سال 15، شماره 58 - ( 2-1395 )                   سال 15 شماره 58 صفحات 150-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Molaee Aghaee E, Kamkar A, Akhondzadeh Basti A, Khanjari A, Kontominas M. Antimicrobial Effect of Garlic Essential Oil (Allium sativum L.) in Combination with Chitosan Biodegradable Coating Films. J. Med. Plants 2016; 15 (58) :141-150
URL: http://jmp.ir/article-1-1323-fa.html
مولایی‌آقایی ابراهیم، کامکار ابوالفضل، آخوندزاده بستی افشین، خنجری علی، کونتومیناس مایکل. ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس سیر (Allium sativum L.) در ترکیب با فیلم‌های پوشش‌دهنده و زیست تخریب‌پذیر کیتوزان. فصلنامه گياهان دارویی. 1395; 15 (58) :141-150

URL: http://jmp.ir/article-1-1323-fa.html


1- دانشجوی دکترای تخصصی، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- دانشیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
3- استاد، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
4- استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
5- استاد، گروه تکنولوژی و شیمی مواد غذایی، دانشگاه یوآنینا، یونان
چکیده:   (5887 مشاهده)

مقدمه: ترکیبات گیاهی متعددی نظیر اسانس سیر با داشتن ویژگی‌های ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی می‌توانند در ترکیب با پوشش فیلم‌های زیست تخریب‌پذیر با منشاء طبیعی مانند کیتوزان در کنترل عوامل میکروبی محتویات خود مؤثر باشند و منجر به تقویت اثرات فوق شوند.

هدف: افزایش اثر ضد‌میکروبی بوسیله اسانس سیر در فیلم کیتوزان جهت بسته‌بندی یک مدل غذایی برای نمونه مورد توجه قرار گرفت.

روش بررسی: فیلم کیتوزان به روش کستینگ با استفاده از گلیسرول (پلاستیسایزر) و تویین80 (امولسیفایر) همراه با سطوح مختلف اسانس سیر (0، 5/0، 1 و 2 درصد) پس از هموژن کردن و قالب‌گیری تهیه شد. بعد از بسته‌بندی ماده غذایی با فیلم‌های مختلف و نگهداری در دمای 4 درجه سانتی‌گراد در روزهای 0، 2، 4، 7، 10 و 14 آزمون‌های میکروبی انجام گرفت. آنالیز آماری بوسیله نرم افزار SPSS صورت پذیرفت.

نتایج: نمونه‌های کنترل در مقایسه با نمونه‌های بسته‌بندی شده با انواع فیلم کیتوزان در شمارش کلی، کلیفرم، استافیلوکوکوس اورئوس و سرماگراها اختلاف معنی‌داری نشان دادند. در پایان میزان شمارش کلی ماده غذایی بسته‌بندی شده با فیلم کیتوزان حاوی 2، 1 و 5/0 درصد اسانس سیر به ترتیب به میزان 5/1، 1/1 و 1 لگاریتم نسبت به کنترل کاهش داشت.

نتیجه‌گیری: افزودن اسانس سیر تأثیر هم‌افزایی قابل توجهی در بازدارندگی میکروبی در بسته‌بندی با فیلم‌های کیتوزان دارد. لذا این ترکیب می‌تواند در آینده به عنوان پوشش جهت افزایش ماندگاری مواد غذایی و بعضاً ترکیبات دارویی مورد استفاده قرار گیرد.

متن کامل [PDF 392 kb]   (3365 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1394/4/31 | پذیرش: 1394/6/29 | انتشار: 1395/2/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb