RT - Journal Article
T1 - Composition of the volatile oils of the Citrus bigaradia, Citrus limon and Citrus deliciosa
JF - jmpir
YR - 2004
JO - jmpir
VO - 3
IS - 11
UR - http://jmp.ir/article-1-733-fa.html
SP - 25
EP - 30
K1 - Citrus bigaradia
K1 - Citrus limon
K1 - Citrus deliciosa
K1 - Volatile oil
K1 - Gas chromatography
K1 - GC Mass
AB - جنس citrus از اعضای خانواده نارنج (Rutaceae) است که بیشتر در نواحی معتدل و گرم کره زمین پراکندگی دارند. اندام هوایی آنها دارای بوی قوی میباشند. بعضی از آنها مانند درختان مرکبات میوه خوراکی دارند، عدهای دیگر به مصارف درمانی میرسند و یا از آنها اسانسگیری به عمل میآید. در این تحقیق اسانسهای برگ سه گونه نارنج، لیموترش و نارنگی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. در این بررسی روغنهای فرار برگهای سه گونه نارنج (C. bigardia)، لیموترش (C. limon) و نارنگی (C. deliciosa) به روش تقطیر با آب با کمک دستگاه کلونجر به ترتیب به میزانهای 4/1، 1/1 و 1 درصد حجمی وزنی استخراج گردیدند. سپس اجزای تشکیلدهنده هر یک از آنها توسط دستگاه گاز کروماتوگراف - طیف سنج جرمی(GC-MS) شناسایی و تعیین مقدار شدند. بر اساس نتایج به دست آمده عمدهترین ترکیب موجود در اسانس برگ نارنج شامل لینالول (72/38 درصد)، لینالیل استات (52/36 درصد)، آلفا ترپینئول (68/8 درصد) و ژرانیل استات (8/3 درصد)، در اسانس برگ لیموترش ژرانیال (45/31 درصد)، نرال(16/23 درصد)، بتا پینن (39/22 درصد) و لیمونن (79/6 درصد) و در اسانس برگ نارنگی سابینن (64/37 درصد)، لینالول (60/36 درصد)، دلتا-3-کارن (42/4 درصد) و سیترونلال (81/3 درصد) بودند.
LA eng
UL http://jmp.ir/article-1-733-fa.html
M3
ER -