Journal of Medicinal Plants
فصلنامه گياهان دارویی
J. Med. Plants
Medical Sciences
http://jmp.ir
1
admin
2717-204X
2717-2058
10.61186/jmp
14
8888
13
en
jalali
1396
2
1
gregorian
2017
5
1
16
62
online
1
fulltext
fa
تأثیر عصارهی هیدروالکلی گل سرخ (<i>Rosa damascena</i> Mill) و شوید (<i>Anethum graveolens</i>) بر گلیکوزیلاسیون پروتئینها در شرایط آزمایشگاهی
Hydroalcoholic Extracts Effect of <i>Rosa damascena</i> Mill and <i>Anethum graveolens</i> on the Proteins Glycosylation In Vitro
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
Pharmacognosy & Pharmaceutics
پژوهشی
Research
<p dir="RTL" style="margin-top:0cm;margin-right:6.95pt;margin-bottom:0cm;margin-left:14.2pt;margin-bottom:.0001pt;text-align:justify;"><strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:13.0pt;">مقدمه:</span></span></strong> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">یکی از عوارض دیابت ملیتوس</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">گلیکوزیلاسیون</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">پروتئینهای</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">مختلف</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">بدن</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">است</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">که</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">باعث</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">تغییر</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">ماهیت،</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">ساختمان</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">و عملکرد</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">بیوشیمیایی</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">آنها</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">میشود.</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">کاهش</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">یا</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">مهار</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">این</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">واکنش باعث بهبود علائم دیابت میشود.</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">به</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">نظر</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">میرسد</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">که</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">استفاده</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">از</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">گیاهان حاوی ترکیبات آنتیاکسیدان</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">در</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">این</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">راه</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">مفید</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">و</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">مؤثر</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">میباشد.</span></span></p>
<p dir="RTL" style="margin-top:0cm;margin-right:6.95pt;margin-bottom:0cm;margin-left:14.2pt;margin-bottom:.0001pt;text-align:justify;"><strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:13.0pt;">هدف:</span></span></strong> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">هدف</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">از</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">این</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">تحقیق،</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">بررسی واکنش</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">گلیکوزیلاسیون</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">آلبومین و هموگلوبین در</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">حضور</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">غلظتهای</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">مختلف عصارهی هیدروالکلی گیاه </span></span><em><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">Rosa damascena </span></span></em><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">Mill</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> و </span></span><em><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">Anethum graveolens</span></span></em><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> میباشد.</span></span></p>
<p dir="RTL" style="margin-top:0cm;margin-right:6.95pt;margin-bottom:0cm;margin-left:14.2pt;margin-bottom:.0001pt;text-align:justify;"><strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:13.0pt;">روش بررسی:</span></span></strong><strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> </span></span></strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">1) جمعآوری گیاهان، 2) عصارهگیری به روش خیساندن، 3) بررسی ظرفیت آنتیاکسیدانی تام با روش </span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">DPPH</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> و میزان فنول به روش فولیت- سیویکالتو 4) خالصسازی و اندازهگیری مقدار هموگلوبین از خون انسان، 5) بهینهسازی تثبیتسازی، 6) بررسی میزان گلیکوزیلاسیون، در حضور و غیاب عصارهها.</span></span></p>
<p dir="RTL" style="margin-top:0cm;margin-right:6.95pt;margin-bottom:0cm;margin-left:14.2pt;margin-bottom:.0001pt;text-align:justify;"><strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:13.0pt;">نتایج:</span></span></strong><strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> </span></span></strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">طیق نتایج به دست آمده میزان فنول و ظرفیت آنتیاکسیدانی تام عصاره هیدروالکلی شوید به طور معناداری از گل سرخ بیشتر بوده (0/05 </span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">P<</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">).</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">بیشترین میزان گلیکوزیلاسیون هموگلوبین در زمان در غلظت 10 میلیگرم گلوکز در مدت 72 ساعت انکوباسیون و برای آلبومین 30</span></span> <span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">میلیگرم در مدت 72 ساعت بوده است. برای هر دو عصاره در غلظت 1/0 میکروگرم بر میلیلیتر برای دو پروتئین بوده که عصاره هیدروالکلی شوید نسبت به گل سرخ بهتر عمل کرده است (0/05 </span></span><span dir="LTR"><span style="font-size:10.0pt;">P<</span></span><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">).</span></span></p>
<p dir="RTL" style="margin-top:0cm;margin-right:6.95pt;margin-bottom:0cm;margin-left:14.2pt;margin-bottom:.0001pt;text-align:justify;line-height:75%;direction:rtl;unicode-bidi:embed;"><strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:13.0pt;">نتیجهگیری:</span></span></strong><strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;"> </span></span></strong><span style="font-family:b lotus;"><span style="font-size:11.0pt;">دو عصاره هیدروالکلی شوید و گل سرخ به طور متوسط باعث کاهش گلیکوزیلاسیون آلبومین و هموگلوبین میشوند. اما مطالعات بیشتری برای اثبات این موضوع لازم است.</span></span></p>
<p style="margin-left: 14.2pt; text-align: justify;"><strong>Background:</strong> One of the complications of diabetes mellitus is "proteins glycosylation in the body" causing the change in nature, structure and biochemical activity of them. Decreasing or inhibiting this reaction causes to improve diabetic symptoms. The use of antioxidant-rich herbs in this case, seems to be effective.</p>
<p style="margin-left: 14.2pt; text-align: justify;"><strong>Objective:</strong><strong> </strong>The purpose of this study is to investigate the albumin and hemoglobin glycosylation reaction in the presence of various concentrations of <em>Anethum graveolens</em> and <em>Rosa damascena</em> Mill hydroalcoholic extracts.</p>
<p style="margin-left: 14.2pt; text-align: justify;"><strong>Methods:</strong><strong> </strong>1) plants collection, 2) extraction by maceration method, 3) evaluating the total antioxidant capacity and phenole amount respectively by DPPH and folin-Ciocalteu method, 4) specializing and measuring the amount of hemoglobin from human blood, 5) optimizing the stabilization, 6) investigating the glycosylation amounts, both in the presence and absence of extracts. </p>
<p style="margin-left: 14.2pt; text-align: justify;"><strong>Results:</strong><strong> </strong>According to results obtained, the phenol amount and the total antioxidant capacity of Anethum graveolens hydroalcoholic extract is significantly more than Roses's (P<0.05). The highest amount of hemoglobin glycosylation per time unit, has been at a concentration of 10 mgr glucose for 72 hours of incubation and about albumin was 30 mgr within 72 hours. For both extracts in concentration 0.1µg / ml of both proteins, the <em>Anethum graveolens</em> hydroalcoholic extract functions better compared to <em>Rosa damascena </em>Mill (P <0.05).</p>
<p style="margin-left: 14.2pt; text-align: justify;"><strong>Conclusion:</strong><strong> </strong>The two <em>Anethum graveolens</em> and <em>Rosa hydroalcoholic</em> extracts on average cause to reduce albumin and hemoglobin glycosylation. But more studies are needed to prove it. </p>
شوید, گل سرخ, آلبومین, گلیکوزیلاسیون, هموگلوبین
Albumin, Dill, Hemoglobin, Glycosylation, Roses
108
119
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1265-1&slc_lang=fa&sid=1
M
Soleimani
مینا
سلیمانی دهنوی
100319475328460035550
100319475328460035550
No
Department of biochemistry, falavarjan branch, islamic azad university, isfahan, iran
گروه بیوشیمی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد فلاورجان
K
Shahanipour
کهین
شاهانی پور
shahanipur_k@yahoo.com
100319475328460035551
100319475328460035551
Yes
Department of biochemistry, falavarjan branch, islamic azad university, isfahan, iran
گروه بیوشیمی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد فلاورجان