Journal of Medicinal Plants
فصلنامه گياهان دارویی
J. Med. Plants
Medical Sciences
http://jmp.ir
1
admin
2717-204X
2717-2058
10.61186/jmp
14
8888
13
en
jalali
1392
9
1
gregorian
2013
12
1
12
48
online
1
fulltext
fa
اثر ضدمیکروبی اسانس نعناع و نایسین به صورت ترکیبی بر روی لیستریا مونوسیتوژنز
Antimicrobial Efficacy of <i>Mentha spicata</i> Essential Oil and Nisin in Combination on <i>Listeria monocytogenes</i>
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
Pharmacognosy & Pharmaceutics
پژوهشی
Research
<div style="text-align: justify;"><strong>مقدمه:</strong> استفاده از ترکیبات طبیعی که خواص ضدمیکروبی دارند، روش جایگزین مناسبی به منظور کنترل میکروارگانیسمهای انتقال یافته از مواد غذایی مانند لیستریا مونوسیتوژنز میباشد. از این ترکیبات میتوان به اسانسهای گیاهی اشاره کرد. یکی از مهمترین این اسانسها، اسانس نعناع بوده که در طب پزشکی و نیز به عنوان ماده نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی کاربرد زیادی دارد. نایسین نیز معروفترین پپتید ضدمیکروبی است که بر روی طیف وسیعی از باکتریها تأثیر میگذارد و به صورت گسترده در مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. <strong>هدف:</strong> بررسی خواص ضدمیکروبی اسانس نعناع و نایسین در حالت ترکیبی بر روی لیستریا مونوسیتوژنز در سه دما (4، 9 و 14 درجه سانتیگراد)، سه pH(5، 6 و 7) و چهار غلظت نمک (0، 1، 2 و 4 درصد) هدف این مطالعه بود. <strong>روش بررسی:</strong> توصیفی نتایج: پس از آنالیز اسانس 18 ترکیب مختلف در آن شناسایی شد که مهمترین آنها کاروون (76/78 درصد)، لیمونن (5/11 درصد) و منتون (01/1 درصد) بود. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس نعناع و نایسین به ترتیب μl/ml 160 و IU/ml 320 تعیین شد. بیشترین اثر مهارکنندگی اسانس نعناع و نایسین تحت شرایط اسیدی، دمای بالای گرمخانهگذاری و غلظتهای بالای نمک مشاهده شد. <strong>نتیجهگیری:</strong> نتایج این مطالعه نشان میدهد که در تمامی غلظتهای مورد مطالعه، اثر ترکیبی آنها منجر به کاهش معنیدار تعداد باکتری میشود.</div>
<div style="text-align: justify;"><strong>Background:</strong> Natural biopreservative are as alternative approach for controlling growth of foodborne microorganisms such as <em>Listeria monocytogenes</em>. Essential oils (EOs) possess antibacterial properties. <em>Mentha</em> is one of the most common aromatic plants that widely used as medicinal and biopreservative in foods. Nisin a well known antibacterial peptide to effectively antagonize a broad spectrum of bacteria, and is widely used as preservative in foods. <strong>Objective:</strong> The aim of this work was to investigate of the antimicrobial efficacies of nisin and Mentha spicata essential oil in combination against<em> Listeria monocytogenes</em>. The effects of different temperatures (4, 9 and 14°C), pH (5, 6 and 7) and NaCl concentrations (0, 1, 2 and 4%) were determinate. <strong>Methods:</strong> Description study. <strong>Results:</strong> Essential oil content of M. Spicata had 18 components. The dominant active components were carvone (78.76%), limonene (11.50%) and menthol (1%). Minimum inhibitory concentrations for the essential oil and nisin were 160µl/ml and 320IU/ml, respectively. A synergy of low pH values, high temperatures and high NaCl concentrations was observed. <strong>Conclusion:</strong> Our results found that the combination effects of <em>M. spicata</em> and nisin in all experimental concentrations significantly reduced the numbers of L. monocytogenes.</div>
اثرات ترکیبی, اسانس نعناع, لیستریا مونوسیتوژنز, نایسین
Combination effects, Listeria monocytogenes, Mentha spicata, Nisin
104
116
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-80-1&slc_lang=fa&sid=1
MH
Moosavy
میرحسن
موسوی
moosavymh@gmail.com
100319475328460042011
100319475328460042011
Yes
Faculty of veterinary medicine, University of Tabriz
گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
R
Mahmoudi
رزاق
محمودی
100319475328460042012
100319475328460042012
No
Faculty of veterinary medicine, University of Tabriz
گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
S
Davudi
سمیرا
داودی
100319475328460042013
100319475328460042013
No
Department of Food Hygiene and Aquatic, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tabriz
گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
N
Shavisi
نسیم
شاویسی
100319475328460042014
100319475328460042014
No
Department of Food Hygiene and Aquatic, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tabriz
گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز