%0 Journal Article %A Teymouri Zadeh, Z %A Rahimi, Sh %A Karimi Torshizi, MA %A Omidbaigi, R %T A Comparison between the Effect of Thyme, Coneflower, Garlic Extracts and Virginiamycin Antibiotic on Lipids Serum, Hematocrit Percentage and Hemoglobin Concentration in Broilers %J Journal of Medicinal Plants %V 8 %N 32 %U http://jmp.ir/article-1-346-fa.html %R %D 2009 %K Thyme, Coneflower, Garlic, Virginiamycin, Lipids serum, Blood factors, %X مقدمه: گوشت طیور یکی از منابع مهم غذایی بشر است که می‌توان با جیره‌های غذایی غنی از ترکیبات گیاهی میزان کلسترول آن را کاهش داد. وجود ترکیباتی با خاصیت کاهش‌دهندگی لیپیدهای سرمی و آنتی‌اکسیدانی در بسیاری از گیاهان دارویی و عصاره‌های حاصل از آنها به اثبات رسیده است. هدف: هدف از این پژوهش مقایسه اثرات کاهش دهندگی لیپیدهای سرمِ سه عصاره گیاهی (آویشن باغی، سرخارگل و سیر) و آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین به عنوان بهبوددهنده‌های رشد در صنعت طیور است. روش بررسی: تعداد 480 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس به طور تصادفی به 6 تیمار و 4 تکرار تقسیم شدند. تیمارها به ترتیب شامل: سه عصاره آویشن باغی، سرخارگل، سیر، با دوز مصرف 1/0 درصد (v/v)، آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین با دوز مصرف 15/0 درصد (v/v) در آب، مخلوطی از عصاره‌های فوق با دوز 1/0 درصد (v/v) در آب و گروه شاهد بدون هیچ‌یک از افزودنی‌ها. کلسترول تام (TC)، تری گلیسرید (TG)، LDL – کلسترول (LDL)، HDL–کلسترول (HDL) سرم، درصد هماتوکریت و غلظت هموگلوبین در پایان دوره پرورش (42 روزگی) تعیین شدند. نتایج: از بین عصاره‌های تجاری استفاده شده عصاره سیر به طور معنی‌داری سطح TC، TG، LDL را در سرم کاهش و سطح HDL را افزایش داد. همچنین عصاره آویشن درصد هماتوکریت و میزان هموگلوبین را بهبود داد، اما این افزایش معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری: عصاره‌های گیاهی استفاده شده فاکتورهای خونی را در مقایسه با گروه‌های آنتی‌بیوتیک و شاهد، بهبود دادند. %> http://jmp.ir/article-1-346-fa.pdf %P 37-45 %& 37 %! %9 Research %L A-10-177-2 %+ Tarbiat Modares University, Faculty Agriculture, Department Poultry Science %G eng %@ 2717-204X %[ 2009