Journal of Medicinal Plants
فصلنامه گياهان دارویی
J. Med. Plants
Medical Sciences
http://jmp.ir
1
admin
2717-204X
2717-2058
10.61186/jmp
14
8888
13
en
jalali
1381
6
1
gregorian
2002
9
1
1
3
online
1
fulltext
fa
مقایسه میزان اسانس و منتول موجود در نعناع فلفلی کاشته شده در مناطق مختلف کشور
Comparison on menthol content of cultivated Peppermint at different regions of Iran
كشاورزی و اتنوبوتانی
Agriculture & Ethnobotany
پژوهشی
Research
<div style="text-align: justify;">نعناع فلفلی با نام علمی L. <em>Mentha piperita</em> از خانواده Lamiaceae از جمله گیاهان دارویی و معطری است که اسانس آن مصارف دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی فراوانی دارد. در حال حاضر این گیاه در مناطق مختلف کشور توسط افراد و شرکتهای مختلفی کشت میشود. تحقیق حاضر به منظور شناسایی و انتخاب منطقه مناسب کاشت و تأثیر اقلیم بر روی میزان ماده مؤثره آن صورت گرفت. ضمن هماهنگی با یکی از شرکتهایی که در مناطق مختلف اقدام به کشت نعناع فلفلی کرده بود، در زمان مناسب اقدام به تهیه نمونه که از طریق خشک کردن سرشاخههای هوایی در سایه و دمای محیط تهیه شده بود نمودیم، سپس اقدام به استخراج اسانس از برگهای گیاه در مقیاس آزمایشگاهی و به وسیله دستگاه کلونجر گردید. اسانسهای به دست آمده بر حسب ماده عمده و مؤثر آنها که منتول میباشد با روشهای کروماتوگرافی گازی (G.C.) مورد شناسایی، اندازهگیری و مقایسه قرار گرفت و درصد اسانس و مقدار منتول در نمونههای فوق تعیین گردید. نتایج به دست آمده تغییرات مقدار اسانس و میزان ماده منتول را در نمونههای مختلف نشان داد که بیانگر تأثیر اقلیم بر روی کمیت و کیفیت تولید اسانس در گیاه میباشد.</div>
<div style="text-align: justify;">Peppermint with scientific name of <em>Mentha piperita</em> from Lamiaceae family is one of the medicinal and aromatic plants that its essentiol oil uses widly in medicinal, food, cosmetic and health industrials. Peppermit cultivated by different companies or persons in different regions of Iran. This research done for identification and selection of suitable cultivation region and effect of climate on essential oil and menthol content of peppermint dry herb. At suitable time , shoots of peppermint harvested and dried, then volatile oil was extracted by steam distillation method. Volatile oil was analyzed by G.C methods for identification and determination of menthol percent. Result shown that Essential oil and menthol content varied by variation on climatic conditions.</div>
نعناع فلفلی, اسانس, منتول
Peppermint, Essentiol oil, Menthol
73
77
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-490-10&slc_lang=fa&sid=1
D
Yazdani
داراب
یزدانی
yazdani@imp.irost.net
100319475328460039935
100319475328460039935
Yes
Department of Pharmacognosy, Institute of Medicinal Plant, Tehran, Iran
کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی، عضو هیأتعلمی پژوهشکده گیاهان دارویی
AH
Jamshidi
امیرحسین
جمشیدی
100319475328460039936
100319475328460039936
No
Department of Pharmacognosy, Institute of Medicinal Plant, Tehran, Iran
دستیار فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
F
Mojab
فراز
مجاب
100319475328460039937
100319475328460039937
No
Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
استادیار فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی