AU - Hajihossein, Reza AU - Eslamirad, Zahra AU - Rafiei, Fatemeh AU - Naderi, Gholamreza AU - Assadi, Morteza TI - Anti-Acanthamoeba effect of Camellia sinensis extract (black and green tea) in vitro PT - JOURNAL ARTICLE TA - jmpir JN - jmpir VO - 19 VI - 73 IP - 73 4099 - http://jmp.ir/article-1-2346-fa.html 4100 - http://jmp.ir/article-1-2346-fa.pdf SO - jmpir 73 AB  - مقدمه: آکانتامبا تک یاخته‌ای مقاوم است که باعث بیماری‌های شدید مانند انسفالیت گرانولوماتوز آمیبی و کراتیت مزمن آمیبی می‌شود. از آنجا که بسیاری از داروها روی انگل بی‌اثر هستند، تلاش برای یافتن داروهای جایگزین در حال انجام است. هدف: این تحقیق با هدف ارزیابی عملکرد عصاره چای سیاه و سبز بر روی آکانتامبا انجام شد. روش بررسی: ایزوله بالینی آکانتامبا در پلیت‌های آگار غیرمغذی کشت داده شد. عصاره چای سیاه و سبز از طریق ماسراسیون تهیه شد و به روش تقطیر در خلاء، خشک شد و در 4 درجه سانتی‌گراد نگهداری شد. ترکیب اصلی عصاره (کافئین) با استفاده از کروماتوگرافی گازی متصل به طیف‎سنج جرمی شناسایی شد. تأثیر سه غلظت عصاره چای روی انگل مورد ارزیابی قرار گرفت و با گروه کنترل مقایسه شد. نتایج: عصاره‌های چای سیاه و سبز دارای اثرات کشنده‌ای بر روی کیست‌های آکانتامبا بوده و اثر آن بیشتر از داروی ضد کراتیت موجود است (گروه کنترل). علاوه بر این، اثر عصاره چای وابسته به زمان و دوز است (0001/0 P <). همچنین بین عملکرد چای سیاه و سبز تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: عصاره‌های چای سیاه و سبز پتانسیل مهار انگل آکانتامبا را دارند، اما استفاده از عصاره چای در کاربردهای بالینی نیاز به مطالعه بیشتر دارد. CP - IRAN IN - Department of Parasitology and Mycology, School of Medicine, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran LG - eng PB - jmpir PG - 163 PT - Research YR - 2020