@ARTICLE{Tahmasebi Sarvestani, author = {Hazrati Yadekori, S and Alirezalu, K and Tahmasebi Sarvestani, Z and Alirezalu, A and }, title = {Investigation of Oil Content and Fatty Acid Composition of Pyrus glabra Boiss.}, volume = {11}, number = {42}, abstract ={مقدمه : انچوچک (گلابی وحشی) با نام علمی ( Pyrus glabra Boiss. ) گیاهی چند ساله از تیره گل سرخ (Rosaceae) می‌باشد. این گیاه بومی ایران بوده و بذرهای آن به علت وجود روغن و مواد اسانسی دارای خصوصیات دارویی و تغذیه‌ای فراوانی می‌باشد. هدف: این آزمایش به منظور تعیین میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب بذور گیاه دارویی انچوچک انجام گرفت. تاکنون گزارشی در مورد ترکیب‌های بذر این گیاه ارائه نشده و این مطالعه اولین گزارش می‌باشد. روش بررسی : برای تعیین درصد روغن بذور از روش سوکسله و برای ترکیب اسیدهای چرب از دستگاه گاز کروماتوگرافی استفاده شد. نتایج : میزان روغن به دست آمده از بذور گیاه دارویی انچوجک 33 درصد گزارش شد. بر اساس نتایج حاصل از تجزیه اسیدهای چرب توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) ده اسید چرب عمده در بذر گیاه انچوچک شناسایی شد. اولئیک اسید ( C18:1 ) با 70/48 درصد و لینولئیک اسید با 62/39 درصد عمده‌ترین اسیدهای چرب شناخته شده روغن بودند. سایر اسیدهای چرب شناسایی شده شامل پالمتیک اسید، پالمیتولئیک اسید، استئاریک اسید، هپتا دکانوئیک اسید، مارگاریک اسید، آراشیدیک اسید، آراشیدونیک اسید و لینولنیک اسید بودند. نتیجه‌گیری : به طور کلی می‌توان از بذور انچوچک به دلیل داشتن میزان مناسب روغن، اسیدهای چرب غیر‌اشباع و خواص آنتی‌اکسیدانی بالا در صنایع دارویی و بهداشتی کشور بهره گرفت. }, URL = {http://jmp.ir/article-1-429-fa.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-429-fa.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, doi = {}, year = {2012} }