Journal of Medicinal Plants
فصلنامه گياهان دارویی
J. Med. Plants
Medical Sciences
http://jmp.ir
1
admin
2717-204X
2717-2058
10.61186/jmp
14
8888
13
en
jalali
1391
2
1
gregorian
2012
5
1
11
42
online
1
fulltext
fa
تهیه و ارزیابی خصوصیات فیلم آنتیاکسیدان کیتوزان حاوی عصاره دانه انگور
Development and Evaluation of Antioxidant Chitosan Film Incorporated with Grape Seed Extract
گياهان دارویی
Medicinal Plants
پژوهشی
Research
<div style="text-align: justify;"><strong>مقدمه:</strong> استفاده از فیلمهای آنتیاکسیدان روشی مؤثر در کنترل فساد شیمیایی در مواد غذایی است. <strong>هدف:</strong> هدف این مطالعه، تهیه فیلم آنتیاکسیدان کیتوزان حاوی عصاره دانه انگور و ارزیابی خصوصیات آن در شرایط آزمایشگاهی است. <strong>روش بررسی:</strong> فیلم کیتوزان به روش کاستینگ تهیه گردید و اثرات غلظتهای 0، 5/0، 1 و 2 درصد عصاره بر روی ویژگیهای مکانیکی، رنگ [(L* (شفافیت، (قرمزی (a*)، زردی (b*)]، آنتیاکسیدان، درصد تورم و محتوای تام فنلی فیلم، ارزیابی شد. <strong>نتایج:</strong> به طور کلی مقاومت در برابر پارگی فیلم کیتوزان تحت تأثیر میزان عصاره بود و در عصاره 2 درصد، بهترین میزان یعنی مشابه مقاومت در برابر پارگی فیلم کیتوزان خالی را نشان داد. بالاترین میزان کشش در فیلم حاوی عصاره 5/0 درصد گزارش شد. اضافه کردن عصاره ضمن تغییر شاخصهای شفافیت، قرمزی و زردی رنگ، موجب تولید فیلمهای رنگی شد. قدرت آنتیاکسیدان فیلم کیتوزان حاوی عصاره به دلیل غنی بودن عصاره از ترکیبات فنلی، بسیار قابل توجه بود. این خصوصیت متأثر از میزان عصاره بوده و در عصاره (37/85 درصد) 5/0، (39/16 درصد) 1 و 2 درصد (41/57 درصد) نسبت به گروه کنترل (12/34 درصد) افزایش معنیداری نشان داد. (05/0>p). نتایج آزمون محتوای تام فنلی و درصد تورم نشان از افزایش میزان هر دو ویژگی در اثر اضافه شدن عصاره داشت. <strong>نتیجهگیری: </strong>خصوصیات فیلم کیتوزان کاملاً متأثر از میزان عصاره مورد استفاده داشت و در مجموع موجب بهبود خصوصیات آنتیاکسیدان و فنل کل فیلم کیتوزان شد. چنین فیلمهایی بسیار مناسب برای استفاده در مواد غذایی هستند.</div>
<div style="text-align: justify;"><strong>Background:</strong> The application of antioxidant films is a promising strategy for controlling chemical spoilage of food. <strong>Objectives:</strong> Antioxidant chitosan films incorporated with grape seed extract (GSE) were developed with the objectives of investigation of their characteristics. <strong>Methods:</strong> Chitosan film was developed by casting method and the effect of different concentrations of GSE (0, 0.5, 1 and 2%) on mechanical, color (accordance with hunter system [L* (luminosity), α* (redness), and b* (yellowness)], antioxidant characteristics, total phenol (TP), and swelling index (%SI) of films were evaluated. <strong>Results:</strong> Generally, the tensile strength of GSE formulated films was influenced by the concentrations of GSE. The 2% GSE/ chitosan films revealed tensile strength similar to unsupplemented film. Concerning color of chitosan film, results indicated that by incorporating GSE, significant changes on L*, α*, b* values were appeared (p0.05). The antioxidant activity of GSE formulated films was considerable due to the high source of phenolics. This activity was affected by GSE concentrations, which were significant for film containing 0.5% (37.85%) 1% (39.16%) and 2% (41.57%) GSE in comparison with control (12.34%) (p 0.05). The results also revealed that by increasing the amount of GSE, the TP and %SI were significantly increased. <strong>Conclusion:</strong> The results indicated that all characteristics of films were influenced by the extent of GSE. Improvement in antioxidant and total phenol of GSE assimilated films is appreciated. Such films are suitable for handle in preserving food.</div>
بستهبندی فعال, فیلم کیتوزان, عصاره دانه انگور, آنتیاکسیدان
Active packaging, Chitosan film, Grape seed extract, Antioxidant
43
52
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-135-1&slc_lang=fa&sid=1
M
Moradi
مهران
مرادی
100319475328460036949
100319475328460036949
No
Department of Food Scienec and Technology, Ahar Faculty of Agriculture ans Natural Science, Tabriz University
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
H
Tajik
حسین
تاجیک
h.tajik@urmia.ac.ir
100319475328460036950
100319475328460036950
Yes
Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
S.M
Razavi Rohani
سیدمهدی
رضویروحانی
100319475328460036951
100319475328460036951
No
Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
A
Oromiehie
عبدالرسول
ارومیهای
100319475328460036952
100319475328460036952
No
Department of Plastics, Iran Polymer and Petrochemical Institute
گروه پلاستیک، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
H
Malekinejad
حسن
ملکینژاد
100319475328460036953
100319475328460036953
No
Department of Basic Science, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University
دانشیار فارماکولوژی وسم شناسی، گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
H
Ghasemmahdi
هادی
قاسم مهدی
100319475328460036954
100319475328460036954
No
Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University
کارشناس میکروبیولوژی، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه