RT - Journal Article T1 - Neuroprotective Effect of Aqueous Extract of Berberis vulgaris L. in a Model of Parkinson’s Disease in Rat JF - jmpir YR - 2010 JO - jmpir VO - 9 IS - 36 UR - http://jmp.ir/article-1-241-fa.html SP - 24 EP - 33 K1 - < K1 - i> K1 - Berberis vulgaris< K1 - /i> K1 - Parkinson’s disease K1 - 6-OHDA K1 - Angiotensin converting enzyme AB - مقدمه: بیماری پارکینسون، تحلیل نورون‌های دوپامینی در ساختمان متراکم جسم سیاه و دیگر نواحی ساقه مغز است. استرس اکسیداتیو نقش اصلی را در مرگ نرون‌ها در این بیماری بازی می‌کند. مهارکنندگان ACE (آنزیم مبدل آنژیوتانسین) نقش ثابت شده‌ای در جلوگیری از استرس اکسیداتیو دارند. زرشک یک مهارکننده ACE شناخته شده است. هدف: هدف این تحقیق بررسی عصاره آبی زرشک در درمان بیماری پارکینسون است. روش بررسی: 32 موش صحرایی به 4 گروه شاهد، تخریب با نوروتوکسین 6- هیدروکسی دوپامین، درمان با عصاره آبی زرشک و کاپتوپریل تقسیم شدند. در گروه تخریب 5 میکرولیتر از نوروتوکسین محلول در سالین نرمال به داخل جسم سیاه نیمکره چپ تزریق شد و به گروه شاهد به همان حجم، محلول سالین نرمال تزریق شد. گروه درمان علاوه بر نوروتوکسین، عصاره آبی زرشک را به مدت 10 روز (7 روز قبل از تزریق نوروتوکسین و 3 روز بعد از آن) به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. گروه کاپتوپریل به جای عصاره، کاپتوپریل را دریافت کردند. تست‌های رفتاری سفتی عضلانی و چرخش، اکسیداسیون پروتئین‌ها، پراکسیداسیون لیپیدها و همچنین اندازه‌گیری فعالیت آنزیم ACE سرمی و مغزی در رابطه با همه گروه‌ها بررسی شدند. نتایج: تست‌های رفتاری سفتی عضلانی و چرخش، نشان دادند که میزان چرخش در گروه عصاره آبی زرشک و کاپتوپریل به طور معنی‌داری کمتر از گروه نوروتوکسین بود (002/0p= ) و پراکسیداسیون لیپیدها فقط درگروه کاپتوپریل کاهش یافت (013/0p= ). فعالیت آنزیم ACE توسط کاپتوپریل وزرشک در سرم کاملاً مهار شد. عصاره آبی زرشک باعث مهار آنزیم مغزی نیز شد. نتیجه‌گیری: عصاره‌ی آبی زرشک احتمالاً با مهار آنزیم ACE دربافت مغز می‌تواند باعث کاهش علایم رفتاری بیماری پارکینسون شود. LA eng UL http://jmp.ir/article-1-241-fa.html M3 ER -