TY - JOUR JF - jmpir JO - J. Med. Plants VL - 12 IS - 48 PY - 2013 Y1 - 2013/12/01 TI - Effect of Polar and Nom-polar Aloe vera L. Leaf Extracts on α-amylase and α-Glucosidases Inhibitory Activity In vitro TT - بررسی اثر عصاره‌های قطبی و غیرقطبی ژل برگ گیاه صبرزرد (Aloe vera L.)، بر فعالیت آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز در محیط برون‌تنی N2 - مقدمه: آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز در مجاری گوارشی نقش مهمی در فرآیند تبدیل پلی‌ساکاریدها به گلوکز ایفا می‌کنند. مهار فعالیت این دو آنزیم یکی از روش‌های پیشگیری از افزایش گلوکز خون بعد از غذا، در بیماران دیابتی می‌باشد. هدف: در این مطالعه تأثیر عصاره‌های مختلف ژل برگ گیاه صبر زرد (Aloe vera L.)، بر مهار آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز در محیط برون‌تنی بررسی شد. روش بررسی: از پودر ژل برگ صبرزرد توسط حلال‌های هگزان، کلروفرم، اتیل استات و متانول فراکسیون‌های مختلف تهیه شد. اثر بازدارندگی عصاره‌های به دست آمده بر فعالیت آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز بررسی شد. در این آزمایش، غلظتی از هر عصاره که برای مهار 50 درصد از فعالیت آنزیم‌ها مورد نیاز است (IC50) به دست آمد و با مقدار مورد نیاز از آکاربوز، به عنوان کنترل مثبت مقایسه شد. نتایج: نتایج این تحقیق نشان داد که درصد مهارکنندگی عصاره متانولی تام ژل گیاه صبرزرد بر فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز در مقایسه با دیگر فراکسیون‌ها به صورت معنی‌داری بیشتر، ولی در مقایسه با آکاربوز کمتر بود. درصد مهاری عصاره متانولی ‌و فراکسیون‌های اتیل استاتی و متانولی بر فعالیت آنزیم آلفا گلوکوزیداز در مقایسه با دیگر فراکسیون‌ها و همچنین در مقایسه با آکاربوز به صورت معنی‌داری بیشتر بود. نتیجه‌گیری: عصاره تام متانولی ژل برگ گیاه صبرزرد اثر مهاری قوی‌تری روی آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز در مقایسه با فراکسیون‌های هگزانی، کلروفرمی، اتیل استاتی و متانولی داشت. SP - 160 EP - 169 AU - Fallah Huseini, H AU - Asghari, B AU - Asgarpanah, J AU - Babai Zarch, A AU - Eghbali Zarch, T AD - Department of Pharmacognosy, Pharmaceutical Science Branch, Islamic Azad University (IAU) KW - Aloe vera L. KW - Diabetes KW - Enzyme inhibition KW - α-Glucosidase KW - α-Amylase UR - http://jmp.ir/article-1-70-fa.html ER -