@ARTICLE{Shafaghat, author = {Shafaghat, A and }, title = {Chemical Constituents of the Essential Oil of Zosimia absinthifolia (Vent.) Link}, volume = {6}, number = {22}, abstract ={مقدمه: شناسایی مواد متشکله روغن‌‌های اسانسی حاصل از گیاهان، با توجه به کاربرد روزافزون آن‌ها در صنایع مختلف، حایز اهمیت است. جنس زوسیمیا از خانواده‌ی چتریان که در مناطق مختلف جهان پراکنده است، حاوی مقدار قابل توجهی روغن فرار است که با شناسایی اجزای اسانس آن، پژوهش‌های کاربردی به منظور استفاده از آن در صنایع مختلف، میسر می‌گردد. هدف: بررسی ترکیبات شیمیایی موجود در روغن فرار گونه گیاهی Zosimia absinthifolia. روش بررسی: در این تحقیق، روغن اسانسی اندام‌های هوایی گیاه Zosimia absinthifolia (Vent.) Link، که در تابستان 1383 از منطقه خلخال جمع‌آوری شده بود، با استفاده از روش تقطیر با آب جدا شده و با GC و GC/MS بررسی و شناسایی شد. نتایج: از بین 21 ترکیب شناسایی شده که 96 درصد روغن اسانسی را تشکیل می‌دهند، ترکیبات اکتیل استات (69/24 درصد)، بتا – کاریوفیلن (24/22 درصد) و Z – بتا – اوسیمن (9/8 درصد) اجزای عمده‌ی تشکیل‌دهنده‌ی روغن اسانسی هستند. نتیجه‌گیری: با توجه به جدول مواد شناسایی شده، نتیجه‌گیری می‌شود که ترکیبات سسکویی ترپنی اندکی بیشتر از منوترپن‌ها است. }, URL = {http://jmp.ir/article-1-612-fa.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-612-fa.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, doi = {}, year = {2007} }