Journal of Medicinal Plants
فصلنامه گياهان دارویی
J. Med. Plants
Medical Sciences
http://jmp.ir
1
admin
2717-204X
2717-2058
10.61186/jmp
14
8888
13
en
jalali
1387
11
1
gregorian
2009
2
1
8
29
online
1
fulltext
fa
تاثیر اسانس ریحان بر کنترل پوسیدگی خاکستری و کیفیت پس از برداشت توت فرنگی (سلوا)
Effect of Basil (<i>Ocimum basilicum</i> L.) Essential oil on Gray Mold Control and Postharvest Quality of Strawberry (cv. Selva)
گياهان دارویی
Medicinal Plants
پژوهشی
Research
<div style="text-align: justify;"><strong>مقدمه:</strong> اسانسها به عنوان ترکیباتی پیچیده در قسمتهای مختلف گیاهان تولید شده و وظایف مختلفی را بر عهده دارند. <strong>هدف:</strong> هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر اسانس ریحان (L. <em>Ocimum basilicum</em>) بر کنترل پوسیدگی خاکستری و کیفیت پس از برداشت توت فرنگی است. <strong>روش بررسی:</strong> این آزمایش به دو صورت درشیشه2 و درزیوه3 انجام شد. در شرایط درون شیشهای اسانس ریحان با دو روش «دیسک کاغذی» و «مخلوط با محیط کشت» در غلظتهای 250، 500، 750 و 1000 میکرولیتر بر لیتر روی قارچ بوترتیس سینرا تیمار شد. در مرحله دوم اسانس ریحان در غلظتهای 60، 250، 500 و 1000 میکرولیتربرلیتر با روش «دیسک کاغذی» بر روی میوه توت فرنگی تیمار شد. <strong>نتایج:</strong> نتایج آزمایش درون شیشهای نشان داد که اسانس ریحان هنگام استفاده از روش «دیسک کاغذی»، در همه غلظتهای به کار رفته به طور کامل از رشد قارچ جلوگیری نمود. نتایج آزمایش بر روی میوه نشان داد که اسانس ریحان در غلظتهای به کار رفته در مقایسه با شاهد به طور قابل ملاحظهای از رشد قارچ بوترتیس سینرا روی میوه توت فرنگی جلوگیری نمود. همچنین اسانس ریحان در غلظتهای پایین 60 و 250 میکرولیتر بر لیتر اثر مثبتی روی برخی پارامترهای کیفی (رنگ، اسیدیته قابل تیتراسیون، میزان مواد جامد محلول، میزان ویتامین C و سفتی بافت) میوه داشت. به طوری که میوههای تیمار شده با اسانس ریحان سفتتر، ویتامینC بیشتر، رنگ بهتر و میزان مواد جامد محلول بالاتری از میوههای شاهد داشتند. در حالی که غلظتهای بالای اسانس ریحان (500 و 1000 میکرولیتر بر لیتر) باعث سوختگی کاسبرگها و ظهور علایم سمیت در روی میوه شد. همه غلظتهای به کار رفته از اسانس ریحان طعم میوه را تحت تاثیر قرار داد به ویژه غلظت 1000 میکرولیتر بر لیتر که باعث کاهش سفتی بافت میوه و محتوای ویتامین C شد. <strong>نتیجهگیری:</strong> اسانس ریحان به دلیل داشتن خاصیت قارچکشی بالا میتواند جایگزین قارچکشهای مصنوعی در کنترل بیماریهای قارچی بر روی محصولات کشاورزی شود ولی برای رسیدن به فرمولاسیون مناسب تحقیقات زیادی لازم است.</div>
<div style="text-align: justify;"><strong>Background:</strong> Essential oils are complex volatile compounds produced in different plant parts, which are known to have various functions in plants. Objective: The objective of the present study is investigation of the effect of Basil (<em>Ocimum basilicum</em> L.) essential oil on gray mold control and postharvest quality of strawberry. <strong>Methods:</strong> This experiment was carried out <em>In vitro</em> and <em>In vivo</em> conditions. In <em>In vitro</em> condition Basil essential oil was used at 250, 500, 750 and 1000 µL.L-1 concentrations with “Paper Disk Method” and “Solution Method”. In second stage Basil essential oil applied at 60, 250, 500 and 1000 µL.L-1 concentrations with “Paper Disk Method” on strawberry fruits. <strong>Results:</strong> Results of In vitro experiment showed that Basil essential oil at all applied concentrations inhibited <em>Botrytis cinerea</em> growth completely. The results of In vivo experiment showed that basil essential oil at applied concentrations inhibited <em>B. cinerea</em> growth on strawberry fruits completely in comparison to controls. Also basil essential oil at 60 and 250 µL.L-1 concentrations showed positive effects on some fruit quality characteristics e.g. color, titrable acidity, total soluble solid, Vitamin C and firmness. Therefore treated fruits with basil essential oil at low concentration had higher TA, TSS, Vitamin C, firmness and color values compared to control fruits whilst high concentrations of basil essential oil (500 and 1000µL.L-1) induced burning sepal and led to toxic signs on fruit surface. All applied concentrations of basil essential oil affected fruit flavor especially 1000µL.L-1 reduced fruit firmness and Vitamin C content. <strong>Conclution:</strong> It can be concluded that basil essential oil due to higher antifungal properties, acts as an alternative to artificial fungicides in controlling of fungal diseases but more research is needed to identify the proper formulation.</div>
اسانس, ریحان, کپک خاکستری, پس از برداشت, توت فرنگی
Essential oil, Basil, Gray mold, Postharvest, Strawberry
131
139
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-235-2&slc_lang=fa&sid=1
A
Asgari Marjanlu
ابوالفضل
اصغری مرجانلو
100319475328460038466
100319475328460038466
No
Department of Horticultural Science, College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم باغبانی و گیاهپزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
Y
Mostofi
یونس
مستوفی
ymostofi@ut.ac.ir
100319475328460038467
100319475328460038467
Yes
Department of Horticultural Science, College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم باغبانی و گیاهپزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
Sh
Shoeibi
شهرام
شعیبی
100319475328460038468
100319475328460038468
No
Food Contaminant Lab., Food and Drug Control Laboratories (FDLC), Deputy for Food and Drug, Ministry of Health (MOH), Tehran, Iran
عضو هیأت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت غذا و دارو
M
Maghoumi
مهشاد
مقومی
100319475328460038469
100319475328460038469
No
Department of Horticultural Science, College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
دانشجوی دکتری، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم باغبانی و گیاهپزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران