AU - Shariatifar, N AU - Pirali-Hamedani, M AU - Moazzen, M AU - Ahmadloo, M AU - Yazdani, D TI - Study of the Antimicrobial Effects of Aqueous Extract of Olea europaea, Solanum nigrum, Artemisia sieberi, Teucrium polium, Glycyrrhiza glabra on some Food-borne Pathogenic Bacteria PT - JOURNAL ARTICLE TA - jmpir JN - jmpir VO - 18 VI - 72 IP - 72 4099 - http://jmp.ir/article-1-2721-fa.html 4100 - http://jmp.ir/article-1-2721-fa.pdf SO - jmpir 72 AB  - مقدمه: در ده‌های اخیر تمایل به استفاده از نگهدارنده‌های طبیعی با توجه به نگرانی جامعه از نگهدارنده‌های شیمیایی رو به افزایش است. هدف: این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد‌باکتریایی عصاره‌ی آبی تعدادی از گیاهان بر برخی باکتری‌های بیماریزای منتقله از غذا در محیط آزمایشگاهی انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه، گیاهان مورد بررسی از سطح بازار شهر تهران تهیه و عصاره آبی آنها استخراج شد. غلظت‌های مختلف آنها به صورت سریالی (25/1-80 mg/ml) بر روی محیط کشت‌های مختلف تهیه و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و سپس حداقل غلظت کشندگی (MBC) آن به دو روش چشمی و کدورت سنجی (OD) تعیین شد. آزمایش دیسک دیفیوژن (DD) نیز در غلظت‌های 10، 20 و 40 mg/ml برای تعیین میانگین قطر بازدارندگی برای باکتری‌های مختلف تعیین شد. نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که اثر بازدارندگی وکشندگی عصاره آبی میوه تاجریزی سیاه بر روی باکتری‌های مختلف بیشتر تر از سایر عصاره‌های آبی بود (در استافیلوکوکوس اورئوس MIC=10 mg/ml) و از طرفی باکتری استافیلوکوکوس ارئوس حساس‌ترین باکتری و سالمونلاتیفی موریوم مقاوم‌ترین باکتری نسبت به عصاره‌های آبی بودند. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج فوق می‌توان امیدوار بود عصاره میوه تاجریزی در درمان بعضی از باکتری‌های بیماریزا مانند استرپتوکوکوس ارئوس مؤثر باشد همچنین در صنایع غذایی نیز به عنوان محافظت‌کننده قابل استفاده می‌باشند. توصیه می‌شود با استخراج مواد مؤثر عصاره این گیاه و سایر گیاهان، تحقیقات بیشتری روی انواع ترکیبات عصاره این گیاهان صورت گیرد. CP - IRAN IN - School of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran LG - eng PB - jmpir PG - 264 PT - Research YR - 2019