@article{ author = {Hassanzadeh, E and Hajiaghaee, R and Akhondzadeh, S}, title = {Systematic Review on Effect of Ginkgo biloba in the Treatment of Autism}, abstract ={Autistic Disorders, in the category of pervasive developmental disorders, are devastating neurodevelopmental disturbances mainly characterized by impairment of social interaction, communication and behavior. Complementary and alternative medicine is widely used by families of children with Autism Spectrum Disorders. Prevalence of Complementary and alternative medicine use in children with Autistic Disorders is among the highest of any population, Ginkgo biloba a herbal remedy with a long history in China has been investigated for different psychiatric conditions and has comparable use to other Complementary and alternative medicines The purpose of this review is to review the role of Ginkgo biloba in the management of autism.}, Keywords = {Autism, <,i>,Ginkgo biloba<,/i>,, Children}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {1-15}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {مروری سیستماتیک بر کاربرد گیاه Ginkgo biloba در درمان اوتیسم}, abstract_fa ={اختلال اوتیسم از جمله اختلالات دوران کودکی است که علیرغم شیوع پایین (8 در ده هزار‌ کودک) به دلیل ایجاد اختلال شدید در حوزه‌های مختلف رشدی کودک شامل رفتار، زبان، علایق و تعاملات اجتماعی مورد توجه می‌باشد. اوتیسم از جمله اختلالات فراگیر رشد است که در آنها رشد مهارت‌های اجتماعی، زبان، ارتباط و ذخایر رفتاری با تأخیر و به صورت انحرافی صورت می‌گیرد. درمان‌های دارویی مکمل علاوه بر دارو‌های آنتی‌سایکوتیک در درمان اوتیسم استفاده می‌شود. جینکو بیلوبا گیاهی است با پیشینه‌ای کهن در استفاده در اختلالات مغز و اعصاب‌. در این مقاله‌ ما مروری بر مطالعات انجام شده با جینکو بیلوبا در درمان اوتیسم را بررسی می‌نماییم.}, keywords_fa = {اوتیسم, جینکو بیلوبا, کودکان}, url = {http://jmp.ir/article-1-157-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-157-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} } @article{ author = {Ziaee, T and Moharreri, N and Hosseinzadeh, H}, title = {Review of Pharmacological and Toxicological Effects of Nigella sativa and Its Active Constituents}, abstract ={Nigella sativa is an annual plant in the family Ranunculaceae, native to southern Europe, north Africa and southwest Asia. N. sativa seeds contain fixed oils, proteins, alkaloids (such as nigellicine and nigellidine), quinones (such as thymoquinone), saponin and essential oil. In traditional medicine, it has been used for several diseases such as antihelmintic, amenorrhea, asthma, diabetes, cough, diuretic and lactagogue. Pharmacological and biological activities of N. sativa and its constituents such as thymoquinone have been shown to be antioxidant, anti-ischemia, antinociceptive and anti-inflammatory, anticonvulsant and antitussive.}, Keywords = {<,i>,Nigella sativa<,/i>, L., Thymoquinone, Pharmacology, Toxicology}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {16-42}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {بررسی اثرات داروشناسی و سم‌شناسی سیاهدانه}, abstract_fa ={سیاهدانه گیاهی یک‌ساله از خانواده آلاله است که فلور طبیعی جنوب اروپا، شمال آفریقا و جنوب غربی آسیا می‌باشد. دانه این گیاه حاوی روغن، پروتئین، آلکالوئید (مثل نیجلیسین و نیجلیدین)، کینون‌ها (مانند تیموکینون)، ساپونین و اسانس فرار است. در طب سنتی برای چندین بیماری استفاده می‌شود که از جمله به عنوان ضد‌کرم و جهت مشکلات قاعدگی، آسم، دیابت، سرفه بوده، ادرارآور و شیر افزاست. اثرات فارماکولوژیکی و زیستی سیاهدانه و تیموکینون‌‌، به عنوان یکی از اجزای سیاهدانه، شامل مواردی چون اثر آنتی‌اکسیدانی، ضد‌ایسکمی، ضد‌التهاب و ضددرد، ضد‌صرع و ضد‌سرفه می‌باشد.}, keywords_fa = {سیاهدانه, تیموکینون, فارماکولوژی و سم‌شناسی}, url = {http://jmp.ir/article-1-158-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-158-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} } @article{ author = {Moradi, M and Tajik, H and RazaviRohani, S.M and Oromiehie, A and Malekinejad, H and Ghasemmahdi, H}, title = {Development and Evaluation of Antioxidant Chitosan Film Incorporated with Grape Seed Extract}, abstract ={Background: The application of antioxidant films is a promising strategy for controlling chemical spoilage of food. Objectives: Antioxidant chitosan films incorporated with grape seed extract (GSE) were developed with the objectives of investigation of their characteristics. Methods: Chitosan film was developed by casting method and the effect of different concentrations of GSE (0, 0.5, 1 and 2%) on mechanical, color (accordance with hunter system [L* (luminosity), α* (redness), and b* (yellowness)], antioxidant characteristics, total phenol (TP), and swelling index (%SI) of films were evaluated. Results: Generally, the tensile strength of GSE formulated films was influenced by the concentrations of GSE. The 2% GSE/ chitosan films revealed tensile strength similar to unsupplemented film. Concerning color of chitosan film, results indicated that by incorporating GSE, significant changes on L*, α*, b* values were appeared (p0.05). The antioxidant activity of GSE formulated films was considerable due to the high source of phenolics. This activity was affected by GSE concentrations, which were significant for film containing 0.5% (37.85%) 1% (39.16%) and 2% (41.57%) GSE in comparison with control (12.34%) (p 0.05). The results also revealed that by increasing the amount of GSE, the TP and %SI were significantly increased. Conclusion: The results indicated that all characteristics of films were influenced by the extent of GSE. Improvement in antioxidant and total phenol of GSE assimilated films is appreciated. Such films are suitable for handle in preserving food.}, Keywords = {Active packaging, Chitosan film, Grape seed extract, Antioxidant}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {43-52}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {تهیه و ارزیابی‮ ‬خصوصیات فیلم آنتی‌اکسیدان کیتوزان حاوی عصاره دانه انگور}, abstract_fa ={مقدمه: استفاده از‮ ‬فیلم‌‌‬های‮ ‬آنتی‌‌‬اکسیدان‮ روشی‮ مؤثر‮ در‮ ‬کنترل‮ ‬فساد‮ ‬شیمیایی‮ ‬در‮ ‬مواد‮ ‬غذایی‮ است‮.‬ هدف: ‬هدف‮ این‮ ‬مطالعه،‮ ‬تهیه‮ ‬فیلم‮ ‬آنتی‌‌‬اکسیدان‮ ‬کیتوزان‮ حاوی‮ ‬عصاره‮ ‬دانه‮ ‬انگور‮ ‬و‮ ‬ارزیابی‮ ‬خصوصیات‮ ‬آن‮ ‬در‮ ‬شرایط‮ ‬آزمایشگاهی‮ ‬است‮.‬ روش‮ ‬بررسی: فیلم کیتوزان به روش کاستینگ تهیه گردید‮ ‬و‮ ‬اثرات غلظت‌های 0، 5/0، 1 و 2 درصد‮ عصاره‮ ‬بر روی ویژگی‌های مکانیکی، رنگ [(L* (شفافیت، (قرمزی (a*)، زردی (b*)]، آنتی‌اکسیدان، درصد تورم و محتوای تام فنلی فیلم،‮ ارزیابی شد. نتایج: به طور کلی مقاومت در برابر پارگی‮ فیلم‮ ‬کیتوزان تحت‮ ‬تأثیر‮ ‬میزان‮ ‬عصاره‮ ‬بود‮ و در عصاره 2 درصد، بهترین میزان یعنی مشابه مقاومت در برابر پارگی‮ فیلم کیتوزان خالی را نشان داد. بالاترین میزان کشش در فیلم حاوی عصاره 5/0 درصد گزارش شد. ‌اضافه کردن عصاره ضمن تغییر شاخص‌های شفافیت، قرمزی و زردی‮ ‬رنگ، موجب تولید فیلم‌های رنگی شد.‌ قدرت آنتی‌اکسیدان‮ ‬فیلم‮ ‬کیتوزان‮ ‬حاوی‮ ‬عصاره‮ ‬به‮ ‬دلیل‮ غنی‮ ‬بودن‮ ‬عصاره‮ ‬از‮ ترکیبات‮ ‬فنلی،‮ ‬بسیار‮ ‬قابل‮ ‬توجه‮ ‬بود.‌ ‬این‮ ‬خصوصیت‮ ‬متأثر‮ ‬از‮ ‬میزان‮ ‬عصاره‮ ‬بوده‮ و در عصاره (37/85 درصد) 5/0، (39/16 درصد) 1 و 2 درصد (41/57 درصد) نسبت به گروه کنترل (12/34 درصد) ‬افزایش‮ معنی‌داری نشان‮ ‬داد. (05/0>p).‮ نتایج آزمون‮ محتوای تام فنلی و‮ ‬درصد‮ ‬تورم‮ ‬نشان‮ ‬از‮ ‬افزایش‮ میزان‮ ‬هر‮ ‬دو‮ ‬ویژگی‮ ‬در‮ ‬اثر‮ ‬اضافه‮ ‬شدن‮ عصاره‮ داشت‮.‬ نتیجه‮‌‬گیری‮:‌ خصوصیات فیلم کیتوزان کاملاً متأثر از میزان عصاره مورد استفاده داشت و در مجموع موجب بهبود خصوصیات آنتی‌اکسیدان‮ ‬و فنل کل فیلم‮ ‬کیتوزان شد.‮ چنین فیلم‌هایی بسیار مناسب برای استفاده در مواد غذایی هستند.}, keywords_fa = {بسته‌بندی فعال, فیلم کیتوزان, عصاره‮ ‬دانه‮ ‬انگور, آنتی‌اکسیدان}, url = {http://jmp.ir/article-1-159-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-159-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} } @article{ author = {Ahmadzadeh, A and Feizie, M and Ghafarzadegan, R}, title = {Effect of Papaverine on Human Serum Albumin Glycation}, abstract ={Background: Glycation is a non enzymatic reaction initiated by the primary addition of sugar to the amino groups of proteins.In the early stage of glyction, the synthesis of intermediates leading to formation of Amadori compounds occurs. In the late stage, advanced glycation end product (AGE) are irrevesibly formed after a Complex cascade of reaction. Objective: Survey effect of Papaverine on Human Serum Albumin Glycation. Methods: In this study HSA incubate with Glucose and different papaverine concentration for 42 days at 37˚C. also HSA incubate alone (control sample), with Glucose(glycated sample) and with different papaverine concentration (without Glucose) respectively under the same conditions. Then samples survey with circular dichroism, fluorescence and UV spectroscopy. Results: HSA glycation increase in proportion to papaverine concentration. samples contain Glucose and papaverine show more change in secondary structure ,free amino groups and AGE fluorescence in relation to glycated and control samples. Conclusion: In glycated α helix and β sheet show 5.7% decrease and 3.1 % increase in comparison to control respectively. glycated show 14.2 % fluorescence more than control. Free lys number in glycated show 8% less than control sample. all this cases show more change in samples which contain papaverine and Glucose. seem papaverine change HSA and cause more lys contact with sugar thus papaverine increase glycation.}, Keywords = {Glycation, Human serum albumin, Papaverine}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {53-61}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {بررسی اثر پاپاورین بر فرآیند گلایکه شدن آلبومین سرم انسانی}, abstract_fa ={مقدمه: گلایکه شدن یک واکنش غیر‌آنزیمی است که با واکنش قند با گروه‌های آمین پروتئین شروع می‌شود‌. در مرحله اولیه گلایکه شدن سنتز ترکیبات حد واسط آمادوری رخ می‌دهد‌ و در مرحله پایانی پس از یک سلسله واکنش‌های پیچیده و برگشت‌ناپذیر محصولات پیشرفته گلایکه شدن (AGE) ایجاد می‌شود‌.‌ هدف: بررسی اثر پاپاورین برفرایند گلایکه شدن آلبومین سرم انسانی. روش بررسی: در این مطالعه آلبومین سرم انسان‌ همراه با گلوکز و در حضور غلظت‌های مختلف پاپاورین به مدت 42 ‌روز در دمای 37 درجه سانتی‌گراد تیمار شد‌. همچنین‌HSA به تنهایی به عنوان نمونه کنترل‌ و همراه با گلوکز‌ به عنوان نمونه گلایکه و بدون قند در حضور غلظت‌های مختلف پاپاورین تحت همان شرایط نگهداری شد. سپس نمونه‌ها با دورنگنمایی دورانی‌، فلورسانس و اسپکتروسکوپی فرابنفش بررسی شد.‌ نتایج‌: گلایکه شدن آلبومین سرم با افزایش غلظت پاپاورین بیشتر می‌شود. نمونه‌های دارای پاپاورین و گلوکز تغییرات بیشتری در ساختار دوم، فلورسانس وابسته به محصولات AGE و تعداد لیزین آزاد نسبت به نمونه گلایکه و کنترل نشان می‌دهند‌. ‌نتیجه‌گیری: در گلایکه مارپیچ آلفا و صفحات بتا به ترتیب‌ 7/5 درصد کاهش و 1/3 درصد افزایش نسبت به کنترل نشان می‌دهد. گلایکه 2/14 درصد فلورسانس بیشتر نسبت به کنترل نشان می‌دهد. تعداد لیزین آزاد برای گلایکه 8 درصد نسبت به کنترل کاهش نشان می‌دهد. در نمونه‌های دارای پاپاورین و قند تمامی این موارد بیشتر تغییر می‌کند‌. به نظر می‌رسد پاپاورین‌ با تغییر در آلبومین سبب شده لیزین‌های بیشتری با قند تماس پیدا کنند و لذا گلایکه شدن زیاد شود.}, keywords_fa = {گلایکه شدن, آلبومین, پاپاورین}, url = {http://jmp.ir/article-1-160-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-160-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} } @article{ author = {Mashak, Z and Moradi, B and Moradi, B}, title = {The Combined Effect of Zataria multiflora Boiss. and Cinnamomum zeylanicum Nees. Essential Oil on the Growth of Bacillus cereus in a Food Model System}, abstract ={Background: Bacillus cereus is a spore-forming food-borne pathogen often associated with food products such as meat, vegetables, soup, rice, and milk and other dairy products. The use of plant-derived antimicrobial compounds such as Zataria multiflora Boiss. and Cinnamomum zeylanicum Nees. essential oils as natural preservatives inhibits the growth of several pathogens. Objective: The objective of this survey is evaluation the antibacterial combination effect of multiflora Boiss. and Cinnamomum zeylanicum Nees. essential oils on Bacillus cereus in a food model. Methods: Effects of different concentrations of Zataria multiflora Boiss. and Cinnamomum zeylanicum Nees. essential oils on growth of Bacillus cereus were evaluated in commercial barely soup in two storage temperature (10 and 25°C) at certain intervals. Results: The growth of Bacillus cereus was significantly decreased by Zataria multiflora Boiss. essential oil 45 µl 100 ml-1 concentration, combination with Cinnamomum zeylanicum Nees. essential oil 30µl 100ml-1 in 10°C(p < 0.05). In 25°C by Zataria multiflora essential oil 30 and 40µl 100ml-1, the growth of B. cereus was lower significantly (p < 0.05). Conclusion: The combination of Zataria multiflora Boiss. essential oil and Cinnamomum zeylanicum Nees. essential oils in 10°C, and Zataria multiflora single in 25°C exhibits inhibitory effects on growth of B. cereus. Combination of these essential oils together in small amounts can inhibit growth of B. cereus significantly so be maintain the acceptable sensory properties of foods.}, Keywords = {<,i>,Zataria multiflora<,/i>, Boiss., <,i>,Cinnamomum zeylanicum<,/i>, Nees., Essential oil, <,i>,Bacillus cereus<,/i>,, Commercial barely soup}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {62-73}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {اثر ترکیبی اسانس دارچین و آویشن شیرازی بر رشد Bacillus cereus در یک مدل غذایی}, abstract_fa ={مقدمه: Bacillus cereus باکتری غذازاد و اسپورداری است که اغلب در فرآورده‌های غذایی مانند گوشت، سبزیجات، سوپ، برنج، شیر و سایر فرآورده‌های لبنی می‌تواند تکثیر نماید. استفاده از اسانس‎های گیاهی از جمله اسانس آویشن شیرازی و دارچین به عنوان نگه‌دارنده‌های طبیعی برای غذا رشد بسیاری از باکتری‌های بیماری‌زا را مهار می‌کنند. هدف: هدف از این تحقیق ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس دارچین و آویشن شیرازی علیه باکتری Bacillus cereus در یک مدل غذایی است. روش بررسی: تأثیر غلظت‌های مختلف اسانس دارچین و اسانس آویش شیرازی بر باکتری Bacillus cereus در سوپ جو تجاری در دو دمای نگه‌داری 10 و 25 درجه سانتی‌گراد طی زمان‌های معینی از آزمایش مورد بررسی قر‌ار گرفت. نتایج: در دمای نگهداری 10 درجه سانتی‌گراد غلظت‌های µl 100 ml-145 اسانس آویشن شیرازی به همراه µl 100 ml-130 دارچین به طور معنی‌‎داری سبب مهار رشد باکتری Bacillus cereus شد (05/0> p). در دمای نگه‌داری 25 درجه سانتی‌گراد رشد باکتری در نمونه‌های حاوی تمامی غلظت‌های دارچین (صفر، 5، 15 و µl 100 ml-130) به همراه غلظت‌های‌ 30 و µl 100 ml-145 اسانس آویشن شیرازی نسبت به سایر غلظت‌های آویشن کمتر بود (05/0> p). نتیجه‌گیری: اسانس آویشن شیرازی به همراه دارچین در دمای نگهداری 10 درجه سانتی‌گراد و اسانس آویشن شیرازی به تنهایی در دمای 25 درجه سانتی‌گراد می‌تواند رشد باکتری Bacillus cereus را مهار کند. کاربرد این اسانس‌ها به همراه هم می‌تواند در غلظت‌های کمتری موجب مهار رشد باکتری Bacillus cereus شود، و بنابراین خصوصیات حسی قابل قبول غذا نیز حفظ شود.‌}, keywords_fa = {اسانس دارچین, اسانس آویشن شیرازی, <,i>,Bacillus cereus<,/i>,, سوپ جو تجاری}, url = {http://jmp.ir/article-1-161-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-161-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} } @article{ author = {Sepand, M and Soodi, M and Soleimani, M and Hajimehdipoor, H}, title = {Protective Effects of Melissa officinalis Extract Against Beta-amyloid-induced Oxidative Stress in PC12 Cells}, abstract ={Background: The accumulation of beta-amyloid peptide (Aβ) in the brain, is the main characteristic of Alzheimer's disease (AD) that cause oxidative stress and neurotoxicity. Melissa officinalis can protect cells against oxidative damages. This plant is also used in traditional medicine as a memory enhancer and diseases that are associated with neurological disorders. Objective: This study investigated the effects of ethanolic extract of Melissa officinalis on Aβ induced neurotoxicity and its antioxidant mechanism. Methods: Aerial parts of Melissa officinalis were extracted with ethanol 80% using maceration method. PC12 cells were incubated with the extract prior to incubation with Aβ and cell toxicity, production of reactive oxygen species (ROS), lipid peroxidation and glutathione peroxidase activity were measured 24 h later. Results: Incubation of PC12 cells with Aβ significantly caused cell death in PC 12 cells, this was accompanied by increasing in ROS and lipid peroxidation but decreasing in glutathione peroxidase activity. Pretreatment with Melissa officinalis extract significantly protected PC 12 cells against Aβ induced toxicity and attenuated Aβ induced changes in oxidative stress biomarkers in PC 12 cells. Conclusion: Melissa officinalis extract, prevents Aβ induced neurotoxicity through attenuating oxidative stress. It may act as an ROS scavenger and can be a candidate for AD therapy.}, Keywords = {Alzheimer's disease, Amyloid beta peptide, Oxidative stress, Melissa officinalis}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {74-85}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {بررسی اثرات حفاظتی عصاره گیاه بادرنجبویه(Melissa officinalis L.) بر استرس اکسایشی ایجاد شده توسط پپتید بتا آمیلوئید (35 - 25) در سلول‌های PC12}, abstract_fa ={مقدمه: تجمع پپتید بتا آمیلوئید (Aβ) در مغز مشخصه اصلی بیماری آلزایمر (AD) است و باعث استرس اکسایشی و مرگ سلول عصبی می‌شود. گیاه بادرنجبویه به عنوان یک عامل مؤثر در پیشگیری از آسیب‌های اکسایشی شناخته شده است. این گیاه در طب سنتی به عنوان افزایش‌دهنده حافظه و در بیماری‌های ناشی از اختلالات عصبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف: این مطالعه تأثیر عصاره اتانولی گیاه بادرنجبویه بر سمیت سلولی ناشی از پپتید Aβ و مکانیسم پاد اکسایشی آن را بررسی می‌کند.‌ روش بررسی: سرشاخه هوایی گیاه بادرنجبویه با روش ماسراسیون‌ و با استفاده از حلال اتانول 80 درصد عصاره‌گیری شد. سلول‌های‌ PC12 ‌قبل از اضافه کردن Aβ به محیط کشت، با غلظت‌های مختلف عصاره انکوبه شدند. سمیت سلولی و بیومارکرهای‌ استرس اکسایشی شامل تولید گونه‌های فعال اکسیژن (ROS)‌، میزان پراکسیداسیون لیپید و فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز، 24 ساعت بعد از اضافه کردن Aβ به محیط کشت ‌اندازه‌گیری شدند.‌ نتایج: مواجهه شدن سلول‌های PC12 با‌Aβ به طور معنی‌داری باعث مرگ این سلول‌ها می‌شود که با افزایش (ROS)‌، پراکسیداسیون لیپید و کاهش فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز همراه می‌باشد. مواجهه قبلی با گیاه بادرنجبویه به طور معنی‌داری باعث محافظت سلول‌های PC12‌از سمیت Aβ‌شده و تغییرات بیومارکرهای استرس اکسایشی ناشی از Aβرا ‌مهار می‌کند. نتیجه‌گیری: عصاره گیاه بادرنجبویه باعث جلوگیری از سمیت عصبی القا شده به وسیله Aβ از طریق مهار مسیرهای استرس اکسایشی می‌شود و می‌تواند کاندیدی برای درمان بیماری آلزایمر باشد.}, keywords_fa = {آلزایمر, پپتید بتا‌آمیلوئید, استرس اکسایشی‌, بادرنجبویه}, url = {http://jmp.ir/article-1-163-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-163-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} } @article{ author = {TahaNejad, M and Barzegar, M and Sahari, MA and NaghdiBadi, H}, title = {Evaluation of Antiradical Activity of Malva sylvestris Extract and its Application in Oil System}, abstract ={Background: Because of some adverse effect of chemical food additives such as synthetic antioxidants, it has been considered by researchers to replacing these materials by natural products. Objective: To measure the total phenolic content of Malva sylvestris extract (MSE) to evaluate the antiradical activity of this extract by DPPH°, ABTS°+ and β-carotene bleaching methods (BCB) and to study its application as natural antioxidant in soybean oil. Methods: Total phenolic content (TPC) of MSE was determined by Folin- Ciocalteau method. Antiradical activity was measured by DPPH°, ABTS°+ and BCB methods and compared with synthetic antioxidant BHA. The antioxidant activity of extract was studied in soybean oil (oven test at 70 oC) by measuring peroxide value (PV), thiobarbituric acid value (TBA) and conjugated diene (CD) and compared with BHA and BHT (at two level 100 and 200 ppm). Results: MSE was possess 4.5% phenolic compounds in base of dry matter. In DPPH° assay, EC50 of MSE was 0.37 ± 0.01 mg/ml. In ABTS°+ assay, maximum antioxidant activity was related to 5 mg/ml concentration of MSE (70% inhibition). In BCB test, maximum antioxidant activity of 0.05 – 10 mg/ml concentration of MSE was related to its 10 mg/ml concentration of it (52.6 %). This extract could retard oxidation process of soybean oil at 400 ppm that was almost equal to BHA at 100 ppm. Conclusion: MSE showed antiradical activity and it seems it can be applied as natural antioxidant in foods containing edible oils.}, Keywords = {Malva sylvestris, Antiradical activity, DPPH°, β-carotene bleaching, Oven test}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {86-97}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {ارزیابی فعالیت آنتی‌رادیکالی عصاره پنیرک(Malva sylvestris L.) و کاربرد آن در سامانه روغن}, abstract_fa ={مقدمه: با توجه به تأثیر نامطلوب بسیاری از افزودنی‌های شیمیایی در فرآورده‌های غذایی، امکان جایگزینی این مواد با ترکیبات مؤثره‌ی گیاهان دارویی مورد توجه محققین است. هدف: ارزیابی فعالیت آنتی‌رادیکالی عصاره گل پنیرک با آزمون‌های DPPH°، +ABTS° و بی‌رنگ شدن بتاکاروتن و بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن در روغن سویا می‌باشد. روش بررسی: میزان فنول کل عصاره به روش فولین - سیوکالتو استفاده شد. فعالیت آنتی‌رادیکالی عصاره مذکور با استفاده از روش‌های DPPH°، رادیکال کاتیون ABTS و بی‌رنگ شدن بتاکاروتن بررسی شد و با آنتی‌اکسیدان سنتزی BHA مقایسه شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره در روغن سویا با اندازه‌گیری اعداد پراکسید، تیوباربیتوریک اسید و دی‌ان مزدوج (آزمون آون در دمای 70 درجه سانتی‌گراد) تعیین و با BHA و BHT 100 و 200 ppm مقایسه شد. نتایج: عصاره پنیرک دارای 5/4 درصد ترکیبات فنولی بر پایه وزن خشک بود. در آزمون DPPH°، مقدار EC50 عصاره پنیرک 01/0 ± 37/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر به دست آمد. در آزمون +ABTS°، بیشترین فعالیت آنتی‌رادیکالی مربوط به غلظت 5 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر پنیرک (بازدارندگی 70 درصد، معادل اسید آسکوربیک با غلظت 14/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) بود. در آزمون بی‌رنگ شدن بتاکاروتن بیشترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی مربوط به غلظت 10 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر عصاره بود. در آزمون آون‌، عصاره پنیرک در سطوح غلظتی 400، 600 و ppm 800 معادل با آنتی‌اکسیدان‌ شیمیایی BHA در سطح غلظتی ppm 100 عمل کرد. نتیجه‌گیری: این عصاره خاصیت آنتی‌اکسیدانی خوبی دارد و پس از انجام آزمایش‌های تکمیلی می‌تواند به‌ عنوان آنتی‌اکسیدان طبیعی در برخی از فرآورده‌های غذایی حاوی روغن به‌کار رود.}, keywords_fa = {پنیرک (Malva sylvestris), فعالیت آنتی‌رادیکالی, DPPH°, بی‌رنگ شدن بتاکاروتن, آزمون آون}, url = {http://jmp.ir/article-1-164-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-164-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} } @article{ author = {ModarresiChahardehi, A and Ibrahim, D and FarizaSulaiman, S and Aboulhassani, F}, title = {Determination of Antimicrobial Activity of Various Extracts of Stinging Nettle (Urtica dioica)}, abstract ={Background: Urtica dioica, or stinging nettle, is traditionally used in much frequency in northern Iran. A total of nine extracts were prepared using different organic solvents and by two extraction methods, either by using soxhlet extractor or sequential partitions. The antibacterial and antifungal activities of crude extracts were tested. Objective: The main purpose of this study was to determine and compare two methods of extraction and the ability of different kinds of U. dioica crude extracts to inhibit various pathogenic microorganisms. Methods: A selection of extracts that showed any activity was further tested for the minimal inhibitory concentrations (MIC) on nutrient agar and minimal bactericidal concentrations (MBC) on Muller-Hilton agar. Results: Only one extract, ethyl acetate extract of Method II (EAE II) was moderately active against Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Vibrio parahaemyticus were 8.33, 8.33 and 0.13 mg/ml for both MIC, respectively. All others were practically inactive. Conclusion: Our finding showed that the method I had high effect on food poisoning bacterial than the method II especially against Bacillus cereus and Vibrio parahaemolytiucus.}, Keywords = {Stinging nettle, Antimicrobial activity, Minimum inhibitory concentration, Minimum bactericidal concentration}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {98-104}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {بررسی اثر عصاره‌های الکلی گیاه گزنه (Urtica dioica L.) بر تعدادی باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت}, abstract_fa ={مقدمه: گزنه‌ (Urtica dioica L.) گیاهی از خانواده Urticaceae که در کشورمان دارای کاربردهای فراوانی در درمان درد مفاصل و سرماخوردگی دارد. گیاه گزنه به فراوانی در شمال ایران و در سایه درختان و نزدیک به نهر آب‌ها یافت می‌شود. هدف: هدف از این تحقیق، بررسی خواص ضد‌میکروبی عصاره‌های الکلی گیاه گزنه بر روی تعدادی از باکتری‌های گرم منفی و مثبت و همچنین مخمر و قارچ (از نوع بیماری‌های پوستی) بود. روش بررسی: این تحقیق به صورت in vitro طراحی شد و از دو روش استخراج به منظور مقایسه و عصاره‌گیری پودر گیاه گزنه استفاده شد. خاصیت ضد‌میکروبی عصاره‌های گزنه ابتدا به روش انتشار پلیت در محیط مولر- هیلتون آگار بررسی شد و حداقل غلظت کشنده (MIC) ‌و مهارکنندگی (MBC) با استفاده از درصد غلظت‌های مختلف عصاره تعیین شد. نتایج: مقایسه عصاره‌های به دست آمده از دو روش استخراج‌گیری نشان داد که روش اول (استفاده از حلال‌های غیرقطبی تا قطبی) تأثیر بیشتری بر روی اثر مهاری رشد میکروب‌ها از جمله باکتری‌ها داشته و غلظت 100 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر در بیشتر عصاره‌ها به طور معنی‌داری توانسته اثر مهار بر روی رشد‌ باکتری‌های گرم مثبت داشته باشد. در این میان حداقل غلظت مهارکنندگی باکتری‌های باسیلوس سرﺋوس، باسیلوس سوبتیلیس و ویبریو پاراهمولایتیکوس به ترتیب 33/8، 33/8 و 13/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. اکثر عصاره‌های گیاهی در این آزمون، اثری بر روی مهار رشد میکروب‌ها نداشتند. نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان از عدم رشد دو باکتری مهم فساد مواد غذایی (Bacillus cereus و ‌Vibrio parahaemolyticus) شد و می‌توان چنین نتیجه گرفت که عصاره‌های به دست آمده از روش اول (قطبی به غیرقطبی) کارایی بیشتری نسبت به روش دوم نشان داده است.‌}, keywords_fa = {گزنه, آنتی‌میکروبیال, حداقل غلظت مهارکنندگی, حداقل غلظت کشندگی}, url = {http://jmp.ir/article-1-165-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-165-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} } @article{ author = {Eghtedardoost, M and Yaraee, R and Sedaghat, R and Naseri, M}, title = {The Effect of MS14 on Hematopoiesis and Blood Cells in BALB/c Mice}, abstract ={Background: Various blood cells with different functions are produced in bone marrow in a process called hematopoiesis. Objective: The present study was conducted in order to evaluate the effect(s) of MS14, as an immunomodulator with natural origin (plant –marine) on the hematopoiesis. Methods: Eight 6-8 weeks old female BALB/c mice were divided to control group (receiving normal saline) and MS14 group (receiving MS14 at 100 mg/kg). Administration of MS14 and normal saline prolongs for five days, and then the mice were anaesthetized and killed. Smear of peripheral blood cells was provided and bone marrow cells were counted and cultured for 48 h. Erythropoietin (20 ng/ml) was added to half of samples. Results: 5 days administration of 100 mg/kg MS14 has augmented the percent of red blood cell of bone marrow (about 2 times). An increase (about 60%) in the percent of peripheral blood neutrophils has been observed as well. Erytroid colonies in bone marrow culture have been increased about 2 times in MS14 group e.i. the mean colony number in each well increased from 7 in control group to 14 in MS14 group and at the presence of erythropoietin from 13 colonies in control to 23 in MS14 group. Conclusion: According to increasing effect of MS14 on the number of erytroid colonies and percent of red blood cells, it can be concluded that hematopoietic processes not only does not adversely affected or inhibited by MS14 but could be significantly augmented when MS14 adminstered.}, Keywords = {MS14, Hematopoiesis, Blood leukocytes, Erythropoietin, Bone marrow culture}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {105-112}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {تأثیر فرآورده MS14 بر هماتوپوئز و سلول‌های خونی در موش BALB/c}, abstract_fa ={مقدمه: هماتوپوئز روندی است که در طی آن سلول‌های خونی با عملکردهای مختلف در مغز استخوان تولید می‌شوند. هدف: این تحقیق به منظور بررسی اثر فرآورده MS14 به عنوان یک ایمنومدولاتور که منشاء طبیعی (گیاهی و دریایی) دارد بر روند خونسازی انجام شده است. روش بررسی: 8 راس موش‌BALB/c ماده با سن 6 - 8 هفته انتخاب به دو گروه کنترل (دریافت‌‌کننده سرم فیزیولوژی) و MS14 (دریافت کننده 100 میلی‌گرم بر گیلوگرم MS14) تقسیم شد. مدت زمان تجویز 5 روز و سپس موش‌ها بیهوش و کشته شدند، از خون محیطی آنها اسمیر تهیه شد و سلول‌های مغز استخوان آنها شمارش و برای 48 ساعت کشت داده شد. به نیمی از چاهک‌های کشت سلول‌های مغزاستخوان فاکتور رشد اریتروئیدی (اریتروپوئتین EPO) افزوده شد. نتایج: پنج روز تجویز فرآورده MS14با دوز 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم موجب افزایش درصد گلبول‌های قرمز مغز استخوان موش‌ها (حدود 2 برابر) شد. همچنین کلنی‌های اریتروسیتی در کشت سلول‌های مغز استخوان نیز افزایشی حدود 2 برابر را نشان می‌داد به این ترتیب که میانگین تعداد کلنی‌ها از حدود 7 در گروه کنترل به حدود 14 در گروه دارو رسید و در حضور اریتروپوئتین از 13 به 23 کلنی رسید. این فرآورده موجب افزایش درصد نوتروفیل‌ها (حدود 60 درصد افزایش نسبت به کنترل) در خون محیطی شد. نتیجه‌گیری: با توجه به اثر افزایشی مشاهده شده داروی MS14 بر تعداد کلنی‌های اریتروسیتی و درصد گلبول‌های قرمز خون محیطی می‌توان اینطور نتیجه‌گیری کرد که فرآورده فوق در شرایط به کاررفته نه تنها موجب وقفه در روند خونسازی نمی‌شود بلکه این فعالیت را افزایش می‌دهد.}, keywords_fa = {MS14, خونسازی (هماتوپوئز), لکوسیت‌های خون, اریتروپوئتین, کشت مغز استخوان}, url = {http://jmp.ir/article-1-166-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-166-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} } @article{ author = {Sofiabadi, M and Azadmehr, A and Hajiaghaei, R and Rezazadeh, Sh and AjdariZarmehri, H}, title = {The Effect of Ethanolic Extract of Scrophularia striata on Pain in Male Rats}, abstract ={Background: Scrophularia striata plant containing anti-inflammatory compounds and have nitric oxide production inhibiting properties. So can be an analgesic and act particularly on inflammatory kind of pain. Objective: The effect of ethanolic extract from aerial parts of Scrophularia striata was investigated on pain with formalin test in the male rats. Methods: In this study 40 Wistar male rats (250 to 300 g) were used and 8 animals were divided into five groups: 1.Control: (solvent), 2- Diclofenac (5 mg/kg), 3 - 6. Groups: Use extract with doses 25, 50, 100 and 200 mg intraperitoneally. At test time, the extract solved with 10 µl DMSO and diluted by adding PBS and injected into the peritoneum (0.5 ml volume). After 30 minute, 50 µl formalin 2.5% injected to the right foot floor subcutaneously and the animal's pain behavior were recorded every 15 seconds for about 60 minutes. The final data of both acute and chronic pain phases were analyzed separately by using one-way ANOVA. Results: In the acute phase, administration of 100 and 200 mg/kg doses of Scrophularia striata decreased symptoms of pain than the control group (p <0.05, p <0.01). In the chronic phase, the extract caused a significant reduction in pain scores compared to controls, especially in doses of 100 and 200 mg/kg (p <0.01). Conclusion: Our results showed that peripheral injection of ethanolic extracts of Scrophularia striata can significantly produces analgesic effects and provides most pain alleviation on the chorionic phase of the formalin test.