@article{ author = {Seidian, M and Bathai, FS and Akhondzadeh, S}, title = {Herbal medicine and natural products in the managemeat of dementia}, abstract ={Alternative medicine may be a new avenue of treatment for Alzheimer’s disease. In addition to Ginkgo biloba, old European reference books, such as those on medical herbs, document a variety of other plants such as Salvia officinalis and Melissa officinalis with memory – improving properties. In this article we review some medicinal plants and natural products that are being used in the management of dementia.}, Keywords = {Alzheimer’s Disease, Dementia, Herbal Medicine}, volume = {3}, Number = {10}, pages = {1-8}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی در درمان دمانس}, abstract_fa ={درمان‌های دارویی رایج نتایج جالبی در درمان بیماری‌های دمانس نشان نداده‌اند، لذا طب مکمل و به خصوص داروهای گیاهی می‌تواند دریچه امیدی برای درمان دمانس محسوب گردد. یکی از مهمترین گیاهان دارویی مورد استفاده در دمانس گیاه Gingko biloba L. می‌باشد. علاوه بر این طب سنتی غرب تاکید زیادی بر روی دو گیاهMelissa officinialis L. و Salvia officinalis L. دارد که هر دو گیاه اثرات کولینرژیک از خود نشان داده‌ است. در این مقاله، مروری بر روی گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی مورد استفاده در درمان دمانس خواهیم داشت. ‌}, keywords_fa = {گیاهان دارویی, دمانس, بیماری آلزایمر}, url = {http://jmp.ir/article-1-740-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-740-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2004} } @article{ author = {Azadbakht, M and Marston, A and Hostettmann, K and Ramezani, M and JahromiMoghaddam, M}, title = {Biological activity of leaf extract and phenolglycoside arbutin of Pyrus biossieriana Buhse}, abstract ={Telka tree (Pyrus boissieriana Buhse) is growing in north forest of Iran, from beach to mountain. Peduncle, leaf and bark of some genus of Pyrus contain arbutin as phenolglycoside. High quantities of arbutin is found in some plant family such as Saxiferagaceae, Ericaceae, Rosaceae and Compositae. Arbutin is used in treatment of the urinary tract infection and also antioxidant and sunscreen. Arbutin is diuretic and emmenagoge. In this study, antibacterial (Bacillus subtilis), antifungal (Candida albicans and Cladasporium cucumericum), antilarvae (Aedes aegypti), antioxidant and anticholinestrase activities of methanolic and dichloromethane extract of the plant and arbutin performed. Also, arbutin in Telka leaves is determined by HPLC and TLC and quantity has been determined by HPLC and spectrophotometry. Results have been shown that dried extract obtained 4.42% from dichloromethane and 22.04% from methanol, respectively. methanolic extract had antifungal, antioxidant, antilarvae, dichloromethane extract had antibacterial, antioxidant, anticholinestrase, and arbutin had antifungal and antioxidant activities. Arbutin has herbal origin and can be found in leaves of some plants such as Arctostaphylos uva-ursi 4-15%, Vaccinium vitis 5.5-7% and Vaccinium myrtillus 0.4-1.5%. In this study quantity of arbutin in telka was 7.01% and arbutin retention time, relative arbutin retention time in compare with hydroquinone was 5.457, 0.688 respectively. Since there is not A. uva-ursi in Iran, therefore Telka, which contains high quantity of arbutin, also high frequency of this plant is distributed in north of Iran, can be used as good natural source of arbutin.}, Keywords = {Pyrus biossieriana, Arbutin, Biological activity, Antibacterial, Antifungal, Antioxidant, Anticholinestrase}, volume = {3}, Number = {10}, pages = {9-14}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {بررسی اثرات بیولوژیکی عصاره برگ و ترکیب فنل گلیکوزید آربوتین گیاه تلکا (Pyrus biossieriana Buhse)}, abstract_fa ={گیاه تلکا (Pyrus biossieriana Buhse) در جنگل‌های شمال ایران به فراوانی یافت می‌شود. دمگل، برگ‌ها و پوست برخی از گیاهان جنس Pyrus حاوی مقادیری از یک فنل گلیکوزید به نام آربوتین می‌باشد. آربوتین در بسیاری از گیاهان از جمله تیره‌های Saxiferagaceae، Ericaceae، Rosaceae، Compositae و … یافت می‌شود. از آربوتین برای ضدعفونی کردن مجاری ادراری و به‌عنوان آنتی‌اکسیدانت و ضدآفتاب استفاده به عمل می‌آورند. این ماده دیورتیک و قاعده‌آور است. در این مطالعه، اثر ضدباکتری باسیلوس سوبتیلیس، ضد قارچ‌های کاندیدا آلبیکنس و کلادوسپوریوم کوکومریکوم، ضدلارو Aedes aegypti، آنتی‌اکسیدانت و آنتی‌کولین استراز عصاره‌های متانولی، دی‌کلرو‌متانی و آربوتین مورد بررسی قرار گرفته و ترکیب فنل گلیکوزید آربوتین در آن شناسایی و تعیین مقدار گردید. اثرات بیولوژیکی به روش بیواتوگرافی مورد بررسی قرار گرفت. شناسایی آربوتین به روشهای TLC و HPLC و تعیین مقدار آربوتین به روش‌های HPLC و اسپکتروفتومتری انجام شد. نتایج نشان داد که از حلال دی‌کلرومتان 42/4 درصد و از حلال متانول 04/22 درصد عصاره خشک به‌دست آمد. عصاره متانولی دارای اثرات ضد قارچ، آنتی‌اکسیدانت و ضدلارو است. عصاره دی‌کلرومتانی نیز دارای اثرات ضدباکتری، آنتی‌اکسیدانت و آنتی‌کولین استراز و آربوتین دارای اثرات ضد قارچ و آنتی‌اکسیدانت است. در روش TLCیک ترکیب با 4/0 = Rf در عصاره متانولی برگ تلکا مشابه با Rf آربوتین استاندارد بود. با روش HPLC وجود آربوتین در 43/5 = Rt در عصاره متانولی برگ گیاه تلکا شناسایی شد. میزان آربوتین در برگ گیاه تلکا به روش HPLC، 009/7 درصد و به روش اسپکتروفتومتری 0445/7 درصد اندازه‌گیری شد. آربوتین در گیاهان اوا اورسی (15 – 4 درصد) و گونه‌های قره‌قاط (7 – 4/0 درصد) وجود دارد. از آنجایی‌که گیاه اوا اورسی در ایران وجود ندارد، بنابراین گیاه تلکا با توجه به مقدار بالای آربوتین و همچنین فراوانی و پراکندگی زیاد آن در شمال ایران می‌تواند به عنوان منبع غنی آربوتین مورد استفاده قرار گیرد.}, keywords_fa = {تلکا, آربوتین, اثرات بیولوژیک, ضدباکتری, ضدقارچ, آنتی‌اکسیدانت, آنتی‌کولین استراز}, url = {http://jmp.ir/article-1-741-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-741-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2004} } @article{ author = {Shapoury, R and Sattari, M and MohammadHassan, Z}, title = {Study effect of garlic choloroformic extract (Allicin) on physiology and morphology of brucella}, abstract ={Brucella under effects of agents such as penicillin, glycin and some hormones could convert to L-form. L-forms are possible during disease or latent brucellosis and interfering in renew relapsing disease. Garlic is a medicine plant that allicin the most important antimicrobial, is its compound. In this study after garlic choloroformic extract prepared and quantity of allicin calculated MIC and MBC for two strains (B. melitensis Rev1 and B. abortus S19) was calculated. Effect of extract on Brucella morphology in subMIC concentrations effect of time and temperature on extract activity and antimicrobial effect of extract with sucrose were studied. Results indicated that antimicrobial effect of allicin is temperature independent and showing its effect on bacteria in two hours. Also L-forms were not isolated in subMIC concentrations.}, Keywords = {Brucella, L-form, Allicin, Antimicrobial}, volume = {3}, Number = {10}, pages = {15-22}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {بررسی اثر عصاره کلروفرمی سیر (Allium Sativum L.) بر مورفولوژی و فیزیولوژی بروسلا}, abstract_fa ={بروسلا تحت تاثیر عواملی مانند پنی‌سیلین،‌ گلیسین و برخی از هورمون‌ها می‌تواند به ال ـ فرم تبدیل شود. اشکال ال باکتری ممکن است در طول بیماری و یا بروسلوز نهفته ایجاد شوند و در عودهای مجدد بیماری و انتقال آن دخیل باشند. سیر (Allium Sativum L.) گیاهی دارویی است که آلیسین مهمترین ماده ضدمیکروبی آن می‌باشد. در این بررسی پس از استخراج عصاره کلروفرمی سیر و تعیین میزان کمّی آلیسین، حداقل غلظت بازدارنده از رشد (MIC) و باکتری‌کشی (MBC) بر روی بروسلا ملی‌تنسیس Rev1 و بروسلا آبورتوس S19 تعیین شد. اثر عصاره بر مورفولوژی بروسلا در غلظت‌های کمتر از بازدارنده، اثر زمان و دما در تاثیر غلظت‌های مختلف عصاره بر روی بروسلا و اثر ضدمیکروبی عصاره در حضور سوکروز بر روی باکتری مورد مطالعه قرار گرفت و نشان داد که اثر ضدمیکروبی آلیسین بر روی بروسلا تحت تاثیر دما قرار نمی‌گیرد و اثر کشندگی خود را در همان دو ساعت اول بر روی باکتری نشان می‌دهد. همچنین اشکال ال باکتری در غلظت‌های کمتر از بازدارنده عصاره جدا نشدند.}, keywords_fa = {بروسلا, ال ـ فرم, آلیسین, ‌ضدمیکروبی}, url = {http://jmp.ir/article-1-742-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-742-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2004} } @article{ author = {Hosseinzadeh, H and Karimi, GR and Rakhshanizadeh, M}, title = {Anticonvulsant effects of aqueous and ethanolic extracts of Hypericum perforatum L. in mice}, abstract ={We studied the anticonvulsant activity of the aqueous and ethanolic extracts of Hypericum perforatum aerial parts in mice. The pentylenetetrazole (PTZ) and the maximal electroshock seizure (MES) tests were used for assessing the anticonvulsive effects of this plant. In the PTZ test, the extracts (0.1-1 g/kg, i.p.) delayed the onset of tonic convulsions and protected mice against mortality. In the MES test, both extracts did not show antiseizure activity. L-NAME (1-10 mg/kg, i.p.), a nitric oxide (NO) synthase inhibitor, reduced the anticonvulsant activity of the extracts. The results of this study indicate that the extracts of H. perforatum aerial parts could contribute to the control of petit mal seizure and this effect may be partially mediated by nitric oxide pathway.}, Keywords = {Hypericum perforatum L., St. John's wort, Anticonvulsant activity, Pentylenetetrazole, Maximal electroshock seizure, Nitric oxide, Herbal medicine}, volume = {3}, Number = {10}, pages = {23-30}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {بررسی اثر ضدتشنجی سرشاخه‌های علف‌چای (Hypericum perforatum L.) در موش}, abstract_fa ={در این مطالعه، اثرات ضدتشنجی عصاره‌های آبی و الکلی سرشاخه‌های علف‌چای مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور از دو روش آزمون تشنجی پنتیلن تترازول و الکتروشوک به ترتیب به عنوان مدل‌های تجربی ایجاد صرع کوچک و بزرگ در موش استفاده شد. در آزمون پنتیلن تترازول، تزریق داخل صفاقی عصاره‌های آبی (1-4/0 گرم بر کیلوگرم) و الکلی (1 گرم بر کیلوگرم) علف‌چای موجب افزایش زمان شروع تشنج و درصد محافظت از مرگ و میر گردید. در آزمون الکتروشوک این گیاه نتوانست مدت زمان تشنج را کاهش دهد. در آزمون پنتیلن تترازول، L-NAME (mg/kg, i.p. 10-1) باعث مهار طولانی کردن زمان شروع تشنج شد. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که عصاره‌های آبی و الکلی سرشاخه‌های علف‌چای می‌تواند در صرع کوچک کارایی داشته باشد. احتمالاً قسمتی از اثر ضدتشنجی عصاره‌های آبی و الکلی این گیاه از طریق مسیر نیتریک اکساید صورت می‌گیرد.}, keywords_fa = {علف‌چای, اثر ضد تشنجی, پنتیلن تترازول, الکتروشوک, نیتریک اکساید, گیاهان دارویی}, url = {http://jmp.ir/article-1-743-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-743-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2004} } @article{ author = {Noorbala, AA and Tahmasebi-Pour, N and Akhondzadeh, S and Khani, M and Jamshidi, AH}, title = {Crocus sativus L. in the treatment of mild to moderate depression: A double-blind, randomised and placebo controlled trial}, abstract ={Depression is a serious disorder in today’s society. With estimates of lifetime prevalence as high as 21% of the general population in some developed countries. As a therapeutically plant, saffron it is considered an excellent stomach ailment and an antispasmodic, helps digestion and increases appetite. It is also used for depression in Persian traditional medicine. Our objective was to assess the efficacy of stigmas of Crocus sativus (saffron) in the treatment of mild to moderate depression in a 6-week double-blind, placebo controlled and randomized trial. Forty adult outpatients who met the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, 4th edition for major depression based on the structured clinical interview for DSM IV participated in the trial. Patients have a baseline Hamilton Rating Scale for Depression score of at least 18. In this double-blind, placebo controlled, single-center trial and randomized trial, patients were randomly assigned to receive capsule of saffron 30 mg/day (BD) (Group 1) and capsule of placebo (BD) (Group 2) for a 6-week study. At 6 weeks, Crocus sativus produced a significantly better outcome on Hamilton Depression Rating scale than placebo (d.f.=1, F= 18.89, p<0.001). There were no significant differences in the two groups in terms of observed side effects. The results of this study indicate the efficacy of Crocus sativus in the treatment of mild to moderate depression. A large- scale trial is justified.}, Keywords = {Crocus sativus L., Depression, Herbal Medicine, Saffron}, volume = {3}, Number = {10}, pages = {31-38}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {اثر زعفران (Crocus sativus L.) در درمان افسردگی خفیف تا متوسط: یک کارآزمایی بالینی تصادفی به شیوه دوسوبی‌خبر و با کنترل دارونما}, abstract_fa ={افسردگی در جامعه امروزه یک بیماری جدی به شمار می‌رود. شیوع تقریبی آن در تمام عمر در برخی کشورهای پیشرفته در جمعیت عمومی بالا و حدود 21 درصد می‌باشد. زعفران به عنوان یک گیاه درمانی در درد معده و به عنوان یک ضداسپاسم قوی‌ معرفی شده است و به هضم غذا و افزایش اشتها کمک می‌کند. همچنین در طب سنتی ایران برای درمان افسردگی معرفی شده است. هدف این تحقیق ارزیابی اثر کلاله زعفران در درمان افسردگی خفیف تا متوسط در یک کارآزمایی بالینی 6 هفته‌ای، دوسو بی‌خبر و با کنترل دارونما بود. چهل بیمار سرپایی بالغ که بر اساس DSM IV و به کمک مصاحبه روانپزشکی ساختار یافته، تشخیص افسردگی اساسی گرفتند و وارد مطالعه شدند. بیماران بر اساس مقیاس هامیلتون برای افسردگی نمره حداقل 18 داشتند. در این تحقیق بیماران به‌طور تصادفی کپسول زعفران 30 میلی‌گرم در روز (به صورت دو بار در روز) (گروه یک) یا کپسول دارونما (به صورت دوبار در روز) (گروه دو) برای مدت 6 هفته دریافت کردند. در طول 6 هفته زعفران به طور معنی‌داری نتایج بهتری از نظر مقیاس هامیلتون در مقایسه با دارونما نشان داد به‌طوری‌که 001/0 p<، 89/18 f= و 1 d.f.= بود. در ضمن از نظر عوارض جانبی اختلاف معنی‌داری بین دو گروه مشاهده نشد. نتایج این مطالعه اثر زعفران را در درمان افسردگی خفیف تا متوسط نشان می‌دهد. البته باید متذکر شد که نتایج این مطالعه می‌بایست توسط کارآزمایی‌های با حجم نمونه بیشتر تایید گردد.}, keywords_fa = {زعفران, افسردگی, گیاهان دارویی}, url = {http://jmp.ir/article-1-744-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-744-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2004} } @article{ author = {Chalabian, F and Majd, A}, title = {Research of change of tropane alkaloids quantities in different stages of growth of Hyoscyamus reticulatus L. in natural condition and assessment of suger and elements changes on biosynthesis of these alkaloids in In vitro}, abstract ={Hyoscyamus reticudatus from Solanaceae is an important pharmacological plant which contains tropane alkaloids. Presence of tropane alkaloids in this plant is investigated by HPLC apparatus. Different parts of plant including root, stem, leaf, flower and seed in different phases of vegetative growth (two leaves, five leaves, ten leaves), flowering, full flowering and fruiting have been prepared for this experiment. In roots and stems, the highest amount of hyoscyamine and scopolamine are found in vegetative phase with ten rosete leaves and in first stage of flowering phase, respectively. In leaves, the highst quantity of hyoscyamine and scopolamine are in full flowering phase. The flowers have the most amount of scopolamine and hyoscyamine. In fruiting phase, the green and immature seeds in comparison with the mature and brown seeds have more hyoscyamine and scopolamine. In all of these considerated phases, the rate of hyoscyamine production is higher than scopolamine. In vitro culture of Hyoscyamus reticulatus plant was carried out on B5 medium including 2 mg/l NAA and 1 mg/l 6-BAP. Explants were supplied from culturing of root, hypocotyl and leaf of sterile seedlings which were growing in B5 medium free hormone. The effect of different environmental factors on tropane alkaloids production were examined by changing the quantity of sucrose, calcium, nitrate and phosphate in B5 medium.}, Keywords = {Solanaceae family, Hyoscyamus, Hyoscyamus reticulatus, Tissue culture of Hyoscyamus, Tropane alkaloids, Hyoscyamin, Scopolamine}, volume = {3}, Number = {10}, pages = {39-46}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {بررسی تغییر میزان آلکالوییدهای تروپان در مراحل مختلف رشد گیاه Hyoscyamus reticulatus L. در شرایط طبیعی و تاثیر تغییر عناصر و قند بر بیوسنتز این آلکالوییدها در کشت بافت آن}, abstract_fa ={گیاه Hyoscyamus reticulatus L. از تیره سیب‌زمینی (Solanaceae) گیاهی دارویی است که از نظر وجود آلکالوییدهای تروپان اهمیت به‌سزایی دارد. در این پژوهش وجود آلکالوییدهای تروپان در مراحل مختلف رشد در گیاه H. reticulates L. با استفاده از دستگاه HPLC مورد بررسی قرار گرفت. قسمت‌های مختلفی از گیاه در مرحله رشد رویشی (ریشه و برگ)، در زمان دو برگی، پنج برگی و ده برگی، در مرحله پیش گل‌دهی (ریشه، ساقه و برگ)، در مرحله اوج گل‌دهی (ریشه، ساقه، برگ و گل) و مرحله میوه‌دهی (ریشه، ساقه، برگ و بذر) برداشت شد و مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که در اندام ریشه، بیشترین مقدار هیوسیامین و اسکوپولامین در مرحله رویشی با ده برگ روزتی وجود دارد. در ساقه، بیشترین مقدار آلکالوییدهای تروپان در مرحله اوج ابتدای گل‌دهی است. در اندام برگ، بیشترین مقدار هیوسیامین و اسکوپولامین در مرحله گل‌دهی می‌باشد. در مرحله زایشی، گل، بیشترین مقدار اسکوپولامین و هیوسیامین را دارد. در مرحله میوه‌دهی، دانه‌های سبز و نارس نسبت به دانه‌های بالغ و قهوه‌ای رنگ، مقدار بیشتری هیوسیامین و اسکوپولامین دارند. در کلیه مراحل بررسی شده، میزان تولید هیوسیامین بیشتر از اسکوپولامین است. کشت در شیشه گیاه H. reticulates L. در محیط کشت پایه B5 دارای 2 میلی‌گرم در لیترNAA و 1 میلی‌گرم در لیتر6- BAP انجام شد. مقدار ساکارز، کلسیم، نیترات و فسفات بر میزان تولید آلکالوییدهای تروپان مورد آزمایش قرار گرفت.}, keywords_fa = {تیره سیب‌زمینی, هیوسیاموس, هیوسیاموس رتیکولاتوس, کشت بافت گیاه هیوسیاموس, آلکالوییدهای تروپان, هیوسیامین, اسکوپولامین}, url = {http://jmp.ir/article-1-745-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-745-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2004} } @article{ author = {Roghani, M and Baluchnejadmojarad, T and Sohrabi, Z and Sadeghi, M}, title = {Anti-hyperlycemic and hypolipidemic effect of oral administration of Capsicum frutescens in male STZ-diabetic rats}, abstract ={There are few reports on the antidiabetic effect of the medicinal plant red pepper. Since there is no strong documentation for its efficacy in diabetic state, therefore, its hypoglycemic and hypolipidemic effect was investigated in an experimental model of insulin-dependent diabetes mellitus. For this purpose, male Wistar rats (n = 36) were randomly divided into 4 groups, i.e. control, pepper-treated control, diabetic, and pepper-treated diabetic groups. For induction of diabetes, streptozotocin (STZ 60 mg/Kg i.p.) was used at a single dose. A serum glucose level higher than 250 mg/dl was considered as the presence of diabetic state. The treatment groups received oral administration of pepper-mixed pelleted food at a ratio of 1/15. Statistical analysis of the data showed that serum glucose level in diabetic group increases 2 and 4 weeks after the experiment as compared to data one week before the experiment (p<0.001), while this parameter was only significantly lower 2 weeks after the experiment in pepper-treated diabetic group as compared to untreated-diabetic group (p<0.01). In addition, there was no significant difference between pepper-treated control and untreated control groups regardiong serum glucose level. In addition, triglyceride level was higher in diabetic group and there was a reduction in this parameter in pepper-treated diabetic group as compared to diabetic group at fourth week after the experiment (p<0.05). On the other hand, cholesterol level showed no significant reduction in pepper-treated diabtic group in comparison with untreated diabetic group. Taken together, the results of this study clearly showed that oral administration of red pepper in short-term could significantly reduce serum glucose level and in long-term could only reduce triglyceride level in diabetic rats. Therefore, this medicinal plant is recommended for attenuation of some diabetic complications due to hyperglycemia and hyperlipidemia.}, Keywords = {Capsicum frutescens, Diabetes mellitus, Glucose, Triglyceride, Cholesterol, Rat}, volume = {3}, Number = {10}, pages = {47-52}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {بررسی اثر آنتی هیپرگلیسمیک و هیپولیپیدمیک تجویز خوراکی فلفل قرمز (Capsicum frutescens L.) در مدل تجربی دیابت قندی در موش صحرایی نر}, abstract_fa ={شواهد تحقیقاتی معدود مبنی بر اثر ضددیابتی گیاه فلفل (Red Pepper) وجود دارد. لذا در تحقیق حاضر بر آن شدیم تا اثر تجویز خوراکی فلفل قرمز (Capsicum frutescens L.)را بر میزان گلوکز، تری‌گلیسیرید و کلسترول سرم در مدل تجربی دیابت قندی مورد بررسی قرار دهیم. برای این منظور موش‌های صحرایی نر (36= n) به‌طور تصادفی به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با فلفل، دیابتی و دیابتی تحت درمان با فلفل تقسیم‌بندی شدند. برای دیابتی شدن از داروی استرپتوزوتوسین به میزان mg/Kg60 به‌طور داخل صفاقی استفاده گردید. دو گروه تحت تیمار با فلفل نیز پودر فلفل مخلوط شده با غذای استاندارد موش را با یک نسبت وزنی 15/1 دریافت نمودند. میزان گلوکز، تری‌گلیسیرید، و کلسترول سرم قبل از انجام آزمایش دو و چهار هفته پس از انجام بررسی تعیین گردید. نتایج آنالیز آماری نشان داد که میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی افزایش معنی‌داری را در هفته‌های دوم و چهارم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش نشان می‌دهد (001/0p<). در حالی‌که میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی تحت درمان با فلفل کاهش معنی‌دار را در مقایسه با گروه دیابتی تنها در هفته دوم نشان داد (01/0p<). به‌علاوه هیچ‌گونه کاهش معنی‌دار در سطح گلوکز سرم در گروه کنترل تحت درمان با فلفل در مقایسه با گروه کنترل مشاهده نگردید. آنالیز داده‌های تری‌گلیسیرید و کلسترول نشان داد که سطح تری‌گلیسیرید در گروه دیابتی افزایش معنی‌داری (01/0p<) را در هفته چهارم نسبت به هفته قبل بررسی نشان می‌دهد و سطح تری‌گلیسیرید در هفته چهارم در گروه دیابتی تحت درمان با فلفل در مقایسه با گروه دیابتی به‌طور معنی‌دار (001/0p<) پایین‌تر است. به‌علاوه هیچ‌گونه کاهش معنی‌دار در سطح کلسترول سرم در گروه دیابتی تحت درمان با فلفل در مقایسه با گروه دیابتی مشاهده نشد. نتایج این بررسی نشان داد که تجویز خوراکی گیاه فلفل در مدل تجربی دیابت قندی در کوتاه مدت می‌تواند موجب کاهش سطح گلوکز سرم در موش‌های دیابتی گردد. در حالی‌که در دراز مدت پس از گذشت یک ماه می‌تواند کاهش معنی‌دار میزان تری‌گلیسیرید سرم را در موش‌های دیابتی ایجاد نماید. لذا استفاده از این گیاه در رژیم غذایی افراد جهت کاهش عوارض ناشی از هیپرگلیسمی در کوتاه‌مدت و هیپرلیپیدمی (افزایش سطح تری‌گلیسیرید) در دراز مدت در بیماران مبتلا به دیابت قندی توصیه می‌گردد.}, keywords_fa = {فلفل, دیابت قندی, گلوکز, تری‌گلیسیرید, کلسترول, موش‌صحرایی}, url = {http://jmp.ir/article-1-747-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-747-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2004} } @article{ author = {Saiiahbargard, M and Assadi, SM and Amini, H and Saiiah, M and Akhondzadeh, S and Kamalinejad, M}, title = {Efficacy of aqueous extract of Echium amoenum L. in the treatment of mild to moderate major depressive disorder: a randomized double blind clinical trial}, abstract ={The aim of this study was to evaluate the efficacy and safety of a constant dose of aqueous extract of Echium amoenum. Thirty-five patients with mild to moderate major depressive disorder who had a score  18 on the Hamilton Depression Rating Scale were enrolled in the study and randomly assigned to receive either placebo or 375mg of aqueous extract of Echinum amoenum. Patients were followed for 6 weeks. Efficacy was assessed by the Hamilton Depression Rating Scale, in week 0, 1, 2, 4, and 6. In the week 4 and 6, drug was superior to placebo. This difference was significant at the fourth week (p =0.018) and marginally non-significant at the sixth week. The extract of Echium amoenum did not cause more adverse effects than placebo during the study. It is concluded that the aqueous extract of Echium amoenum can be considered as an effective and safe treatment for major depressive disorder. However further studies in warranted.}, Keywords = {Echium amoenum L., Major depressive disorder}, volume = {3}, Number = {10}, pages = {61-68}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {اثر‌بخشی عصاره آبی ‌گاوزبان (Echium amoenum L.) در درمان اختلال افسردگی عمده خفیف تا متوسط: کارآزمایی تصادفی دوسو بی‎خبر در مقایسه با دارونما}, abstract_fa ={در سالیان گذشته درمان‎های دارویی جدید برای درمان اختلال افسردگی عمده معرفی شده‎اند که علی‌رغم ایجاد تحول در این زمینه وجود عوارض جانبی زیاد و همچنین گرانی آنها باعث ایجاد اختلال در روند درمان می‎شود. هدف این مطالعه بررسی اثر بخشی و سلامت مصرف عصاره آبی گاوزبان (Echium amoenum L.) با دوز ثابت در درمان بیماران مبتلا به اختلال افسردگی عمده خفیف تا متوسط در یک دوره 6 هفته‎ای بود. این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینیِ تصادفی شده و دوسو بی‎خبر بود. 35 بیمار مبتلا به اختلال افسردگی عمده خفیف تا متوسط که در مقیاس هامیلتون افسردگی (فرم 17 قلمی) نمرات مساوی یا بالاتر از 18 داشتند وارد مطالعه شدند و به صورت تصادفی دارونما یا 375 میلی‌گرم از عصاره آبی ‎گاوزبان دریافت نمودند. بیماران برای 6 هفته پیگیری شدند. اثربخشی درمان با مقیاس هامیلتون افسردگی و در هفته‌های 0، 1، 2، 4 و 6 اندازه‎گیری شد. در هفته‌های انتهایی، عصاره ‎گاوزبان نسبت به دارونما برتری داشت که البته این اختلاف در هفته چهارم معنی‌دار (018/0 = p) و در هفته ششم نزدیک به معنی‎دار بود (074/0 = p). عصاره ‎گاوزبان در هیچ‌کدام از هفته‌ها بیش از دارونما عوارض جانبی ایجاد نکرد. از این مطالعه می‎توان نتیجه گرفت که عصاره آبی گل گاوزبان می‎تواند داروی موثر و بی‎خطر برای درمان بیماران مبتلا به اختلال افسردگی عمده باشد گرچه مطالعات بیشتر برای تایید آن لازم است.}, keywords_fa = {گاوزبان, اختلال افسردگی عمده}, url = {http://jmp.ir/article-1-749-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-749-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2004} } @article{ author = {Basti, AA and Razavilar, V and Misaghi, A and Radmehr, B and Abbasifar, R and Yazdani, D and Akhondzadeh, S}, title = {Effect of Zataria multiflora Boiss. essential oil on probability of growth initiation of Staphylococcus aureus in a brain heart infusion broth}, abstract ={The growing interest in the substitution of chemical food preservatives, both antimicrobials and antioxidants, by natural ones has fostered research on the vegetable source and screening of plant extracts and essential oils in order to identify acceptable natural alternatives. In this study, log probability percentage (Log P%) of growth of Staphylococcus aureus in Brain Heart Infusion (BHI) broth as affected by different concentrations of Zataria multiflora Boiss essential oil (0.0, 0.03 and 0.06%) during 22 days storage at three temperatures (35, 25 and 15ºC) was investigated. The Log P% of S. aureus was affected significantly (p < 0.05) by different concentrations of the essential oil. The Log P% of S. aureus in BHI broth with 0% essential oil at 35, 25 and 15ºC were –0.89, 1.24 and 1.55 respectively. While in BHI broth with 0.03 and 0.06% essential oils were -0.45, 0.24 and -4.21 and -0.45, -0.45 and -4.45 respectively (strong inhibitory action).}, Keywords = {Zataria multiflora Boiss., Essential oil, Staphylococcus aureus, Log probability percentage of growth}, volume = {3}, Number = {10}, pages = {63-60}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {اثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss.) بر روی احتمال رشد استافیلوکوک طلایی در محیط آبگوشت قلب و مغز}, abstract_fa ={توجه و علاقه فزاینده به جایگزینی نگهدارنده‌های شیمیایی (ضدمیکربی و ضداکسیداسیون) با انواع طبیعی، موجب مطالعات زیادی در مورد منابع گیاهی و جستجوی انواع عصاره‌ها و اسانس‌های گیاهی شده است، تا بتوان جایگزینی مناسب و طبیعی برای نگهدارنده‌های شیمیایی پیدا نمود. در این مطالعه، لگاریتم درصد احتمال رشد استافیلوکوک طلایی در محیط آبگوشت قلب و مغز متاثر از غلظت‌های مختلف (صفر، 03/0 و 06/0 درصد) اسانس آویشن شیرازی در طی 22 روز نگهداری در سه درجه حرارت (15، 25 و 35 درجه سانتی‌گراد) مورد بررسی قرار گرفت. لگاریتم درصد احتمال رشد استافیلوکوک طلایی به‌طور معنی‌داری (05/0p <، آنالیز واریانس) تحت تاثیر غلظت‌های مختلف اسانس قرار گرفت. به‌طوری‌که در غلظت صفر درصد اسانس در درجات حرارت 15، 25 و35 درجه سانتی‌گراد به ترتیب 55/1، 24/1 و 89/0 بود. در حالی‌که در غلظت 03/0 درصد به ترتیب 21/4- ، 24/0 و 45/0- و در غلظت 06/0 درصد به ترتیب 45/4-، 45/0- و 45/0- بود. بر طبق نتایج به‌دست آمده، لگاریتم درصد احتمال رشد استافیلوکوک طلایی با افزایش غلظت اسانس کاهش پیدا کرد.}, keywords_fa = {اسانس آویشن شیرازی, استافیلوکوک طلایی, لگاریتم درصد احتمال رشد}, url = {http://jmp.ir/article-1-748-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-748-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2004} }