سال 11، شماره 44 - ( 9-1391 )                   سال 11 شماره 44 صفحات 108-100 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشکده کشاورزی
2- گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد ، heshmatomidi@yahoo.com
3- گروه پژوهشی کشت و توسعه مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
4- گروه فارماکوگنوزی و داروسازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
5- گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (5950 مشاهده)
مقدمه: گاوزبان بودن اسیدهای چرب غیراشباع به عنوان یک ماده غذایی مهم معرفی شده است. نتایج تحقیقات نشان داده است که عصاره را دارد. DPPH برگ های گاوزبان، توانایی حذف گون ههای فعال اکسیژن و رادیکال هدف: تأثیر کاربرد سطوح مختلف کلسیم نیترات بر فعالیت ضد اکسایشی اندا مهای هوایی گیاه گاوزبان. روش بررسی: آزمایش به صورت اسپلیت در زمان بر پایه طرح پایه بلو کهای کامل تصادفی با 3 تکرار در سال زراعی 1387 در مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واقع در کرج اجرا شد. - 88 (p<0/ در مراحل مختلف رویشی تفاوت معنی داری ( 05 (IC نتایج: نتایج نشان داد که میزان فنول و فعالیت ضد اکسایشی ( 50 تحت تأثیر محلول پاشی سطوح مختلف کلسیم نیترات (p<0/ به طور معنی داری ( 01 IC داشت. همچنین درصد فنول و میزان 50 تأثیری نداشت. IC قرار گرفت، اما اثر متقابل تیمار و مرحله رویشی بر درصد فنول و میزا ن 50 نتیجه‌گیری: به طور کلی نتایج نشان داد که محلو لپاشی کلسیم نیترات سبب افزایش فعالیت ض داکسایشی گیاه گاوزبان به ویژه در مراحل بذردهی م یشود که با توجه به اهمیت دارویی گیاه در فرمولاسیون غذایی و بهداشتی، ترکیبات ض داکسایشی آن عمل کنند. (UV) (Ultra violet) می توانند به عنوان جاذب نور ماورا بنفش
متن کامل [PDF 232 kb]   (2332 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1390/1/15 | پذیرش: 1390/10/6 | انتشار: 1391/10/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.