%0 Journal Article %A Sari, AA %A Akhondzadeh Basti, A %A Rokni, N %A Ebrahimzadeh Mousavi, H %A Soltani, M %A Gandomi, H %A Choobkar, N %A Khanjari, A %A Abbaszadeh, S %A Partovi, R %A Malekshahi, A %A Zabihi, A %T Effect of Zataria multiflora Boiss. Essential oil on the Behavior of Vibrio parahaemolyticus in Salted Fish %J Journal of Medicinal Plants %V 9 %N 36 %U http://jmp.ir/article-1-256-fa.html %R %D 2010 %K <, i>, Zataria multiflora<, /i>, Boiss., Essential oil, <, i>, Vibrio parahaemolyticus<, /i>, Salted fish, %X مقدمه: گیاه آویشن شیرازی از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثرات ضد‌میکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر روی باکتری‌های بیماری‌زای مهمی که از عوامل مسمومیت‌های غذایی رایج هستند، لازم و ضروری به نظر می‌رسد. هدف: این مطالعه به منظور ارزیابی اثر ضد‌میکروبی اسانس آویشن شیرازی بر باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس در ماهی کپور نقره‌ای شور (8 درصد نمک در بافت) صورت گرفت. روش بررسی: اثر غلظت‌های مختلف اسانس آویشن شیرازی (صفر، 045/0، 135/0، 405/0 و 810/0 درصد) بر روی ویبریو پاراهمولیتیکوس در دو درجه حرارت (15 و 25 درجه سانتی‌گراد) از طریق سنجش میزان رشد باکتری در فیله ماهی شور بررسی شد. نتایج: نتایج نشان می‌دهد که تاثیر غلظت‌های مختلف اسانس مذکور بر روی رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در دو دمای 15 و 25 درجه سانتی‌گراد نسبت به گروه کنترل معنی‌دار بوده است و تیمارهای مختلف هیچ‌گونه اختلاف معنی‌داری با هم نداشتند (05/0>p). نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس آویشن شیرازی دارای اثر بازدارندگی روی ویبریو پاراهمولیتیکوس بوده و می‌تواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در ماهی شور مورد توجه قرار گیرد. %> http://jmp.ir/article-1-256-fa.pdf %P 136-144 %& 136 %! %9 Research %L A-10-56-6 %+ Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehrarn %G eng %@ 2717-204X %[ 2010