سال 9، شماره 34 - ( 3-1389 )                   سال 9 شماره 34 صفحات 130-124 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام‌نور مرکز تهران
2- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور تهران ، s_nasri2000@yahoo.com
3- گروه فارماکولوژی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام
4- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (5767 مشاهده)
مقدمه: گزارش‌های متعددی از اثرات ضدالتهابی دانه گیاه شوید در طب سنتی ایران وجود دارد. از طرفی با توجه به اقبال جهانی جهت استفاده بیشتر از مواد طبیعی در بهداشت و درمان در دهه‌های اخیر توجه زیادی به مصرف داروهای گیاهی شده است. هدف: در این پژوهش اثر ضد‌دردی و ضد‌التهابی عصاره هیدروالکلی دانه شوید مورد بررسی قرار گرفته است. روش بررسی: در این پژوهش از موش صحرایی نر استفاده شد که در تست التهاب به 6 گروه تقسیم شدند: گروه شاهد، گروه دریافت‌کننده دگزامتازون با دوز 15 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن حیوان به عنوان گروه کنترل مثبت، گروه‌های دریافت‌کننده عصاره هیدرو‌الکلی دانه شوید (چهار زیرگروه دریافت‌کننده دوزهای 100، 200، 400 و 500 میلی‌گرم بر کیلو‌گرم). جهت ایجاد التهاب از گزیلن استفاده شد. به منظور بررسی اثر ضد‌دردی عصاره از تست فرمالین استفاده شد. در این تست حیوانات به 6 زیر گروه تقسیم شدند: گروه شاهد، گروه دریافت‌کننده عصاره دانه شوید (سه زیر گروه دریافت‌کننده دوزهای 100، 200، 400 و 500 میلی‌گرم بر کیلوگرم). تزریق عصاره و نرمال سالین به روش داخل صفاقی انجام گرفت. نتایج: نتایج به دست آمده در پژوهش حاضر نشان می‌دهد که عصاره هیدروالکلی دانه شوید سبب کاهش معنی‌دار التهاب و درد در هر دو فاز اول و دوم شد. نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که اثرات ضد‌التهابی و ضددردی این گیاه مربوط به ترکیبات لیمونن، کارون و فلاونوئیدی باشد.
متن کامل [PDF 224 kb]   (2137 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1387/8/18 | پذیرش: 1388/7/18 | انتشار: 1389/3/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.