RT - Journal Article T1 - The Effect of Pistacia atlantica Nut Powder on Liver Phosphatidate Phosphohydrolase and Serum Lipid Profile in Rat JF - jmpir YR - 2008 JO - jmpir VO - 7 IS - 26 UR - http://jmp.ir/article-1-476-fa.html SP - 70 EP - 78 K1 - < K1 - i> K1 - Pistacia atlantica< K1 - /i> K1 - Phosphatidate phosphohydrolase K1 - Triglyceride K1 - Cholesterol AB - مقدمه: آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز ، دفسفوریلاسیون فسفاتیدات به دی آسیل گلیسرول و فسفات معدنی2 را کاتالیز می‌کند. این واکنش مرحله تنظیمی و محدودکننده سرعت متابولیسم گلیسرولیپیدها است. دی آسیل گلیسرول تولیده شده پیش‌ساز سنتز فسفولیپیدها و تری گلیسریدها است. هدف: در این مطالعه تاثیر پودر میوه Pistacia atlantica از خانواده Anacardiacea بر فعالیت آنزیم PAP کبدی، تری‌گلیسرید کبدی و پروفیل چربی‌های سرم بررسی شد. روش بررسی: چهار گروه موش صحرایی (6 سر موش صحرایی در هر گروه) برای مدت 15 و 60 روز با غذای عادی یا غذای عادی همراه با 10 درصد پودر بنه تغذیه شدند. سپس فعالیت آنزیم PAP کبدی و مقادیر تری گلیسرید، کلسترول تام، HDL-c، LDL-c، VLDL-c سرمی و تری گلیسرید کبدی اندازه‌گیری شد. نتایج: نتایج نشان داد در موش‌های تغذیه شده با بنه به مدت 15روز، مقدار کلسترول سرمی در همه فراکسیون‌های لیپوپروتئینی افزایش و مقدار تری گلیسرید کبدی کاهش یافته است. فعالیت آنزیم PAP حدود 11 درصد کاهش یافت، ولی این کاهش نسبت به گروه شاهد معنی‌دار نبود. هم‌چنین، موش‌هایی که به مدت 60 روز با بنه تغذیه شده بودند، تفاوت معنی‌داری در فراکسیون‌های لیپوپروتئینی نسبت به گروه شاهد نشان ندادند. در حالی‌که مقدار تری گلیسرید کبدی به طور معنی‌داری کاهش یافت. علاوه بر این، فعالیت آنزیم PAPنسبت به گروه شاهد حدود 16 درصد کاهش یافت. نتیجه‌گیری: رژیم غذایی حاوی پسته وحشی سبب کاهش مقدار تری گلیسرید کبدی می‌شود. LA eng UL http://jmp.ir/article-1-476-fa.html M3 ER -