سال 10، شماره 39 و S7 - ( supplement 7 1390 )                   سال 10 شماره 39 و S7 صفحات 92-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد
2- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم گیاهی (گرایش فیزیولوژی گیاهی)، مشهد
چکیده:   (1639 مشاهده)
مقدمه: میوه کیوی (Actinidia chinensis) از تیره Actinidiaceae است که از کشور چین منشا گرفته و هم اکنون در زلاندنو، آمریکا، اسپانیا، فرانسه، یونان، ایتالیا، ژاپن، ایران و ترکیه در مقیاس وسیع کشت می‌شود. میوه کیوی واریته‌های مختلفی دارد که واریته‌های عمده آن هایوارد، برونو، مونتی و آبوت است. واریته‌های مذکور از نظر شکل ظاهری، طعم، بو، برخی ترکیبات شیمیایی و شرایط انبار داری با یکدیگر متفاوتند. اثر ضد‌قارچی میوه کیوی در برخی منابع پژوهشی گزارش شده است.
هدف: در این تحقیق اثر عصاره استخراج شده از میوه کیوی بر قارچ‌های Coprinus disseminatus ، Mycena galopus و Panus tigrinus مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: دیسک‌های آغشته به غلظت‌های مختلف 10، 25، 50، 75 و 100 درصد عصاره کیوی در محیط کشت قارچ‌های مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج پس از مدت زمان مشخص، بررسی و مقایسه شد.
یافته‌ها و نتیجه‌گیری: اثر ممانعت از رشد عصاره کیوی بر قارچ‌های Coprinus disseminatus، Mycena galopus و Panus tigrinus ثابت شد و عصاره کامل کیوی (با غلظت 100 درصد) باعث کاهش رشد در کلنی قارچ‌های مذکور شد.
متن کامل [PDF 272 kb]   (655 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1386/10/9 | پذیرش: 1390/2/7 | انتشار: 1390/10/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.