}, Keywords = {Scrophularia striata, Formalin test, Male rats}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {113-119}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {اثر عصاره اتانولی گیاه اسکروفولاریا استریاتا (Scrophularia striata) بر درد در رت‌ها‌ی نر}, abstract_fa ={مقدمه: گیاه اسکروفولاریا استریاتا حاوی ترکیبات با اثر ضد‌التهابی و دارای خاصیت مهار تولید نیتریک اکساید می‌باشد. بنابراین می‌تواند واجد اثر ضد‌درد به ویژه از نوع التهابی آن باشد. هدف: اثر عصاره اتانولی بخش‌های هوایی گیاه اسکروفولاریا استریاتا بر درد با مدل فرمالین، در موش‌های صحرایی نر بررسی شد. روش بررسی: در این تحقیق از موش‌های نر صحرایی نژاد ویستار با وزن 250 تا 300 گرم استفاده شد. حیوانات به 6 گروه هشت تایی‌‌ تقسیم‌ شدند: 1. کنترل (تزریق حلال) و 2. دیکلوفناک (5 میلی‌گرم بر کیلوگرم) 6 - 3. گروه‌های عصاره با دوزهای 25، 50، 100 و 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم. به هنگام آزمایش، عصاره در 10 میکرولیتر حلال‌ دی‌متیل سولفاکساید حل شده و با کمک بافر فسفات سالین در غلظت‌های موردنظر تهیه و با حجم نیم میلی‌لیتر به درون صفاق حیوانات تزریق شد. نیم ساعت پس از تزریق‌، 50 میکرولیتر محلول فرمالین 5/2 درصد‌ به ‌زیر پوست کف پای راست تزریق شد و رفتار درد هر 15 ثانیه و در‌ کل به مدت 60 دقیقه ثبت شد. داده‌های نهایی هر دو مرحله اول و دوم درد به طور جداگانه با آزمون آنالیز واریانس یک‌طرفه‌ تحلیل شد.‌ نتایج: تجویز عصاره اسکروفولاریا استریاتا با دوزهای 100 و 200 در فاز حاد علامت درد را نسبت به گروه کنترل کاهش داد (01/0>p، 05/0>p). در فاز مزمن نیز تجویز عصاره موجب کاهش چشمگیر درد نسبت به گروه کنترل به ویژه در دوزهای 100 و 200 شد (01/0>p). نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه ما نشان داد که تزریق محیطی عصاره اتانولی اسکروفولاریا استریاتا اثر ضد‌دردی قابل ملاحظه‌ای دارد و بیشترین کاهش درد را در فاز مزمن آزمون فرمالین ایجاد می‌نماید.}, keywords_fa = {اسکروفولاریا استریاتا‌, آزمون فرمالین, موش‌های صحرایی نر}, url = {http://jmp.ir/article-1-167-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-167-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} } @article{ author = {GandomiNasrabadi, H and Abbaszadeh, S and TayyarHashtjin, N and Yamrali, I}, title = {Study of Chemical Composition of Essential Oil of Afsantine (Artemisia absinthium) and Inhibitory Effects of the Essential Oil and Its Aqueous and Alcoholic Extracts on some Food Borne Bacterial Pathogens}, abstract ={Background: Increasing human knowledge about adverse effects of chemical preservatives has increased public interest to consume products with natural preservatives such as plant extract and their essential oils. Objective: In this study chemical composition of essential oil of Afsantine and antibacterial effect of its essential oil and aqueous, ethanolic and methanolic extracts against the most important food borne pathogens, salmonella typhimurium, Listeria monocytogenes, E. coli O157:H7, Bacillus cereus and Staphylococcus aureus were evaluated. Methods: Gas Chromatography-Mass Spectrometry (GC-MS) method was used for chemical composition analysis of the essential oil. Disk diffusion method was done to screen bacterial sensitivity. The Minimum Inhibitory Concentrations (MIC) of extracts were evaluated by broth micro-dilution method. Results: The essential oil components were identified and the major constituents of the oil were Beta Thujone (29.75%) and Phellandrene (20.20%). In disk diffusion method the most sensitive strain to the essential oil and the extracts was S. typhimurium and E. coli O157:H7. MICs of Afsantine essential oil against S. aureus and L. monocytogenes were estimated 3000 ppm. The methanolic extract showed antimicrobial activity against L. monocytogenes, E. coli O157:H7, B. cereus and S. aureus were estimated 10, 10, 8 and 4 mg ml-1, respectively. Conclusion: The results of this study revealed that the essential oil and methanlic extract of Afsantine have greater antimicrobial effects on given strains and might be used as a natural preservative in food system.}, Keywords = {Afsantine, Essential oil, Chemical composition, Aqueous extract, Alcoholic extract, Antimicrobial activity}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {120-127}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {مطالعه ترکیب شیمیایی اسانس گیاه آفسنطین (Artemisia absinthium) و اثر مهاری اسانس و عصاره‌های آبی، الکلی آن بر برخی از باکتری‌های بیماریزای غذایی}, abstract_fa ={مقدمه: با ارتقای سطح دانش بشر و آگاهی نسبت به مضرات نگهدارنده‌های شیمیایی، ‌تمایل به استفاده از نگهدارنده‌های طبیعی به خصوص اسانس‌ها و عصاره‌های گیاهی در مواد غذایی افزایش یافته است. هدف: در این مطالعه ترکیب شیمیایی اسانس گیاه آفسنطین و اثر ضدباکتریایی اسانس و عصاره آبی و الکلی (اتانولی و متانولی) آن بر باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا تیفی موریوم، اشرشیاکلی O157:H7، لیستریا مونوسایتوژنز و باسیلوس سرئوس که مهم‌ترین باکتری‌های ایجادکننده مسمومیت غذایی هستند، مورد بررسی قرارگرفت. روش‌ بررسی: در آنالیز ترکیب شیمیایی اسانس از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف نگار جرمی (GC-MS) استفاده شده و در آزمایش غربالگری حساسیت باکتری‌های مورد مطالعه به روش انتشار دیسک بررسی شد. حداقل غلظت بازدارنده (MIC) به روش براث میکرودایلوشن مورد مطالعه قرارگرفت. نتایج: ترکیبات موجود در اسانس گیاه مورد مطالعه مشخص شد و Beta-Thujone (75/29 درصد) و Phellandrene (10/20 درصد) به عنوان مهم‌ترین ترکیبات آن شناسایی شدند. در روش انتشار دیسک، سالمونلاتیفی موریوم و اشرشیاکلی حساس‌ترین باکتری‌ها نسبت به اسانس و عصاره‌های این گیاه بودند. حداقل غلظت بازدارنده رشد برای اسانس آفسنطین در مورد باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز 3000ppm محاسبه شد و میزان MIC عصاره متانولی این گیاه در مورد باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی O157:H7، لیستریا مونوسایتوژنز و باسیلوس سرئوس به ترتیب 10، 10، 8 و 4 میلی‌گرم در میلی‌لیتر محاسبه شد. نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد که اسانس و عصاره‌ متانولی گیاه آفسنطین اثر مهاری بیشتری بر باکتری‌های فوق داشته و می‌تواند به عنوان نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرند.}, keywords_fa = {آفسنطین, ترکیبات شیمیایی, اسانس, عصاره آبی, عصاره الکلی, فعالیت ضد‌میکروبی}, url = {http://jmp.ir/article-1-168-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-168-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} } @article{ author = {Akbari, Z and Qaderi, A and Kalate-jari, S and Mehrafarin, A and NaghdiBadi, H}, title = {Changes of Trigonelline Biosynthesis under Nitrogenous Compounds in Hairy-root Culture of Iranian Fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.)}, abstract ={Background: Trigonelline is known as a valuable metabolite of alkaloids group with the therapeutic affects, especially on diabetes. Objective: In this study the effect of 3 levels of nitrogen compounds (2x, full, and half) of basic MS media including KNO3 and NH4NO3 were evaluated on trigonelline production in suspension culture for normal and hairy roots. Methods: In order to hairy root induction, 2 strains of Agerobacterium rhizogenes (ATCC15834 and K599) via co-cultivation and injection methods were used. After appearing of hairy roots a molecular analysis by PCR and genes primers of rolB and virD was conducted to confirm insertion of T-DNA segments in root genome and that the roots were bacteria-free. Then, the hairy and normal roots for investigations of trigonelline production ability were cultured in suspension MS media and the treatments were arranged in an experimental based on Randomized Complete Block Design with 3 replications. After 28 days, the trigonelline contain of roots were analyzed by HPLC method. Results: The hairy roots were induced in the parts of plant such as crown, stem and leaf by the both strains of bacteria. The highest amount of trigonelline contain was achieved of the hairy roots cultured in MS2x media and the lowest was achieved in MS1/2N media. (13.98 and 8.74 mM/g dry mater respectively). Conclusion: the results indicate a main role of nitrogenous compounds (especially NH4+) and quick growth of hairy roots in enhancing of trigonelline production.}, Keywords = {Secondary metabolites, Trigonellin, Hairy roots, Agrobacterium rhizogenes}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {128-135}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {تغییرات بیوسنتز تریگونلین تحت تأثیر ترکیبات نیتروژنه در کشت ریشه‌های مویین شنبلیله ایرانی (Trigonella foenum-graecum L.)}, abstract_fa ={مقدمه: تریگونلین متابولیت ارزشمندی از دسته آلکالوئیدها با اثرات درمانی موثر به ویژه در دیابت است. هدف: در این تحقیق اثر سه سطح مختلف ترکیبات نیتروژنِ محیط کشت پایه موراشیک- اسکوگ شامل KNO3 و NH4NO3 بر میزان تولید تریگونلین در کشت سوسپانسیون ریشه‌های نرمال و ریشه‌های مویین مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: به منظور القای ریشه‌های مویین از دو سویه ATCC15834 و K599 باکتری Agrobacterium rhizogenes‌ به ‌روش غوطه‌ورسازی و تزریق استفاده شد. به ‌منظور تأیید درج قطعه T-DNA در ژنوم گیاه و عدم حضور اگروباکتریوم با استفاده از پرایمر ژن‌های rolB و virD در واکنش زنجیره‌ای پلیمراز آنالیز مولکولی انجام گرفت. ریزنمونه‌های ریشه مویین و طبیعی در محیط‌های کشت سوسپانسیون موراشیگ - اسکوگ در سه سطح مختلف ترکیبات نیتروژن، در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار کشت شده و ریشه‌ها بعد از گذشت 28 روز برداشت شدند. پس از انجام عصاره‌گیری، میزان آلکالوئید تریگونلین توسط دستگاه HPLC مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: هر دو سویه باکتری K599 و ATCC15834‌ به ترتیب بعد از دو و سه هفته، باعث القای ریشه‌های مویین در قسمت‌های طوقه، ساقه و برگ گیاهچه‌ها شدند. بیشترین مقدار تریگونلین (98/13 میلی‌مول بر گرم ماده خشک) مربوط به تیمار ریشه‌های مویین با دو برابر ترکیبات نیتروژنه‌ و کمترین مقدار (74/8 میلی‌مول بر گرم ماده خشک) مربوط به ریشه‌های نرمال با نصف ترکیبات نیتروژن‌ بود. نتیجه‌گیری: به طور کلی نتایج نشان داد که ترکیبات نیتروژنه به ویژه یون آمونیوم نقش تعیین‌کننده‌ای در تولید تریگونلین و رشد ریشه‌های مویین دارند.}, keywords_fa = {متابولیت ثانویه, تریگونلین, ریشه‌ مویین, اگروباکتریوم ریزوژنز}, url = {http://jmp.ir/article-1-169-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-169-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} } @article{ author = {Dashti-R, M.H and Vahidi, A.R and Panjalizadeh, M.S}, title = {Effect of Phoenix Dactylifera Spathe Hydroalcoholic Extract on Chronic Pain in Mice}, abstract ={Background: In Persian traditional medicine, many medicinal plants have been used as analgesics in which one of them is the distillate of Phoenix Dactylifera Spathe (PDS) known as "Tarooneh". Objective: This study was conducted to assess the antinociceptive effect of Tarooneh (PDS) hydro alcoholic extract on inflammatory pain induced by formaline in mice. Methods: In this study, 28 male albio mice weighting 25 - 30 grams, were randomly and equally divided into 4 groups. 2, 20 and 200 mg/kg PDS extract and vehicle were administered intraperitomeally to the test and control groups respectively in a volume of 10 ml/kg. Animals were subjected to Formalin test as an animal model for inflammatory pain assessment. Results: Mean pain score induced by formalin test in control group was 1.665 ± 0.0599 while in test groups receiving 2, 20 and 200 mg/kg PDS extract were 1.079 ± 0.0666, 0.9192 ± 0.0822 and 0.3842 ± 0.0658 respectively. Conclusion: data from this study revealed that PDS extract, significantly and dose dependently, attenuated the inflammatory formalin induced pain in mice.}, Keywords = {Phoenix Dactylifera, Formalin test, Pain, Tarooneh, Mice}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {136-144}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {اثر عصاره آبی الکلی طارونه بر درد مزمن در موش سوری}, abstract_fa ={مقدمه: در طب سنتی ایران از داروهای گیاهی متعددی برای تسکین درد استفاده می‌شده است. یکی از این موارد عرق طارونه یا غلاف گل آذین درخت خرما است. هدف: در این پژوهش اثر ضد‌دردی عصاره آبی الکلی طارونه بر درد التهابی ناشی از فرمالین در موش سوری بررسی شده است. روش بررسی: به منظور انجام این پژوهش تعداد 28 سر موش سوری نر به صورت تصادفی در 4 گروه مساوی تقسیم شدند. دوزهای 2، 20 و 200 میلی‌گرم/کیلوگرم عصاره طارونه و حلال عصاره در حجم 10 میلی‌لیتر/کیلوگرم به صورت داخل صفاقی به ترتیب به حیوانات گروه‌های آزمون و کنترل تزریق شد. برای بررسی درد از آزمون فرمالین به عنوان مدل حیوانی درد التهابی استفاده شد. نتایج: یافته‌های این آزمون نشان داد که میانگین شدت درد ایجاد شده در آزمون فرمالین در گروه کنترل 0599/0 ± 665/1 و در گروه‌های دریافت‌کننده دوزهای 2، 20 و 200 عصاره به ترتیب 660/0 ± 079/1‌، 0822/0 ± 9192/0 و 0658/0 ±‌ 3842/0 بوده‌اند. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که دوزهای مختلف عصاره طارونه به یک روش وابسته به دوز درد التهابی ناشی از آرمون فرمالین را در موش سوری کاهش داده‌اند.}, keywords_fa = {درخت خرما, آزمون فرمالین, درد‌, طارونه, موش سوری}, url = {http://jmp.ir/article-1-170-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-170-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} } @article{ author = {Oladzad, A and Qaderi, A and NaghdiBadi, H and Zare, AR}, title = {Rapid Micropropagation of Lemon Verbena (Lippia citriodora L.) Using In vitro Culture}, abstract ={Background: The genus Lippia contains more than 200 species that Lemon verbena (Lippia citriodora) has a high medicinal value. Therefore expansion of its acreage using development of rapid and new propagation methods has a high importance. Objective: The aim of this study was to present a rapid, new and effective method, using nodal segments, for large scale propagation of this plant. Methods: In order to the shoot micropropagation, lateral buds on nodal segments were placed on MS medium supplemented with different concentrations of auxin and cytokinin hormones. Root induction was studied in the media containing IBA, NAA and activated charcoal. For acclimatization, plants were transferred to plastic bags containing a mixture of vermiculite, perlite and soil. Results: The highest number of shoots was obtained on the MS medium supplemented with 3 mg/L BAP in combination with 0.1 mg/L IBA and well-developed shoots were rooted on the MS medium with 0.5 mg/L IBA and 2 gr/L activated charcoal. Conclusion: According to the high rate of proliferation in the media supplemented with BAP and IBA (3 and 0.1 mg/L, respectively), this technique can be used instead of conventional propagation methods, as a quick and economical technique to propagation of a wide range of the same plants.}, Keywords = {Lippia citriodora L., In vitro culture, BAP, IBA, NAA}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {145-153}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {تکثیر سریع گیاه دارویی به‌لیمو از طریق کشت درون شیشه‌ای (L. Lippia citriodora)}, abstract_fa ={مقدمه: جنس Lippia دارای بیش از 200 گونه است که در این بین گونه Lippia citriodora L. دارای ارزش بالای دارویی می‌باشد و تکثیر سریع و گسترده آن به روش‌های نوین جهت گسترش سطح زیرکشت از ارزش بالایی برخوردار است.‌ هدف: تحقیق حاضر به منظور ارائه یک روش سریع و کارآمد برای تکثیر این گونه دارویی برای اولین بار در یک حجم بزرگ با استفاده از قطعات گره‌ای در شرایط کشت درون شیشه‌ای انجام شده است. روش بررسی: قطعات گره‌ای حاوی 1 تا 2 جوانه جانبی به منظور ریزازدیادی نوساقه‌ها در محیط کشت MS‌ حاوی غلظت‌های مختلف هورمون‌های NAA، IBA و BAP کشت شدند. ریشه‌زایی در محیط‌های کشت حاوی هورمون‌های IBA، NAA و ذغال فعال بررسی و سازگاری در گلدان‌های پلاستیکی کوچک حاوی مخلوط پرلیت، ورمی کولیت و خاک زراعی انجام شد. نتایج: بیشترین تعداد شاخه‌ها در تیمار هورمونی حاوی 3 میلی‌گرم در لیتر BAP در ترکیب با 1/0 میلی‌گرم در لیتر هورمون IBA و بیشترین فراوانی ریشه در تیمار هورمونی حاوی IBA در غلظت 5/0 میلی‌گرم در لیتر در ترکیب با 2 گرم در لیتر ذغال فعال به دست آمد. نتیجه‌گیری: با توجه به امکان تکثیر سریع و آسان گیاه به‌لیمو در محیط‌های حاوی هورمون‌های BAP و IBA به ترتیب در غلظت‌های 3 و 1/0 میلی‌گرم در لیتر می‌توان روش کشت درون شیشه‌ای را به عنوان روشی سریع و ارزان جایگزین روش‌های رایج تکثیر گیاه دارویی به لیمو نمود.}, keywords_fa = {به‌لیمو, کشت درون شیشه‌ای, BAP, IBA, NAA}, url = {http://jmp.ir/article-1-171-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-171-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} } @article{ author = {Ghazanfari, T and ZamaniTaghizadehRabe, Sh and Yaraee, R and Mahmoudi, M}, title = {Study on Anti-cancer Effect of Plant Extract ACA-1 on Gastric Adenocarcinoma Cell Line}, abstract ={Background: Apoptosis provides solutions for the treatment of cancers and its induction is used as a strategy for preparing drugs that destroy pre-neoplastic cells. Many plant compounds have anti-tumoral activity. ACA-1 plant product is an aqueous extract and has been used in traditional medicine in Iran and has cytotoxicity effect on melanoma cancer cells. Objective: In this study, anti-cancer effect of ACA-1 plant product on gastric adenocarcinoma cells was evaluated and the mechanism of its action was studied. Methods: Cytotoxicity of ACA-1 on gastric adenocarcinoma cells (AGS) and fibroblasts (HgF) was determined after 24 hours of incubation by MTT assay. Annexin V-FITC and PI staining method was used for measuring the cell apoptosis. Activity of aspase 8 and 9 was assayed by enzymatic method. An ECMatrix was used for determining invasion ability of AGS cells. Results: ACA-1 showed strong and dose - dependent toxicity on AGS cells by induction of early apoptosis. Increase in caspase 8 and 9 activities was involved in this process. Also, ACA-1 decrease the invasion ability on AGS cells. Conclusion: ACA-1 induced apoptosis in human gastric cancer cells by activating caspase 8 and 9. With respect to decreasing cell invasion of AGS cells, ACA-1 may be considered as a potential candidate against human gastric cancer.}, Keywords = {Cancer, ACA-1, Apoptosis, Caspase}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {154-162}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {بررسی تأثیر ضد‌سرطانی فرآورده گیاهی ACA1 بر سلول‌های آدنوکارسینومای معده}, abstract_fa ={مقدمه: آپوپتوز راه حل‌هایی را برای درمان‌های ضد‌سرطانی مؤثر فراهم کرده است و امروزه یکی از استراتژی‌های جالب توجه مداخلات دارویی است که بتواند مرگ سلول‌های سرطانی را از طریق القای آپوپتوز میانجی کند. ترکیبات گیاهی بسیاری شناخته شده‌اند که از این طریق فعالیت ضد‌توموری دارند. فرآورده گیاهی ACA1، عصاره آبی گیاهی است که در طب سنتی ایران استفاده شده و سیتوتوکسیسیتی آن بر سلول‌های ملانومایی مشخص شده است. هدف: این تحقیق با هدف بررسی تأثیر ضد‌سرطانی فرآورده گیاهی ACA1 بر سلول‌های آدنوکارسینومای معده و مکانیسم این تأثیر صورت گرفت.‌ روش بررسی: تأثیر کشندگی فراورده ACA1 بر سلول‌های آدنوکارسینومای معده (AGS) و فیبروبلاستی (HgF) بعد از 24 ساعت انکوباسیون توسط روش کالریمتری MTT بررسی شد. روش رنگ‌آمیزی با انکسین V-FITC و PI مرگ آپوپتوتیک سلولی را تعیین کرد. تغییر فعالیت کاسپازهای 8 و 9 نیز توسط روش آنزیماتیک ارزیابی شد. از غشای پایه مدل جهت ارزیابی توانایی تهاجم سلول‌های سرطانی AGS استفاده شد. نتایج: فراورده ACA1 تأثیر کشندگی قوی و وابسته به غلظت بر سلول‌های AGS داشت و عمدتاً با القای آپوپتوز اولیه سبب مرگ سلولی شد. افزایش فعالیت کاسپازهای 8 و 9 در این فرآیند دخیل بود. فرآورده ACA1 توانایی تهاجم سلول‌های سرطانی را نیز کاهش داد. نتیجه‌گیری: فرآورده ACA1 با فعال ساختن کاسپازهای 8 و 9 منجر به جریان انداختن مرگ آپوپتوتیک سلول‌های سرطان معده انسانی شد. به علاوه، ACA1 با کاهش قدرت فرار و تهاجم سلول‌های سرطانی می‌تواند عامل مؤثری جهت بررسی پیشگیری یا درمان سرطان معده در انسان باشد.}, keywords_fa = {سرطان, فرآورده گیاهی ACA1, آپوپتوز, کاسپاز}, url = {http://jmp.ir/article-1-172-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-172-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} } @article{ author = {Dolatkhahi, M and GhorbaniNohooji, M and Mehrafarin, A and AminiNejad, GR and Dolatkhahi, A}, title = {Ethnobotanical Study of Medicinal Plants in Kazeroon, Iran: Identification, Distribution and Traditional Usage}, abstract ={Background: Kazeroon, with about 4060 km², is situated in the west of Shiraz (Fars province). This region is an important area which shows a great plant biodiversity. Also this ancient region is one of the most important human migration roads in Iran and so traditional usage of medicinal plant is a familiar therapeutic way for native people. Objective: The traditional usages of the medicinal plants of region were focused and therefore some beneficial information was gathered using native people questioning. Methods: Medicinal plant flora of region was studied during 2007-2009. All ancient villages were discovered using various geographical maps and then the vernacular information of plants and their usages were collected from well experienced people and finally the collected plants were identified scientifically. Results: 91 species (87 genera and 39 families) were reported from the rangelands around the Kazeroon. Lamiaceae, with 11 species, and Asteraceae with 9 species were the largest families respectively, and Plantago (Plantaginaceae) with 3 species was the largest genus in the medicinal flora of area. Conclusion: Medicinal plant species are used mainly in remediation of Digestive, Blood Transfer and Urinary system diseases respectively. Studied region shows high degree of species richness and its people are familiar with medicinal plants use. Therefore these traditional and local medicinal usage information of plants are more important and useful for future farmacological investigations.}, Keywords = {Medicinal plants, Biodiversity, Ethnobotany, Traditional usage, Kazeroon}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {163-178}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {مطالعه اتنوبوتانیکی گیاهان دارویی شهرستان کازرون: شناسایی، پراکنش و مصارف سنتی}, abstract_fa ={مقدمه: شهر کازرون با مساحت حدود 4060 کیلومترمربع در 110 کیلومتری غرب شیراز واقع شده است. این شهرستان به دلیل وجود اقلیم‌های متنوع، از نظر تنوع زیستی و گونه‌های گیاهی منطقه‌ای حائز اهمیت است. همچنین به دلیل قدمت تاریخی و قرار داشتن در مسیر کوچ عشایر، از نظر استفاده سنتی گیاهان دارویی نیز نمونه‌ای بسیار بارز و شاخص می‌باشد. هدف: شناسایی گیاهان دارویی منطقه و استفاده از دانش وتجربه اهالی بومی برای معرفی خواص و موارد ناشناخته گیاهان دارویی موردنظر می‌باشد. روش بررسی: در سال‌های 1388 - 1385 فلور گیاهان دارویی شهرستان مطالعه شد. با استفاده از نقشه جغرافیایی، روستاهای منطقه شناسایی و تفکیک شدند. گیاهان از نواحی مختلف جمع‌آوری شده و سپس شناسایی شدند. با به کارگیری تجارب افراد بومی، نحوه و زمان جمع‌آوری و خصوصیات دارویی گیاهان در پرسشنامه‌هایی ثبت شد. نتایج: تعداد 91 گونه گیاهی دارویی (87 جنس و 39 خانواده) در منطقه شناسایی و اطلاعات درمانی گونه‌های مذکور ثبت شد. همچنین مشخص شد که خانواده نعنائیان (Lamiaceae) با 11 گونه و خانواده آفتابگردان (Asteraceae) با 9 گونه بیشترین تعداد گونه‌های دارویی را دارا می‌باشند. بارهنگ (Plantago) با 3 گونه، بزرگترین جنس می‌باشد. نتیجه‌گیری: گیاهان دارویی در منطقه مطالعه شده مصرف سنتی گسترده‌ای داشته و بیشترین موارد به ترتیب در درمان ناراحتی‌های دستگاه‌ گوارش، گردش خون و دفع ادرار مشاهده شد. با توجه به فراوانی و استفاده گسترده گیاهان دارویی، بررسی‌‌های بیشتر می‌تواند منجر به فراهم آمدن زمینه‌ای برای شناسایی اثرات درمانی جدید گیاهان منطقه شود.}, keywords_fa = {گیاهان دارویی, تنوع زیستی, اتنوبوتانی, کاربرد سنتی, کازرون}, url = {http://jmp.ir/article-1-173-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-173-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} } @article{ author = {Atashak, S and Azarbayjani, MA and Piri, M and Jafari, A}, title = {Effects of Combination of Long - Term Ginger Consumption and Resistance Training on Lipid Peroxidation and Insulin Resistance in Obese Men}, abstract ={Objectives: Therefore, the present study investigated the effects of long-term ginger consumption and progressive resistance training on lipid per oxidation and insulin resistance in obese men. Methods: In a randomized double-blind design, 32 obese men (BMI≥ 30) were assigned in to one of four groups: a Placebo (PL,n=8), Ginger group, that consumed 1 gr ginger/d for 10 wk (GI,n=8), resistance training plus Placebo (PLRT,n=8), and 1gr ginger plus resistance exercise (GIRT, n=8). Progressive resistance training was performed three days per week for 10 weeks and included 8 exercises. At baseline and after 10 weeks venous blood samples were obtained from the antecubital vein, and Malondialdehyde (MDA) as an indicator of lipid peroxidation, pectrophotometrically were assayed by measurement of TBARS assay. Moreover, insulin resistance was determined using a homeostasis model assessment (HOMA-IR). Two-way ANOVA were used in the statistical analysis. Results: After 10 weeks of intervention, we observed a significant decrease for MDA concentration in all groups exception Placebo group (P<0.05). Moreover, significant decreases in the mean values of insulin resistance were observed in CIRT and PLRT groups (P<0.05). While it remained unchanged in GI and PL groups (p>0.05) Conclusion: Therefore, according to this results it can be said, that, long term ginger consumption and resistance training has been an effective therapeutic devise to favorable changes in lipid peroxidation and insulin resistance in obese men.}, Keywords = {Lipid peroxidation, Insulin resistance, Ginger, Resistance training}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {179-188}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {تأثیر یک دوره مصرف طولانی مدت زنجبیل (Zingiber officinale Roscoe) و تمرینات مقاومتی بر پراکسیداسیون لیپیدی و مقاومت به انسولین در مردان چاق}, abstract_fa ={هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر یک دوره مصرف طولانی مدت زنجبیل همراه با تمرینات مقاومتی بر پراکسیداسیون لیپیدی و مقاومت به انسولین در مردان چاق بود.‌ روش بررسی: در یک کارآزمایی نیمه تجربی دو سویه کور، 32 مرد چاق (30BMI≥) 30 - 20 سال، انتخاب و به طور تصادفی در 4 گروه، 1- زنجبیل، 2- تمرین مقاومتی با مصرف دارونما، 3- تمرین مقاومتی با مصرف زنجبیل و 4- دارونما قرار گرفتند. آزمودنی‌های گروه 1 و 3 روزانه یک گرم کپسول زنجبیل (زینتوما) را به مدت 10 هفته دریافت کردند. آزمودنی‌های دو گروه 2 و 3 هم یک پروتکل مقاومتی پیشرونده را که شامل 8 حرکت ورزش مقاومتی بود به مدت 10 هفته اجرا نمودند. قبل از شروع برنامه تمرینی و بعد از 10 هفته نمونه‌های خونی از ورید پیش آرنجی جمع‌آوری شد. غلظت مالون دی‌آلدئید به روش اسپکتوفتومتری و تست اسید تیوباربیتیوریک و مقاومت به انسولین با روش HOMA محاسبه شد. نتایج: بعد از 10 هفته از مداخلات، کاهش معنی‌داری در غلظت مالون دی‌آلدیئد در تمامی گروه‌ها به جزء گروه دارونما مشاهده شد (05/0>‌p). به علاوه، شاخص مقاومت به انسولین در دو گروه تمرینات مقاومتی با دارونما و تمرینات مقاومتی با زنجبیل کاهش معنی‌دار یافت (05/0>‌p). در حالی که این شاخص در دو گروه دارونما و زنجبیل بدون تغییر باقی ماند (05/0<p). نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به دست آمده پیشنهاد می‌شود مصرف طولانی مدت زنجبیل و تمرینات مقاومتی می‌تواند شیوه درمانی مؤثری برای تغییرات مطلوب در پراکسیداسیون لیپیدی و مقاومت به انسولین در مردان چاق باشد.}, keywords_fa = {پراکسیداسیون لیپیدی, مقاومت به انسولین, زنجبیل, تمرینات مقاومتی}, url = {http://jmp.ir/article-1-174-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-174-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} } @article{ author = {GandomiNasrabadi, H and AzamiSarokelaei, L and Misaghi, A and Abbaszadeh, S and Shariatifar, N and TayyarHashtjin, N}, title = {Antibacterial Effect of Aqueous and Alcoholic Extracts from Petal of Saffron (Crocus sativus L.) on some Foodborne Bacterial Pathogens}, abstract ={Background: Health concerns due to adverse effects of chemical preservatives have increased public interest to consuming preservative-free products or product containing natural preservatives such as plant extract and their essential oils. Objective: In this study the antibacterial effect of aqueous, ethanolic and methanolic extracts from petal of saffron against the most important foodborne pathogens salmonella typhimurium, Listeria monocytogenes, E. coli O157: H7, Bacillus cereus and Staphylococcus aureus were evaluated. Methods: Disk diffusion method was done to screen bacterial sensitivity. The minimum inhibitory concentration (MIC) of extracts were evaluated by agar dilution and broth microdilution method Results: The most sensitive strain to extracts was S. typhimurium, and the most resistant strains were S. aureus and E. coli O157:H7. MICs of all extracts were estimated 40 mgml-1, against all bacteria using agar dilution method. The aqua and methanolic extracts showed antimicrobial activity against all of bacteria by broth microdilution and MIC estimated 40 mgml-1, however MIC of ethanolic extracts estimated 40 mgml-1 for L. monocytogenes, S. aureus and B. cereus, while the MICs for S. typhimurium and E. coli O157:H7 were estimated >40 mgml-1. Conclusion: The results of this study revealed that the studied extracts might be potential sources of natural antimicrobial agents, and propose their potential application in food system as a natural preservative.}, Keywords = {Saffron, Petal, Extract, Antimicrobial activity}, volume = {11}, Number = {42}, pages = {189-196}, publisher = {Institute of Medicinal Plants, ACECR}, title_fa = {مطالعه اثر ضد‌باکتریایی عصاره‌های آبی و الکلی گلبرگ زعفران بر برخی از باکتری‌های بیماریزای غذایی}, abstract_fa ={مقدمه: با توجه به نگرانی‌های عمومی درخصوص عوارض نگهدارنده‌های شیمیایی، تمایل به مصرف محصولاتی است که فاقد نگهدارنده هستند و یا در آنها از نگهدارنده‌های طبیعی مثل اسانس‌ها و عصاره‌های گیاهی استفاده شده است. هدف: در این مطالعه اثر ضدباکتریایی عصاره آبی، اتانولی و متانولی گلبرگ زعفران بر باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا تیفی موریوم، ای کولای O157:H7، لیستریا مونوسایتوژنز و باسیلوس سرئوس مورد بررسی قرارگرفت. روش بررسی: در آزمایش غربالگری حساسیت باکتری‌های مورد مطالعه به روش انتشار دیسک بررسی شد. حداقل غلظت بازدارنده (MIC) به روش آگار دایلوشن و براث میکرودایلوشن مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج: در روش انتشار دیسک سالمونلاتیفی موریوم حساس‌ترین باکتری و استافیلوکوکوس اورئوس و ای کولای مقاوم‌ترین باکتری تعیین شد. حداقل غلظت بازدارنده هر سه عصاره مورد مطالعه در مورد تمام باکتری‌های تحت آزمایش در روش آگار دایلوشن 40 میلی‌گرم در میلی‌لیتر محاسبه شد. براساس نتایج به دست آمده میزان MIC عصاره‌های آبی و متانولی در روش میکرودایلوشن برای تمام باکتری‌های فوق 40 میلی‌گرم در میلی‌لیتر محاسبه شد، در حالی که MIC عصاره اتانولی در مورد استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس و لیستریا مونوسایتوژن 40 میلی‌گرم در میلی‌لیتر و برای باکتری‌های‌ سالمونلاتیفی موریوم‌ و ای کولای O157:H7 بیشتر از‌ 40 میلی‌گرم در میلی‌لیتر محاسبه شد.‌ نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد که عصاره‌های گلبرگ زعفران می‌تواند به عنوان نگهدارنده طبیعی بر ضد ‌باکتری‌های فوق مورد استفاده قرار گیرد و استفاده از این عصاره‌ها را در مواد غذایی پیشنهاد می‌نماید.}, keywords_fa = {زعفران, گلبرگ, عصاره, فعالیت ضد‌میکروبی}, url = {http://jmp.ir/article-1-175-en.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-175-en.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, issn = {2717-204X}, eissn = {2717-2058}, year = {2012} }