سال 16، شماره 61 و S10 - ( supplement 10 1395 )                   سال 16 شماره 61 و S10 صفحات 46-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shams J, Asefifar F, Zaringhalam J, Rezazadeh S. The effects of Boswellia serrata and Lavandula angustifolia extracts administration on improving erection dysfunction following opioid dependence. J. Med. Plants 2017; 16 (61) :34-46
URL: http://jmp.ir/article-1-1349-fa.html
شمس جمال، آصفی فر فرزاد، زرین قلم جلال، رضازاده شمسعلی. تاثیر تجویز ترکیب عصاره گیاهان کندر و لاواندولا در بهبود اختلال نعوظ ناشی از وابستگی به مواد مخدر. فصلنامه گياهان دارویی. 1395; 16 (61) :34-46

URL: http://jmp.ir/article-1-1349-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار
3- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، jzaringhalam@yahoo.com
4- پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
چکیده:   (2543 مشاهده)

مقدمه: اختلال نعوظ که گاهی به آن “ضعف (impotence)“ نیز می­گویند، به ناتوانی به نعوظ رسیدن یا نگه داشتن نعوظ به اندازه­ی که به رابطه­ی جنسی دست یابند گفته می­شود. مطالعات شیوع شناسی حاکی از آن است که 20 الی 22 درصد از مردان در سراسر دنیا از اختلال نعوظ رنج می برند . روشهای متعددی برای بهبود این روند پیشنهاد شده که عمدتا بدلیل عوارض متعدد  ناموفق بوده اند. هدف از این مطالعه تجویز عصاره گیاهان کندر و لاواندولا در بهبود اختلال نعوظ بدنبال وابستگی به مواد مخدر در نظر گرفته شد.

مواد و روشها: عصاره‌گیری آبی الکلی از هر دو گیاه لاواندولا و کندر انجام و سپس فرمولاسیون و آنالیز دارو انجام شد. انتخاب افراد بر اساس استانداردهای پزشکی و با استفاده از پرسشنامه مداد و کاغذی شاخص بین المللی عملکرد نعوظ (HEF)و معیارهای استاندارد ضمیمه صورت گرفته و افراد واجد شرایط بر اساس معیار DSM5  به صورت تصادفی در یکی ازسه گروه مطالعه قرار گرفتند. مطالعه به مدت دو ماه با تجویز داروی خوراکی(ترکیب گیاهی)، پلاسبو و بدون تجویز دارو صورت گرفت .نمرات پرسشنامه در مراحل شروع درمان( پیش آزمون)، یکماه پس از درمان(پس آزمون) ودو ماه پس از درمان( پیگیری )مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها: نتایج نشان داد در رابطه با عامل درون گروهی مقدار F محاسبه شده برای اثردارو در بهبود عملکرد نعوظ مراحل مختلف مطالعه  در سطح 05/0 معنا دار است (05/0> , P  601/3 = F). 

نتیجه گیری: به نظر میرسد استفاده از ترکیب گیاهان کندر و لاواندولا می تواند در بهبود اختلال نعوظ بدنبال وابستگی به مواد مخدر موثر باشد که مکانیسم و مواد موثره دخیل در این مطالعه نیازمند بررسی بیشتر می باشد.

 

 

متن کامل [PDF 439 kb]   (3212 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1395/3/24 | پذیرش: 1395/8/17 | انتشار: 1395/11/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb