سال 15، شماره 58 - ( 2-1395 )                   سال 15 شماره 58 صفحات 98-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amiri H, Mohammadi M, Sadatmand S, Taheri E. Study the Chemical Composition of Essential Oil of Ginger (Zingiber officinale) and Antioxidant and Cell Toxicity. J. Med. Plants 2016; 15 (58) :89-98
URL: http://jmp.ir/article-1-1317-fa.html
امیری حمیدرضا، محمدی مهناز، سعادتمند سارا، طاهری الهه. مطالعه ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه زنجبیل (Zingiber officinale) و بررسی اثرات آنتی‌اکسیدانتی و سمیت سلولی آن. فصلنامه گياهان دارویی. 1395; 15 (58) :89-98

URL: http://jmp.ir/article-1-1317-fa.html


1- کارشناس ارشد، گروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلامشهر، تهران، ایران
2- استادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلامشهر، تهران، ایران
3- استادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
4- کارشناس ارشد ، گروه زیست‌شناسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
چکیده:   (10074 مشاهده)

مقدمه: Zingiber officinale، جزء گیاهان دارویی مهم می‌باشد که از دیرباز در زندگی انسان‌ها کاربردهای غذایی و دارویی مختلف داشته است. با توجه به اینکه از اسانس زنجبیل اثرات بیولوژیکی مختلفی گزارش شده است.

هدف: ارزیابی ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس دو گونه زنجبیل چینی و هندی به منظور شناسایی ترکیبات فعال بیولوژیکی آنها مورد مطالعه کیفی و کمی قرار گرفت.

روش بررسی: فرآیند اسانس‌گیری از هر کدام از گیاه‌ها، به روش تقطیر با آب با استفاده از دستگاه کلونجر به انجام رسید. شناسایی ترکیبات موجود در اسانس‌ها و اندازه‌گیری کمی هر کدام از آنها نیز به ترتیب به کمک دستگاه‌های GC-MS و GC صورت گرفت. در ادامه، فعالیت آنتی‌اکسیدانتی و فعالیت سمیت سلولی اسانس زنجبیل چینی مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج: اسانس‌های حاصله، بوسیله دستگاه‌های GC و ‌GC-MS مورد آنالیز قرار گرفتند که در نهایت 46 ترکیب مختلف برای هر دو اسانس شناسایی شد. ترکیبات اصلی اسانس زنجبیل گونه چینی عبارتند از: α-Zingiberene (25/28 درصد)، β-Sesquiphellandrene (65/15 درصد)، α-Curcumene (23/15 درصد) و trans-γ-Cadinene (88/11 درصد). ترکیبات اصلی اسانس در گونه هندی نیز α-Zingiberene (67/35 درصد)، β-Sesquiphellandrene (27/15 درصد)، trans-γ-Cadinene (25/9 درصد) و E-Citral (0/6 درصد) شناسایی شد. میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانتی اسانس گونه چینی، 7/80 میکروگرم بر میلی‌لیتر بوده و سمیت سلولی آن نیز در برابر سلول‌های سرطانی رحم انسان 6/72 میکروگرم بر میلی‌لیتربه دست آمد.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که ترکیبات سسکویی‌ترپنی درصد بیشتری از اجزای اسانس‌ها را به خود اختصاص می‌دهند. فعالیت آنتی‌اکسیدانتی و سمیت سلولی اسانس گونه چینی نیز در مقایسه با داروهای استاندارد، قابل مقایسه بوده است.

متن کامل [PDF 288 kb]   (6306 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1394/2/18 | پذیرش: 1394/7/27 | انتشار: 1395/2/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb