OTHERS_CITABLE مروری سیستماتیک بر فراورده‌های دارویی گیاهی جهت درمان علایم منوپوز هدف- بسیاری از زنان برای رفع علایم منوپوز از داروهای مکمل و جایگزین استفاده می‌کنند. کاربرد فراورده‌های دارویی گیاهی در میان زنان یائسه نیاز به بررسی تداخلات دارویی احتمالی دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی فواید فراورده‌های گیاهی دارویی در درمان علایم منوپوز از طریق انجام بازنگری بر مطالعات کارآزمایی‌های بالینی تصادفی شده است. طراحی مطالعه: جستجوی مطالب در چهار بانک اطلاعاتی کامپیوتری انجام شد تا مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی در فراورده‌های پزشکی گیاهی که در درمان علایم منوپوز به‌کار می‌رود شناسایی شود. هیچ محدودیتی در زبان انتشار مقاله نبود، این مطالعات در صورتی بررسی می‌شوند که درباره علایم سایکولوژی و یا فیزیکال مربوط به منوپوز باشند. داده‌های آسیب‌شناسی و بیوشیمیایی در این بازنگری مورد توجه نبوده است. نتایج: 18 مطالعه بالینی متناسب با این معیارها شناسایی شدند، این مطالعات شامل: Black cohosh (n =4), red clover (n = 4 ), kava (n = 3), dong quai (n = 1), evening primrose oil (n = 1), ginseng (n = 1), combination product (n = 4) کیفیت مطالعات به‌طور عمده خوب و 16 مطالعه از 18 مطالعه نمرات 3 یا بیشتر (حداکثر 5) از مقیاس Jadad را گرفتند. نتیجه‌گیری – شواهد متقاعدکننده‌ای از فراورده‌های گیاهی دارویی در علایم منوپوز و درمان آن وجود ندارد. به هرحال مطالعات، کارآیی Black cohoshرا تایید می‌کند گرچه از نظر متدولوژی ضعیف می‌باشد. سایر مطالعات red clover را پیشنهاد می‌کنند که می‌تواند در درمان علایم شدید منوپوز موثر باشد. همچنین شواهدی برای استفاده از کاوا وجود دارد اما این گیاه دارویی نیز یک انتخاب پذیرفته شده درمانی نمی‌باشد. شواهد غیرقاطع دیگری نیز برای سایر گیاهان دارویی بررسی شده است. http://jmp.ir/article-1-730-fa.pdf 2004-09-18 1 13 گیاهان دارویی طب مکمل منوپوز A systematic review of herbal medicinal products for the treatment of menopausal symptoms Many women are interested to use complementary and alternative medicines for relief from their menopausal symptoms. The prevalence of herbal medicinal product use among menopausal women highlights the need for investigation into these interventions. The goal of this study was to evaluate the benefit of herbal medicinal products for the treatment of menopausal symptoms by performing a systematic review of clinical trials. Literature searches of four computerized databases were done to identify randomized clinical trials of herbal medicinal products for the treatment of menopausal symptoms. Manufacturers of herbal products were contacted, and our own files were also searched. There were no restrictions on the language of publication. Trials were considered if the outcome measures related to the physical or psychological impact of menopause, whether by compendium scores, questionnaires, or women's symptom diaries, excluding studies describing artificially induced menopause. This review was not concerned with biochemical or pathological data. Eighteen randomized clinical trials that fit our criteria were identified. These studies investigated black cohosh (n = 4), red clover (n = 4), kava (n = 3), dong quai (n = 1), evening primrose oil (n = 1), ginseng (n = 1), and combination products (n = 4). Trial quality was generally good, with 16 of 18 studies scoring 3 or more (maximum 5) on the Jadad Scale. There is no enough evidence for any herbal medical product in the treatment of menopausal symptoms. However, the evidence for black cohosh is promising.The studies involving red clover show it may be of benefit for more severe menopausal symptoms. There is some document for the use of kava, but safety concerns mean this herbal product is not a therapeutic option at present. http://jmp.ir/article-1-730-en.pdf 2004-09-18 1 13 Alternative Medicin Herbal medicine Menopause L Kashani 1 Department of Gynecology, Vali-Asr Hospital, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran AUTHOR FS Bathaei 2 Tehran University of Medical Sciences, Tehran , Iran AUTHOR M Ojaghi 3 Tehran University of Medical Sciences, Tehran , Iran AUTHOR M Bathaei 4 Islamic Azad University AUTHOR S Akondzadeh s.akhond@neda.net 5 Roozbeh Psychiatric Hospital , Tehran University of Medical Sciences and Institute of Medicinal Plants, Tehran, Iran AUTHOR
OTHERS_CITABLE مروری بر گیاه دارویی خارمریم گیاه دارویی خار مریم در طب سنتی چین و اکثر کشورهای اروپایی به طور گسترده‌ای در درمان اختلالات کبدی و صفراوی استفاده می‌شود. عصاره بذر این گیاه دارویی که به نام سیلی‌مارین معروف است کبد را در برابر انواع مسمومیت‌ها از جمله قارچ آمانیتا، استامینوفن و الکل محافظت می‌نماید. سیلی‌مارین شامل مجموعه‌ای از فلاونوییدها، فلاونولیگنان‌ها و دیگر ترکیبات متعدد با خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و افزایش‌دهنده گلوتاتیون سلولی است. اگرچه گزارش مطالعات متعددی حاکی از آن است که سیلی‌مارین پیشرفت سرطان کبد و پروستات را مهار، کلیه را در برابر مسمومیت‌ها از جمله داروی سیسپلاتین محافظت و موجب کاهش قند خون در بیماری دیابت نوع دوم می‌شود، اما آزمایش‌های بالینی بیشتر جهت تجویز آن در این بیماری‌ها نیاز می‌باشد. در استفاده طولانی‌مدت هیچ‌گونه عوارض جانبی نداشته و منع مصرفی در کودکان، زنان حامله و شیرده برای این داروی گیاهی گزارش نشده است. http://jmp.ir/article-1-731-fa.pdf 2004-09-18 14 24 خارمریم سیلی‌مارین آنتی‌اکسیدان کبد گیاه دارویی A review of herbal medicine: Silybum marianum Silymarin is the seed extract of silybum marianum herbal medicine widely used for liver and bilary abnormality in China and several European country. It protect liver from several toxicity including acetaminophen, alcohol and amanita mashrom poisoning. Silymarin is composed of several flavonoids with antioxidative, anti-inflammatory and increasing cellular glutathion level properties. Although several experimental and clinical investigation indicating its efficacy against liver and prostate cancer, cisplatin induced kidney toxicity, and type II diabetes, but further clinical study need for its clinical use. However no adverse effect is reported by its chronic use or its administration to children, or pregnancy and lactation women. http://jmp.ir/article-1-731-en.pdf 2004-09-18 14 24 Silymarin Herbal medicine Liver Antioxidant H Fallah Huseini huseini_fallah@yahoo.com 1 Institute of Medicinal Plants, ACECR, Tehran Iran AUTHOR https://orcid.org/0000-0002-3192-6012 AR Hemati 2 Institute of Medicinal Plants, ACECR, Tehran Iran AUTHOR SM Alavian 3 Baqiatallah University of Medical Sciences, Tehran Hepatitis Center, Tehran, Iran AUTHOR
OTHERS_CITABLE بررسی و مقایسه روغن فرار حاصل از برگ سه گیاه نارنج، لیموترش و نارنگی جنس citrus از اعضای خانواده نارنج (Rutaceae) است که بیشتر در نواحی معتدل و گرم کره زمین پراکندگی دارند. اندام هوایی آنها دارای بوی قوی می‌باشند. بعضی از آنها مانند درختان مرکبات میوه خوراکی دارند، عده‌ای دیگر به مصارف درمانی می‌رسند و یا از آنها اسانس‌گیری به عمل می‌آید. در این تحقیق اسانس‌های برگ سه گونه نارنج، لیموترش و نارنگی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. در این بررسی روغن‌های فرار برگ‌های سه گونه نارنج (C. bigardia)، لیموترش (C. limon) و نارنگی (C. deliciosa) به روش تقطیر با آب با کمک دستگاه کلونجر به ترتیب به میزان‌های 4/1، 1/1 و 1 درصد حجمی وزنی استخراج گردیدند. سپس اجزای تشکیل‌دهنده هر یک از آنها توسط دستگاه گاز کروماتوگراف - طیف سنج جرمی(GC-MS) شناسایی و تعیین مقدار شدند. بر اساس نتایج به دست آمده عمده‌ترین ترکیب موجود در اسانس برگ نارنج شامل لینالول (72/38 درصد)، لینالیل استات (52/36 درصد)، آلفا ترپینئول (68/8 درصد) و ژرانیل استات (8/3 درصد)، در اسانس برگ لیموترش ژرانیال (45/31 درصد)، نرال(16/23 درصد)، بتا پینن (39/22 درصد) و لیمونن (79/6 درصد) و در اسانس برگ نارنگی سابینن (64/37 درصد)، لینالول (60/36 درصد)، دلتا-3-کارن (42/4 درصد) و سیترونلال (81/3 درصد) بودند. ‌ http://jmp.ir/article-1-733-fa.pdf 2004-09-18 25 30 نارنج لیموترش نارنگی روغن فرار گاز کروماتوگرافی طیف سنج جرمی Composition of the volatile oils of the Citrus bigaradia, Citrus limon and Citrus deliciosa Composition of the volatile oils of the C. bigaradia, C. limon and C. delicosa have been investigated. The plant materials (leaves) were collected in spring 2000 from Corta (The medicinal plants garden) near Tonecabon, North of Iran. The oils were collected by means of hydrodistilation procedure. The yields were 1.4% v/w, 1.1 % v/w and 1% v/w respectively. Subesequently the oils were analyzed by gas chromatography mass spectrometry. The main constituents of C.bigaradia were linallol (38.72%), linalyl acetare (36.52%), α-terpineol (8.68%), of C. limon were geranial (31.45%), neral (23.16%), β-pinene (22.39%) and limonenc (6.7%) and of C. deliciosa were sabinene (37.64%), linallol (36.60%), δ-3-carene (4.42%) and citronellal (3.81%). http://jmp.ir/article-1-733-en.pdf 2004-09-18 25 30 <i>Citrus bigaradia</i> <i>Citrus limon</i> <i>Citrus deliciosa</i> Volatile oil Gas chromatography GC Mass M Mosaddegh info@itmrc.org 1 Traditional Medicine and Materia Medica Research Center (TMRC) AUTHOR M Kamalinejad 2 Traditional Medicine and Materia Medica Research Center (TMRC) AUTHOR A Dehmaoobad Sharifabadi 3 Traditional Medicine and Materia Medica Research Center (TMRC) AUTHOR B Esfahani 4 School of Pharmacy, Shaheed Beheshti University of Medical Sciences AUTHOR
OTHERS_CITABLE بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس Diplotaenia cachrydifolia Boiss. در مراحل مختلف رشد در این تحقیق سرشاخه Diplotaenia cachrydifolia Boiss. در سه مرحله رشد (قبل از گل‌دهی، گل‌دهی کامل و بعد از گل‌دهی در اوایل تشکیل میوه) جمع‌آوری گردید و پس از خشک شدن در محیط آزمایشگاه مورد اسانس‌گیری قرار گرفت. سپس ترکیب‌های تشکیل‌دهنده اسانس‌ها با استفاده از کروماتوگرافی گازی تجزیه‌ای (Analytical GC) و گازکروماتوگرافی کوپل شده با طیف سنج جرمی (GC/MS)مورد شناسایی قرار گرفت. بازده اسانس D. cachrydifolia به میزان 93/0 درصد در مرحله قبل از گل‌دهی، 49/4 درصد در مرحله گل‌دهی کامل و 66/2 درصد پس از زمان گل‌دهی به‌دست آمد. تعداد 18 ترکیب در اسانس سرشاخه D. cachrydifolia در زمان قبل از گل‌دهی، شناسایی شد. ترکیب‌های عمده اسانس در این مرحله، لیمونن (04/28 درصد)، المیسین (35/15 درصد)، سیس ایزوالمیسین (12/15 درصد)، دیل آپیول (78/11 درصد) و سیس بتا اوسیمن (87/10 درصد) بودند. در مرحله گل‌دهی کامل نیز تعداد 18 ترکیب در اسانس شناسایی شد که عمده‌ترین آنها لیمونن (81/41 درصد)، المیسین (96/21 درصد) و سیس بتا اوسیمن (70/18 درصد) بودند. تعداد 22 ترکیب در اسانس D. cachrydifolia در مرحله بعد از گل‌دهی و شروع تشکیل میوه شناسایی شد که از بین آنها لیمونن (63/47 درصد)، المیسین (51/20 درصد)، سیس بتا اوسیمن (55/8 درصد) و 1و8-سینئول (71/5 درصد) اجزای اصلی اسانس هستند. از اختلافات عمده اسانس D. cachrydifolia در سه مرحله رشد، می‌توان به حذف کامل ترکیب سیس ایزوالمیسین در مرحله گل‌دهی و پس از آن و نیز حضور 1و8-سینئول فقط در زمان پس از گل‌دهی اشاره کرد. http://jmp.ir/article-1-734-fa.pdf 2004-09-18 31 37 <i>Diplotaenia cachrydifolia</i> اسانس لیمونن المیسین سیس ایزوالمیسین سیس بتا اوسیمن 1و8-سینئول Quantitative and qualitative variation of the essential oil of Diplotaenia cachrydifolia in different stage of plant growth The genus of Diplotaenia presents two species in Iran, D. damavandica and D. cachrydifolia. The first one is endemic of Iran and the second grow wild in lran and Anatoly. In this research, the aerial parts of D. cachrydifolia were collectcd in three stages of plant growth before flowering full flowering and beginning of fruit formation. The plant materials, after drying in room temperature were hydro-distilled for obtaining the essential oils were analyzed by GC and GC/MS. The oils were obtained at yields of 0.93% (before flowering), 4.49% in full flowering and 2.66% (after flowering) based on dry weights of plant materials. Eighteen compounds were identified in the oil of D. cachrydifolia before flowering. The main components were limonene (28.04%), elemieine (15.35%), cis-isoelemieine (15.12%), and apiol (11.78%) and cis-beta- oeimene (10.87%). In the full flowering stage, eighteen compounds were identified in the oil, with limonene (41.81%), elemieine (21.96%) and cis-beta oeimene (18. 70%) as major constitutents. Twcnty-one components were characterized in the oil of D. cachrydifolia at the beginning of fruit. formation, The main components were limonen (47.63%), clemicine (20.51%), cis-beta-oeimene (8.55%) and I, 8-cineole (5.71%). The main difference of the essential oils of D. cachrydifolia in these three stages, was that cis isoelemieine disappeared in the oil of full flowering and 1,8-cineole was detected only in the oil of after flowering. http://jmp.ir/article-1-734-en.pdf 2004-09-18 31 37 <i>D. cachrydifolia</i> Essential oil Limonene Elemicine Cis isoelemicine Cis- beta-oeimene 1 8-cincolc F Sefidkon frsef@yahoo.com 1 Phytochemistry Group, Department of Medicinal Plants, Research Institute of Forests and Rangelands, Tehran, Iran AUTHOR M Alayha 2 Phytochemistry Group, Department of Medicinal Plants, Research Institute of Forests and Rangelands, Tehran, Iran AUTHOR S Mcshkizadeh 3 Phytochemistry Group, Department of Medicinal Plants, Research Institute of Forests and Rangelands, Tehran, Iran AUTHOR
OTHERS_CITABLE بررسی تغییرات درصد و اجزای روغن فرار در مراحل مختلف رشدی گیاه شوید (Anethum graveolens L.) گیاه شوید یا شبت با نام علمی Anethum graveolens L. گیاهی است علفی، یک‌ساله و معطر متعلق به خانواده Apiaceae. تمامی پیکر رویشی گیاه شوید محتوی ترکیبات فرار است. از جمله اجزای اصلی روغن فرار گیاه کاروون، فلاندرن و لیمونن می‌باشد. با توجه به تغییرات نسبتاً شدید کمی و کیفی روغن‌های فرار شوید در مراحل مختلف رشدی گیاه لازم است برحسب نوع استفاده و همچنین کاهش هزینه‌های تولید، گیاه در مراحل مناسب رشدی برداشت شود. در این تحقیق تغییرات درصد اسانس و اجزای تشکیل‌دهنده آن در سه مرحله مختلف رشدی مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان داد که مناسب‌ترین مرحله رشدی برای به دست آوردن حداکثر میزان کاروون در واحد سطح، برداشت گیاه در مرحله تشکیل بذر و قبل از رسیدگی کامل بذر می‌باشد. http://jmp.ir/article-1-735-fa.pdf 2004-09-18 38 41 روغن فرار Anethum graveolens کاروون شوید Variaion of essential oil percentage and constituent at different growth stages of dill (Anethum graveolens L.) Anethum graveolens L. an annual, herbaceouse and aromatic plant is belong to Apiaceae family. All Parts of Dill plant are fragrant. Carvone, Phellandren and Limone compounds are major constituents of Dill essential oil. Previous studies shown that serious variations take place on quantity and quality of Dill essential oil. Therefore, in this research variation on essential oil Percentage and constituent at three stage of plant growth studied. Result shown that best growth stage or harvest time for obtaine highest essential oil and Carvon yield is early seed forming stage (green seeds) or before complet ripening stage (brown seeds). http://jmp.ir/article-1-735-en.pdf 2004-09-18 38 41 Dill Carvone growth stage D Yazdani yazdani@imp.ac.ir 1 Institute of Medicinal Plants, ACECR, Tehran, Iran AUTHOR https://orcid.org/0000-0002-1442-7553 AH Jamshidi 2 Institute of Medicinal Plants, ACECR, Tehran, Iran AUTHOR Sh Rezazadeh 3 Institute of Medicinal Plants, ACECR, Tehran, Iran AUTHOR https://orcid.org/0000-0001-6255-9190 F Mojab 4 Department of Pharmacognosy, School of Pharmacy, Shaheed Beheshty University of Medical Sciences, Tehran, Iran AUTHOR S Shahnazi 5 Institute of Medicinal Plants, ACECR, Tehran, Iran AUTHOR
OTHERS_CITABLE اثر روغن فرار آویشن شیرازی بر روی زمان رشد تاخیری استافیلوکوک طلایی استفاده بیش از حد از نگهدارنده‌های غذایی شیمیایی که برخی از آنها مشکوک به اثرات سوء سرطان‌زایی و تراتوژنیک هستند و یا باقیمانده‌های سمی ایجاد می‌نمایند، منجر به رویکرد قابل توجه تولیدکنندگان مواد غذایی به جایگزینی نگهدارنده‌های شیمیایی با انواع طبیعی مانند اسانس‌های گیاهی در فرآورده‌های غذایی شده است. برای اثبات کاربرد اثرات نگهدارندگی (ضدمیکروبی) انواع اسانس‌های گیاهی، مطالعه اثرات آنها بر روی فاکتورهای رشدی مختلف میکروب‌های پاتوژن و عامل فساد غذایی در سیستم‌های مدل مختلف لازم و ضروری می‌باشد. در این مطالعه، زمان رشد تاخیری استافیلوکوک طلایی در میزان تلقیح cfu/ml 105 در طی 43 روز (1032 ساعت) نگهداری در محیط آبگوشت قلب و مغز متأثر از غلظت‌های مختلف (صفر، 03/0 و 06/0 درصد) اسانس آویشن شیرازی در سه درجه حرارت (35، 25 و15 درجه سانتی‌گراد) مورد بررسی قرار گرفت. زمان رشد تاخیری استافیلوکوک طلایی، به‌طور معنی‌داری (05/0p <، آنالیز واریانس) تحت تاثیر غلظت‌های مختلف اسانس قرار گرفت. به‌طوری‌که در غلظت صفر درصد اسانس در درجات حرارت 35، 25 و 15 درجه سانتی‌گراد به ترتیب 2/7 ، 3/15 و 84 ساعت بود. در حالی‌که در غلظت 03/0 درصد به ترتیب 44/31 ، 96/84 و 92/451 ساعت و در غلظت 06/0 درصد به ترتیب 4/44، 4/158و 1032 ساعت بود. بر طبق نتایج به دست آمده، زمان رشد تاخیری استافیلوکوک طلایی با افزایش غلظت اسانس به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرد. http://jmp.ir/article-1-736-fa.pdf 2004-09-18 42 47 اسانس آویشن شیرازی استافیلوکوک طلایی زمان رشد تاخیری Effect of Zataria multiflora Boiss. essential oil on lag phase of growth of Staphylococcus aureus in a brain heart infusion broth The excessive use of chemical preservatives, many of which are suspect because of their potential carcinogenic and teratogenic attributes or residual toxicity, has resulted in increasing pressure on food manufacturers to substitute of them by natural ones e.g. plant essential oils. The study of the effects of plant essential oils on different growth kinetics of food borne pathogens or food spoilage microorganisms in different model systems is requested to establish the usefulness of them as a natural antimicrobial preservatives. In this study, lag phase of growth (Lag) of Staphylococcus aureus in Brain Heart Infusion (BHI) broth as affected by different concentrations of Zataria multiflora Boiss. essential oil (0.0, 0.03 and 0.06%) during 43 days storage at three temperatures (35, 25 and 15ºC) was investigated. The Lag of S. aureus affected significantly (p< 0.05) by different concentrations of the essential oil. The Lag of S. aureus in BHI broth with 0% essential oil at 35, 25 and 15ºC were 7.25, 15.25 and 82 h respectively. While in BHI broth with 0.03 and 0.06% essential oils were 34.05, 94.8 h and 235.5 and 44.5, 110.5 and >1032 h respectively. http://jmp.ir/article-1-736-en.pdf 2004-09-18 42 47 <i>Zataria multiflora</i> Boiss. essential oil <i>Staphylococcus aureus</i> Lag phase AA Basti 1 Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Iran AUTHOR A Misaghi 2 Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Iran AUTHOR H Ebrahimzade 3 Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Iran AUTHOR R Abbasifar 4 Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Iran AUTHOR B Radmehr 5 Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Iran AUTHOR Sh Rezazadeh 6 Institute of Medicinal Plant, Iranian Academic Center for education, Culture and Research, Tehran, Iran AUTHOR https://orcid.org/0000-0001-6255-9190 S Akhondzadeh s.akhond@neda.net 7 Psychiatric Roozbeh Center, Roozbeh Psychiatric Hospital, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran AUTHOR
OTHERS_CITABLE اثرات مقایسهای ضدافسردگی عصارههای زعفران و مواد موثر آن، کروسین و سافرانال در موش باتوجه به اثرات شادیآفرین کلاله زعفران در طب سنتی و مطالعات قبلی ما مبنی بر اثرات ضدافسردگی عصارههای زعفران، در این تحقیق مکانیسم و اثرات ضدافسردگی عصاره آبی و الکلی کلاله زعفران و دو ماده اصلی آن یعنی کروسین و سافرانال توسط آزمون شنا و آزمون حرکت در موش مورد بررسی قرار گرفت. تجویز داخل صفاقی عصاره الکلی زعفران با دوزهای 200 و800 میلیگرم بر کیلوگرم و عصارههای آبی زعفران با دوزهای 160 و320 میلیگرم بر کیلوگرم زمان بیتحرکی را در مقایسه با نرمال سالین به طور معنیداری کاهش دادند و همچنین مانند فلوکستین موجب افزایش زمان شنا کردن شدند. در آزمون جعبه باز عصاره آبی زعفران برخلاف عصاره الکلی با دوزهای 160 و320 میلیگرم بر کیلوگرم به طور معنیداری در مقایسه با نرمال سالین حرکت کلی را کاهش داد. عصاره الکلی نیز بر رفتارهای استرئوتایپی اثر داشته و به طور معنیداری آن را افزایش دادند. کاهش مدت زمان بیحرکت ماندن در آزمون شنا مواد موثر زعفران یعنی سافرانال و کروسین مشاهده شد. مدت زمان شنا در موشهای دریافتکننده فلوکستین و سافرانال افزایش یافت، اما در گروههای دریافتکننده کروسین هیچ اختلافی بین دوزهای مختلف دیده نشد. دوزهای مختلف سافرانال و کروسین تقریبا همانند هم مدت زمان بالا رفتن را افزایش دادند که به صورت معنیداری با نرمال سالین اختلاف داشتند. کروسین حرکات استرئوتایپیک را افزایش و سافرانال حرکت کلی را کاهش داد. این مطالعه نشان میدهد که احتمالاً اثر ضدافسردگی کلاله زعفران حداقل قسمتی از طریق کروسین و سافرانال میباشد. کروسین به عنوان یک ترکیب محلول در آب زعفران و سافرانال به عنوان یک ترکیب محلول در چربی با دو مکانیسم مختلف عمل میکنند. احتمالاً کروسین بر سیستم دوپامینرژیک و مهار بازجذب نوراپی نفرین موثر است و سافرانال بر سیستم سروتونرژیک. برای قطعیت بخشیدن به مکانیسم عمل این دو ترکیب نیاز به آزمایشهای گسترده‌تری میباشد. http://jmp.ir/article-1-737-fa.pdf 2004-09-18 48 58 زعفران کروسین سافرانال ضد افسردگی Antidepressant effects of Crocus sativus stigma extracts and its constituents, crocin and safranal, in mice As in traditional medicine, saffron is used as exhilarating agent and also our previous study showed the antidepressant effect of saffron extracts, in this study, the effects of aqueous and ethanolic extracts of Crocus sativus stigma and its constituents safranal and crocin were studied for the antidepressant activity using the forced swimming test in mice. The extracts and constituents were injected intraperitoneally to mice. The aqueous (160-320 mg/kg) and ethanolic extracts (200-800 mg/kg) of stigma decreased the immobility time in comparison to normal saline and also like fluoxetine increased the swimming time. In the open field activity test, the aqueous extract reduced total activity but the ethanolic extract increased the stereotypic activity. Safranal and crocin also reduced the immobility time. Safranal increased the swimming time. Both safranal and crocin increased the climbing time. Crocin increased stereotypic activity and safranal decreased the total activity. On the basis of these results, the antidepressant effect of Crocus sativus stigma extracts may be mediated via safranal and crocin. Crocin may act via the uptake inhibition of dopamine and norepinephrine and safranal via the serotonin. Further experiments are needed to clarify these subjects. http://jmp.ir/article-1-737-en.pdf 2004-09-18 48 58 <i>Crocus sativus</i> Saffron Crocin Safranal Antidepressant activity H Hosseinzadeh hosseinzadehh@yahoo.com 1 Pharmaceutical Research Center, School of Pharmacy, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran AUTHOR Gh Karimi 2 Faculty of Pharmacy, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran AUTHOR M Niapoor 3 Pharmaceutical Research Center, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran AUTHOR
OTHERS_CITABLE تغییرات عملکرد کمی و میزان هیپریسین توده‎های مختلف گیاه دارویی هوفاریقون هوفاریقون با نام علمی L. Hypericum perforatum یک گیاه دارویی ارزشمند و دارای ترکیبات موثر بیولوژیکی مختلفی از جمله هیپریسین می‌باشد. هیپیریسین دارای اثرات اصلی نظیر ضدافسردگی، ضدویروسی و ضدباکتریایی است که سبب استفاده و تولید گسترده این گیاه شده است. با توجه به اینکه ژنتیک (توده) و محیط دو فاکتور مهمی هستند که روی عملکرد و میزان ترکیبات موثر گیاه هوفاریقون تاثیر دارند و همچنین در بانک ژن پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، بذور 5 توده مختلف موجود بود ضروری به نظر می‌رسید که در زمینه شناخت توده برتر و نقش ژنتیک و شرایط محیطی روی عملکرد کمی و میزان هیپریسین مطالعه‎ای انجام شود. این تحقیق طی سال‌های 1378 لغایت 1381 در مزرعه تحقیقاتی گروه پژوهشی کشت و توسعه پژوهشکده گیاهان دارویی واقع در کیلومتر 16 اتوبان کرج- قزوین به اجرا در آمد. این آزمایش به صورت تجزیه مرکب طرح اسپیلت پلات در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد و طی آن، عملکرد ماده تر و خشک، ارتفاع و قطر بوته و همچنین میزان هیپریسین اندام هوایی گیاه در مرحله گل‌دهی کامل اندازه‌گیری و ثبت گردید. نتایج نشان داد که ژنتیک (توده) بر عملکرد وزن تر (05/0 p<) و همچنین بر ماده خشک، ارتفاع بوته و قطر بوته (01/0 p<) از نظر آماری تاثیر معنی‌داری داشت ولی این تاثیر روی میزان هیپریسین معنی‌دار نبود. البته، میزان هیپریسین تحت تاثیر سال یا شرایط محیطی (01/0 p<) قرار گرفت. بنابراین ژنتیک و شرایط محیطی به ترتیب نقش اصلی را در تولید اندام دارویی و کیفیت این گیاه (میزان هیپریسین) دارند و دو فاکتور کلیدی در تولید اقتصادی آن هستند. http://jmp.ir/article-1-738-fa.pdf 2004-09-18 59 67 هوفاریقون هیپریسین توده شرایط محیطی Variation in quantitative yield and hypericin content of St. John’s wort., Hypericum perforatum L. St John’s wort, Hypericum Perforatum L. (Culsiaceae) is an important medicinal plant, which has different bioactive constituents and hypericin (a naphtodianthrone) is one of this compounds. Hypericin has many pharmacological effects such as antidepressant, antiviral and antibacterial, which cause to high production and consumption. It has known that region and genetic (accession) have significant effects on yield and content of active constituents of this plant. Because of existing 5 accessions in gene bank of medicinal plants Institute –ACECR, this study has been conducted in order to determination the best accession and evaluation role of genetic and environment on quantitative yield and hypericin content. This study has been done in research farms of medicinal plants Institute - ACECR along 1999- 2002. The experimental design was a randomized complete block with a split-plot arrangement. The parameters are measured in this study included: dry and wet herbage, content of hypericin, plant height and diameter in flowering stage. Combined analysis of variance indicated that genetic (accession) had significant effect on wet herbage (p<0.05), dry herbage, plant height & diameter (p<0.01) but had not significant effect on hypericin content. Environmental conditions (years) affected on hypericin content (p<0.01). Therefore accession and environment have main roles in production of medicinal parts and hypericin content in this plants, respectively. They could be considered as two key factors for an economically successful cultivation. http://jmp.ir/article-1-738-en.pdf 2004-09-18 59 67 <i>Hypericum perforatum</i> L. Hypericin Accession Environmental conditions H Naghdi Badi naghdibadi@yahoo.com 1 Department of Cultivation & Development, Institute of Medicinal Plants, Iranian Academic Center for Education, Culture, Research, (ACECR), Tehran, Iran AUTHOR https://orcid.org/0000-0001-7070-8467 SA Ziai 2 Department of Pharmacology, Institute of Medicinal plants, ACECR AUTHOR MH Mirjalili 3 Department of Agriculture, Medicinal Plants Research Institute,Shahid Beheshti University AUTHOR M Ahvazi 4 Department of Cultivation & Development, Institute of Medicinal Plants, Iranian Academic Center for Education, Culture, Research, (ACECR), Tehran, Iran AUTHOR https://orcid.org/0000-0002-6798-7044 F Khalighi Sigaroodi 5 Department of Pharmacognosy, Institute of Medicinal Plants, ACECR AUTHOR https://orcid.org/0000-0002-5354-9449 B Habibi Khaniani 6 Department of Cultivation & Development, Institute of Medicinal Plants, Iranian Academic Center for Education, Culture, Research, (ACECR), Tehran, Iran AUTHOR A Farahani 7 Environmental Research Center, Tehran, Iran AUTHOR
OTHERS_CITABLE بررسی تاثیر زمان اسانس‌گیری بر روی ترکیبات روغن فرار گیاه رازیانه تاکنون مقالات متعددی در رابطه با ترکیبات موجود در روغن فرار گیاه رازیانه منتشر شده است. هدف از این تحقیق مطالعه تغییرات کمی و کیفی ترکیبات موجود در اسانس گیاه رازیانه (Foeniculum vulgare Mill.) در شرایط مختلف اسانس‌گیری است. اسانس گیاه رازیانه به دو روش تقطیر با آب داغ و بخار آب داغ تهیه گردید. تقطیر با آب داغ در 4 زمان متفاوت 15، 30، 60 و 150 دقیقه و تقطیر با بخار تنها با زمان 150 دقیقه انجام شد. روغن‌های فرار به دست آمده از طریق آنالیزGC و GC/Mass مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفتند. تعداد ترکیب که مجموعاً حدود 37/91 تا 57/97 درصد روغن فرار را تشکیل می‌دهند شناسایی شدند. از میان روغن‌های شناسایی شده E Anethole (89/47 تا 73/62 درصد)، Estragole (41/9 تا 52/16 درصد) و D-(+)-Fenchone (63/7 تا 86/8 درصد) بیشترین درصد مواد را تشکیل می‌دهند. بالاترین درصد آنتول در دقیقه 30 به دست آمد. http://jmp.ir/article-1-739-fa.pdf 2004-09-18 68 72 رازیانه روغن فرار آنتول The influence of distillation conditions on the essential oil composition of fennel (Foeniculum vulgare Mill.) So many articles on fennel (Foeniculum Valgare Mill.) essential oil constituents have been published. The goal of this article is influnce of preparations of essential oil on quality and quantity of the essence. We prepared the essences by two methods (hydrodistillation and steam distillation). Hydrodistillation were conducted in four different process time (15, 30, 60 and 150 minutes) and the latter conducted at 150 minutes. The oils were analysed by GC and GC/MS. 37 major compounds were detected in the oild totally 91.37 to 97.57% of the essences were consisted of these compoundes. E Anethole, Estragole and D-(+)- Fenchone were the most frequent compounds. The highest percent of anethole was at 30 minute. http://jmp.ir/article-1-739-en.pdf 2004-09-18 68 72 Fennel Essential oil Anethole AH Jamshidi Jamshidi@imp.ac.ir 1 Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran AUTHOR MR Shams Ardakani 2 Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran AUTHOR A Hadjiakhondi 3 Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran AUTHOR K Abdi 4 Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran AUTHOR