%0 Journal Article %A nematshahi, mohammad %A asadi, atefeh %A tagabadi, ali %T The Effect of Mint Product on Pain Relief after Elective Cholecystectomy- A Double Blind Clinical Trial %J Journal of Medicinal Plants %V 18 %N 72 %U http://jmp.ir/article-1-1973-fa.html %R 10.29252/jmp.4.72.S12.46 %D 2019 %K Cholecystectomy, Mint product, Pain, %X مقدمه: نفخ یکی از علل درد بعد از عمل جراحی کوله‎سیستکتومی است. مطالعات نشان می‌دهد که با وجود مسکن‌های مختلف ٧٧ درصد بیماران بستری در بخش‌های جراحی و داخلی دچار درد هستند. برای کاهش این درد می‌توان از داروهای مختلف استفاده کرد. از جمله داروهای گیاهی مورد استفاده در درمان نفخ گیاه نعنا می‌باشد. با توجه به اینکه نعنا اثر ضدنفخ، ضدالتهاب و ضددرد دارد، در بهبود کرامپ‌های شکمی مؤثر است. هدف: این مطالعه با هدف تعیین تأثیر فرآورده نعنا بر کاهش شدت درد پس از جراحی کوله‎سیستکتومی انجام شد. روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور بود که به مدت 6 ماه از آذرماه 95 تا اردیبهشت 96 در بیمارستان امداد شهرستان سبزوار انجام گرفت. در این تحقیق ١٠٧ بیمار که کاندید جراحی کوله‎سیستکتومی باز بودند (٤٧ نفر گروه دارونما، ٦٠ نفر گروه دارو) مورد مطالعه قرار گرفتند. دارو و دارونما بعد از برگشت هوشیاری و یا تحریک رفلکس بلع (gag) و شروع درد بیمار، به میزان ٤٠ قطره هر ٢٠ دقیقه تا سه بار به بیمارانی که دچار درد بعد از عمل شده بودند، تجویز شد و با استفاده از مقیاس دیداری درد میزان تأثیر فرآورده نعنا بر شدت درد ارزیابی شد. نتایج: نتایج پژوهش نشان داد که میزان شدت درد در گروه دارو نسبت به گروه دارونما در ٢٠ دقیقه دوم و ٢٠ دقیقه سوم و ١٢٠ دقیقه بعد از مداخله به طور معنی‌داری کاهش داشت (001/0 P>). نتیجه‌گیری: با توجه به اثر ضدالتهاب و ضددرد نعنا استفاده از این داروی گیاهی به جای مسکن‌های غیراستروییدی که عوارض گوارشی دارند در درمان درد پس از جراحی توصیه می‌شود. %> http://jmp.ir/article-1-1973-fa.pdf %P 46-51 %& 46 %! %9 Short Communication %L A-10-1813-2 %+ Deputy of Health, Sabzevar University of Medical Sciences, Sabzevar, Iran %G eng %@ 2717-204X %[ 2019