1- گروه قارچشناسی پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، مدرس دانشگاه فلاورجان ، Dr.Rasoul_mohammadi@yahoo.com
2- گروه قارچشناسی پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان
3- گروه قارچشناسی پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس تهران
4- گروه قارچشناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده: (5962 مشاهده)
مقدمه: آسپرژیلوزیس عفونت قارچی فرصتطلبی است که به وسیله گونههای مختلف آسپرژیلوس ایجاد میشود. تظاهرات بالینی و شدت بیماری بستگی به شرایط فیزیولوژیک بدن میزبان، اندامهای گرفتار شده و گونههای مختلف این قارچ دارد. Cinnamomum zeylanicum یک گیاه همیشه سبز 15 - 10 متری است که به خانواده Lauraceae تعلق دارد و بومی سریلانکا است. اسانس این گیاه دارای خواص ضدمیکروبی است. هدف: بررسی خواص ضدقارچی اسانس این گیاه علیه جدایههای بالینی آسپرژیلوس و تعیین MICاسانس میباشد. روش بررسی: در این مطالعه از روش Broth microdilution استفاده شد، به این ترتیب که اسانس گیاه با استفاده از دستگاه Clevenger استخراج و در گودههای میکرو پلیت بر جدایهها اثر داده شد و سپس با توجه به کدورت ایجاد شده در گودهها و انتقال به محیط آگار، MIC آنها محاسبه شد. نتایج: تعداد جدایهها بیست و هفت عدد بود که مقادیر MIC به این شرح محاسبه شد: هشت جدایه g/mlμ 18/1، شش جدایه: g/mlμ 59/0، چهار جدایه: g/mlμ 29/0، پنج جدایه: g/mlμ 14/0 و چهار جدایه: g/mlμ 07/0. نتیجهگیری: از آنجا که اسانس این گیاه بر تمامی جدایههای به کار رفته در این تحقیق موثر بود، لذا میتوان آن را به عنوان اسانسی موثر با خاصیت ضدقارچی معرفی نموده و بررسی خواص ضدقارچی آن را در شرایط Invivoتوصیه نمود.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1387/9/23 | پذیرش: 1388/7/19 | انتشار: 1389/9/30