TY - JOUR JF - jmpir JO - J. Med. Plants VL - 8 IS - 29 PY - 2009 Y1 - 2009/2/01 TI - Effect of Allicin of Garlic on Production Nitric Oxide of Macrophage to Candida Albicans TT - بررسی تاثیر آلیسین سیر بر میزان تولید نیتریک اکساید ماکروفاژها در برابر کاندیدا آلبیکنس N2 - مقدمه: سیر، گیاهی علفی با ترکیبات متنوعی است که یکی از مهم‌ترین آنها آلیسین با خواص آنتی‌بیوتیکی می‌باشد. قارچ کاندیدا آلبیکنس، مخمری فرصت‌طلب است که در صورت نقص سیستم ایمنی، عامل بیماری‌زایی محسوب می‌شود. مکانیسم‌های ایمنی در برابر این قارچ، ماکروفاژها هستند که با مکانیسم کشندگی وابسته و غیروابسته به اکسیژن عمل می‌کنند به طوری‌که مکانیسم وابسته به اکسیژن، شامل تولید واسطه‌های فعال اکسیژنی و نیتروژنی است که توسط ماکروفاژهای تولید می‌شوند و از این طریق میکروارگانیسم‌ها را از بین می‌برند. هدف: با توجه به خواص سیر و اثرات مفید احتمالی آلیسین سیر بر روی فعالیت ضدقارچی ماکروفاژها تاثیر آلیسین سیر بر میزان تولید نیتریک اکساید ماکروفاژها در برابر کاندیدا آلبیکنس بررسی شد تا سیر در درمان بیماران دارای نقص سیستم ایمنی مبتلا به کاندیدیازیس مورد استفاده قرار گیرد. روش بررسی: در این تحقیق اثر آلیسین سیر بر فعالیت ماکروفاژها در میزان آزادسازی نیتریک اکساید در برابر کاندیدا آلبیکنس بررسی می‌شود بدین‌منظور آلیسین سیر به روش عصاره کلروفرمی به دست آمد و بر روی ماکروفاژهای موش Balb/c از جنس نر با سن 8 - 6 هفته در شرایط آزمایشگاهی اثر داه شد و کاندیداآلبیکنس را در دو گروه آلیسین‌دار و بدون آلیسین با ماکروفاژها همراه کرده و نهایتاً پس از مقایسه با نمونه‌های کنترل مثبت و منفی، میزان فعالیت ماکروفاژها از طریق تولید نیتریک اکساید بررسی شد. نتایج: پس از بررسی میزان نیتریک اکساید تولیدی توسط ماکروفاژها، نتایج نشان داد که آلیسین به عنوان یک ماده طبیعی باعث تحریک سیستم ایمنی در برابر این قارچ می‌شود به طوری‌که ماکروفاژهای همراه شده با آلیسین، میزان نیتریک اکساید تولیدی بیشتری در مقایسه با گروه بدون آلیسین، داشتند و این با مقایسه نتایج به دست آمده از این دو گروه و گروه‌های کنترل، به دست آمد. نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت اثر عامل کاندیدا آلبینکس در ایجاد کاندید یازیس و احتمال استفاده این قارچ از مواد مهاری خود جهت جلوگیری از فعالیت ماکروفاژها و تولید نیتریک اکساید، همچنین با مقایسه مقالات و نتایج دیگران، به این نتیجه رسیدیم که آلیسین به دست آمده از سیر، می‌تواند تاثیرات بالایی بر روی فعالیت ماکروفاژها در تولید NO در برابر عوامل کاندیدیازیس داشته باشد. SP - 164 EP - 170 AU - Soltani, M AU - Larypoor, M AU - Akhavan sepahy, A AU - Pirali Hamedani, M AD - Departmant of Veterinary Mycology, Faculty of Veterinary, Science and Research Branch, Azad Islamic University, Tehran, Iran KW - Candida Albicans KW - Allicin KW - Nitric oxide KW - Macrophages UR - http://jmp.ir/article-1-401-fa.html ER -