TY - JOUR T1 - The Effect of Seasonal Variation on the Essential Oil Components of Page Mandarin [(C.Reticulata var dancy × C.Paradisi var dancan) ×C.Clemantina] Peel TT - بررسی اثر تغییرات فصلی بر روی ترکیبات روغن پوست نارنگی رقم Page JF - jmpir JO - jmpir VL - 10 IS - 38 UR - http://jmp.ir/article-1-212-fa.html Y1 - 2011 SP - 67 EP - 77 KW - Oxygenated compounds KW - Fruit Peel oil KW - Cold - press N2 - مقدمه: به نظر می‌رسد که زمان برداشت بر روی میزان ترکیبات طعم‌دهنده روغن پوست میوه (آلدئیدها، الکل‌ها و استرها) تأثیر داشته باشد. هدف: هدف کار حاضر، مطالعه ترکیبات طعم‌دهنده پوست نارنگی و مطالعه تغییرات آنها در طی یک فصل می‌باشد. روش بررسی: 10 عدد میوه بالغ در اواخر آذرماه و اواخر بهمن ‌ماه سال 1387 برداشت شدند و روغن پوست آنها با فشار مکانیکی و توسط شستشو با هگزان نرمال استخراج شدند و سپس به وسیله دستگاه GC و GC/MS آنالیز شدند. نتایج: در اواخر آذرماه مقدار آلدئیدها، الکل‌ها و استرهای روغن پوست میوه به ترتیب 34/1، 87/1‌، 17/0 ‌و در اواخر بهمن ‌ماه مقدار آنها به ترتیب 46/0، 06/1، 04/0 بود نتیجه‌گیری: ترکیبات اکسیژن‌دار به خصوص decanal و linalool با برداشت دیرهنگام میوه، کاهش چشم‌گیری را در غلظت نسبی نشان دادند، اگرچه غلظت لیمونن افزایش متقابل نشان داد. M3 ER -