Journal of Medicinal Plants
فصلنامه گياهان دارویی
J. Med. Plants
Medical Sciences
http://jmp.ir
1
admin
2717-204X
2717-2058
10.61186/jmp
14
8888
13
en
jalali
1389
9
1
gregorian
2010
12
1
9
36
online
1
fulltext
fa
ارزیابی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رفتار ویبریو پاراهمولیتیکوس (<i>Vibrio parahaemolyticus</i>) در ماهی شور
Effect of <i>Zataria multiflora</i> Boiss. Essential oil on the Behavior of <i>Vibrio parahaemolyticus</i> in Salted Fish
فارماكولوژی و سم شناسی
Pharmacology & Toxicology
پژوهشی
Research
<div style="text-align: justify;"><strong>مقدمه:</strong> گیاه آویشن شیرازی از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثرات ضدمیکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر روی باکتریهای بیماریزای مهمی که از عوامل مسمومیتهای غذایی رایج هستند، لازم و ضروری به نظر میرسد. <strong>هدف:</strong> این مطالعه به منظور ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی بر باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس در ماهی کپور نقرهای شور (8 درصد نمک در بافت) صورت گرفت. <strong>روش بررسی:</strong> اثر غلظتهای مختلف اسانس آویشن شیرازی (صفر، 045/0، 135/0، 405/0 و 810/0 درصد) بر روی ویبریو پاراهمولیتیکوس در دو درجه حرارت (15 و 25 درجه سانتیگراد) از طریق سنجش میزان رشد باکتری در فیله ماهی شور بررسی شد. <strong>نتایج:</strong> نتایج نشان میدهد که تاثیر غلظتهای مختلف اسانس مذکور بر روی رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در دو دمای 15 و 25 درجه سانتیگراد نسبت به گروه کنترل معنیدار بوده است و تیمارهای مختلف هیچگونه اختلاف معنیداری با هم نداشتند (05/0>p). <strong>نتیجهگیری: </strong>نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس آویشن شیرازی دارای اثر بازدارندگی روی ویبریو پاراهمولیتیکوس بوده و میتواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در ماهی شور مورد توجه قرار گیرد.</div>
<div style="text-align: justify;"><strong>Background:</strong> Thyme (<em>Zataria multiflora</em> Boiss.) is one of the Iranian traditional spices and it has antimicrobial effect on the pathogenic bacteria which are agents for some current food borne intoxications. <strong>Objective:</strong> The aim of this study was to evaluate the antimicrobial activity of <em>Zataria multiflora</em> Boiss. essential oil on <em>V. parahaemolyticus</em> in salted (8% Nacl in tissue) silver carp. <strong>Methods:</strong> Effect of different concentrations of this Essential oil (0.0%, 0.045%, 0.135%, 0.405%, 0.810 %) on behavior of <em>V. parahaemolyticus</em> in two temperatures (15, 25˚C) was determined by evaluation of the bacterial growth in salted fish fillets. <strong>Results:</strong> The essential oil in used concentrations had significant inhibitory effect on the growth of <em>V. parahaemolyticus</em> in salted fish compare with control treatment during the storage time (p<0.05). There was no significant difference between all treatments. <strong>Conclusion:</strong> The results showed that <em>Zataria multiflora</em> Boiss. essential oil had inhibitory effect on <em>V. parahaemolyticus</em>, therefore it can be considered as a natural preservative in salted fish.</div>
آویشن شیرازی, اسانس گیاهی, ویبریوپاراهمولیتیکوس, ماهی شور
<,i>,Zataria multiflora<,/i>, Boiss., Essential oil, <,i>,Vibrio parahaemolyticus<,/i>,, Salted fish
136
144
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-56-6&slc_lang=fa&sid=1
AA
Sari
عباسعلی
ساری
100319475328460037746
100319475328460037746
No
Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehrarn
دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
A
Akhondzadeh Basti
افشین
آخوندزادهبستی
aakhond@ut.ac.ir
100319475328460037747
100319475328460037747
Yes
Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehrarn
استاد، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
N
Rokni
نوردهر
رکنی
100319475328460037748
100319475328460037748
No
Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehrarn
استاد، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
H
Ebrahimzadeh Mousavi
حسینعلی
ابراهیمزاده موسوی
100319475328460037749
100319475328460037749
No
Department of Aquatic Animals Health, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehrarn
استاد، گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
M
Soltani
مهدی
سلطانی
100319475328460037750
100319475328460037750
No
Department of Aquatic Animals Health, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehrarn
استاد، گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
H
Gandomi
حسن
گندمی
100319475328460037751
100319475328460037751
No
Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehrarn
استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
N
Choobkar
نسرین
چوبکار
100319475328460037752
100319475328460037752
No
Department of Fisheries, Kermanshah Branch of Islamic Azad University
استادیار، گروه مهندسی شیلات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
A
Khanjari
علی
خنجری
100319475328460037753
100319475328460037753
No
Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehrarn
دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
S
Abbaszadeh
سپیده
عباسزاده
100319475328460037754
100319475328460037754
No
Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehrarn
دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
R
Partovi
راضیه
پرتوی
100319475328460037755
100319475328460037755
No
Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehrarn, Tehran, Iran
دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران
A
Malekshahi
علی
ملکشاهی
100319475328460037756
100319475328460037756
No
دکترای عمومی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران
A
Zabihi
علی
ذبیحی
100319475328460037757
100319475328460037757
No