سال 11، شماره 41 و S8 - ( supplement 8 1390 )                   سال 11 شماره 41 و S8 صفحات 217-208 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseinzadeh A, Mohajerfar T, Akhondzadeh Basti A, Khanjari A, Gandomi Nasrabadi H, Misaghi A et al . Determination of Minimum Inhibitory Concentration (MIC) of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil and Lysozim on E. coli O157: H7. J. Med. Plants 2012; 11 (41) :208-217
URL: http://jmp.ir/article-1-492-fa.html
حسین‌زاده اعظم، مهاجرفر طاهره، آخوندزاده‌بستی افشین، خنجری علی، گندمی نصرآبادی حسن، میثاقی علی و همکاران.. تعیین میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) لیزوزیم و آویشن شیرازی بر باکتری E. coli O157: H7. فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 11 (41) :208-217

URL: http://jmp.ir/article-1-492-fa.html


1- گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشکده دامپزشکی،دانشگاه تهران
3- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران ، aakhond@ut.ac.ir
4- گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
چکیده:   (7912 مشاهده)

مقدمه: به منظور کاهش، جلوگیری از رشد و یا حذف اجرام بیماری‌زا و عوامل فساد مواد غذایی تحقیقات فراوانی در جهت یافتن نگهدارنده‌های طبیعی صورت گرفته‌ و در حال حاضر نیز در حال انجام است.

هدف: این مطالعه به منظور بررسی حداقل غلظت بازدارندگی ( MIC ) لیزوزیم و اسانس آویشن شیرازی بر باکتری E. coli O157 : H7 و همین‌طور تأثیر غلظت‌های تحت بازدارنده‌ی این ترکیبات‌ بر منحنی رشد باکتری فوق انجام گرفته است.

روش مطالعه: در این طرح غلظت‌های مختلف لیزوزیم ( صفر، ۱٢۵، ٢۵۰، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میکروگرم در میلی‌لیتر ) و اسانس آویشن شیرازی ( صفر، ۰۰۵/۰، ۰۱/۰، ۰٢/۰، ۰۴/۰ و ۰۸/۰ درصد ) ‌به صورت تنها و توأم با هم در محیط آبگوشت قلب و مغز جهت تعیین MIC اسانس آویشن شیرازی و لیزوزیم به روش ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن و همچنین اثر غلظت‌های تحت بازدارنده‌ی این ترکیبات ‌بر منحنی رشد باکتری E. coli O157 : H7 بررسی شد.

نتایج: میزان حداقل بازدارندگی اسانس در دو روش ۰۴/۰ درصد ب ه دست آمد، در حالی که غلظت ۱۰۰۰ میکروگرم در میلی‌لیتر لیزوزیم نتوانست مانع رشد باکتری مذکور گردد. همچنین نتایج بررسی اثر ترکیبی نشان داد که بالاترین غلظت لیزوزیم نیز نتوانست میزان MIC محاسبه شده برای اسانس را کاهش دهد. اثر ترکیبی غلظت‌های تحت بازدارنده‌ی اسانس به تنهایی و همراه با لیزوزیم نشان داد که ترکیب این دو با هم باعث افزایش فاز تأخیری و کاهش سرعت رشد باکتری موردنظر شد.

نتیجه‌گیری: استفاده توأم لیزوزیم و اسانس باعث کاهش MIC نشد اما ترکیب این دو ماده باعث افزایش فاز تأخیری شده که دارای اهمیت در میکروبیولوژی مواد غذایی است.
متن کامل [PDF 514 kb]   (3861 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1389/8/3 | پذیرش: 1390/3/21 | انتشار: 1391/1/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb