Journal of Medicinal Plants
فصلنامه گياهان دارویی
J. Med. Plants
Medical Sciences
http://jmp.ir
1
admin
2717-204X
2717-2058
10.61186/jmp
14
8888
13
en
jalali
1390
11
1
gregorian
2012
2
1
11
41
online
1
fulltext
fa
بررسی اثر اسانس زیره سبز بر روی رشد باکتری باسیلوس سرئوس در یک مدل غذایی
The Survey of the Effect of <i>Cuminum cyminum</i> L. Essential Oil on the Growth of Bacillus cereus in a Food Model System
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
Pharmacognosy & Pharmaceutics
پژوهشی
Research
<p style="text-align: justify;"><strong>مقدمه:</strong> باسیلوس سرئوس باکتری است گرم مثبت و اسپوردار که اغلب در فرآوردههای غذایی مانند گوشت، سبزیجات، سوپ، برنج، شیر و سایر فرآوردههای لبنی تکثیر مینماید. بین 1 الی 20 درصد تمامی موارد شیوع مسمومیتهای غذایی در جهان به دلیل باسیلوس سرئوس بوده است. امروزه توجه و علاقه فزاینده به استفاده از اسانس‎های گیاهی به عنوان نگهدارندههای طبیعی برای غذا وجود دارد. یک نمونه از این افزودنیهای ضدمیکروبی طبیعی اسانس زیره سبز است و تاکنون مهار رشد چندین باکتری بیماریزا توسط این اسانس در مقالات مختلف گزارش شده است.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>هدف:</strong> هدف از این تحقیق ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس زیره سبز علیه باکتری باسیلوس سرئوس در یک مدل غذایی است.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>روش بررسی:</strong> اسانس گیاه زیره سبز به وسیله روش تقطیر با بخار آب استخراج شد و به کمک دستگاه رنگنگار گازی متصل به طیفنگار جرمی مورد تحلیل قرار گرفت. سپس تأثیر غلظتهای مختلف اسانس (صفر، 50، 150، 300 و ppm 450) بر باکتری باسیلوس سرئوس در سوپ جو تجاری در دو دمای نگهداری 10 و 25 درجه سانتیگراد طی زمانهای معینی از آزمایش (روز صفر، 1، 2، 3، 4، 5، 6، 9، 12، 15، 18 و 21) مورد بررسی قرار گرفت.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>نتایج:</strong> لگاریتم باکتری باسیلوس سرئوس به وسیله غلظتهای 300 و ppm 450 اسانس در دمای نگهداری 10 درجه سانتیگراد و همچنین غلظت ppm 450 اسانس در دمای نگهداری 25 درجه سانتیگراد به طور معنیداری کاهش پیدا کرد (01/0> p ) .</p>
<div style="text-align: justify;"><strong>نتیجهگیری:</strong> یافتههای این پژوهش نشانگر اثرات بالقوه مهارکننده اسانس زیره سبز بر باکتری باسیلوس سرئوس در مدل غذایی (سوپ جو تجاری) بود.</div>
<p style="text-align: justify;"><strong>Background:</strong> <i>Bacillus cereus </i>is a gram positive and spore-forming bacteria that often associated with food products such as meat, vegetables, soup, rice, and milk and other dairy products. 1 - 20% of total outbreaks of food intoxication in the world are caused by <i>Bacillus cereus</i>. There is an increasing interest in the use of plant-derived antimicrobial compounds as natural preservatives for foods such as <i>Cuminum cyminum</i> L. essential oil that inhibition of the growth of several pathogens by it has been reported in various articles.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Objective:</strong> The objective of this survey is evaluation of antibacterial effect of <i>Cuminum cyminum </i>L. essential oil on <i>Bacillus cereus</i> in a food model.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Methods:</strong> The essential oil of <i>Cuminum cyminum </i>plant was obtained by steam-distillation and analyzed by GC/MS. Then, effects of different concentrations of this essential oil (0, 50, 150, 300 and 450ppm) on growth of <i>Bacillus cereus</i> were evaluated in commercial barely soup in two storage temperature (10 and 25°C) at 12 intervals (0, 1, 2, 3, 4, 5,6, 9, 12, 15, 18 and 21 days).</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Result:</strong> The logarithm of <i>Bacillus cereus</i> was significantly decreased by 300 and 450ppm EO concentration incubated at 10°C storage temperature and 450 ppm EO concentration incubated at 25°C storage temperature (p< 0.01).</p>
<div style="text-align: justify;"><strong>Conclusion:</strong> The results showed, the potential inhibitory effects of the <i>Cuminum cyminum </i>L. essential oil on <i>Bacillus cereus</i> in a food model (commercial barely soup).</div>
اسانس زیره سبز, باسیلوس سرئوس, سوپ جو تجاری
<,i>,Cuminum cyminum<,/i>, L. essential oil, Bacillus cereus, commercial barely soup
93
102
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-136-2&slc_lang=fa&sid=1
B
Moradi
بهروز
مرادی
100319475328460037187
100319475328460037187
No
Department of Microbiology, Faculty of Science, Islamic Azad University, Karaj Branch
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
Z
Mashak
زهره
مشاک
mashak@kiau.ac.ir
100319475328460037188
100319475328460037188
Yes
Faculty of Veterinary Medicine, Islamic Azad University, Karaj Branch
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
A
Akhondzadeh Basti
افشین
آخوندزاده بستی
100319475328460037189
100319475328460037189
No
Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
B
Moradi
بیژن
مرادی
100319475328460037190
100319475328460037190
No
Department of Microbiology, Faculty of Science, Islamic Azad University, Zanjan Branch
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
A
Barin
عباس
برین
100319475328460037191
100319475328460037191
No
Department of Clinical science, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran
گروه کلینیکال پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران