@ARTICLE{Ahmadian - Attari, author = {Ahmadian - Attari, MM and Amin, Gh and Fazeli, MR and Jamalifar, H and }, title = {A Review on Antimicrobial Activities of Sumac Fruit (Rhus coriaria L.)}, volume = {7}, number = {25}, abstract ={سماق درختچه‌ای از تیره پسته است که سابقه طولانی مصرف در طب سنتی و رژیم غذایی دارد. پهنه وسیعی از جزایر قناری (واقع در اقیانوس اطلس) تا ایران و افغانستان رویشگاه‌های سماق هستند. کلمه «سماق» در زبان آرامی به معنای قرمز است و اطلاق این نام به گیاه به خاطر رنگ قرمز میوه آن است. در سال‌های اخیر سماق از چند منظر بیشتر بررسی شده است که اثرات آنتی‌اکسیدانی، ضد قند خون، ضد هایپراوریسمی و به خصوص ضدمیکروبی سماق از آن جمله هستند. بررسی تحقیقات انجام شده بر اثرات ضدمیکروب سماق نشان می‌دهد که عصاره میوه این گیاه بر روی هر دو نوع باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی موثر است که این اثر بر باکتری‌های گرم مثبت قوی‌تر است. گزارش‌ها – هر چند محدود - نشان می‌دهند که میوه سماق اثر ضدقارچی و ضدباکتری‌های بی‌هوازی ندارد. بررسی‌های بیشتر برای شناسایی مواد موثره ضدمیکروبی سماق، اثر آن بر سویه‌های کلینیکی و مقاوم و ارزیابی استعداد مواد موثره این گیاه برای تبدیل به یک ماده محافظ غذایی یا ضدمیکروبی از کارهایی است که در ادامه بررسی‌ها توصیه می‌شود. }, URL = {http://jmp.ir/article-1-494-fa.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-494-fa.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, doi = {}, year = {2008} }