TY - JOUR JF - jmpir JO - J. Med. Plants VL - 11 IS - 42 PY - 2012 Y1 - 2012/5/01 TI - Effects of Combination of Long - Term Ginger Consumption and Resistance Training on Lipid Peroxidation and Insulin Resistance in Obese Men TT - تأثیر یک دوره مصرف طولانی مدت زنجبیل (Zingiber officinale Roscoe) و تمرینات مقاومتی بر پراکسیداسیون لیپیدی و مقاومت به انسولین در مردان چاق N2 - هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر یک دوره مصرف طولانی مدت زنجبیل همراه با تمرینات مقاومتی بر پراکسیداسیون لیپیدی و مقاومت به انسولین در مردان چاق بود.‌ روش بررسی: در یک کارآزمایی نیمه تجربی دو سویه کور، 32 مرد چاق (30BMI≥) 30 - 20 سال، انتخاب و به طور تصادفی در 4 گروه، 1- زنجبیل، 2- تمرین مقاومتی با مصرف دارونما، 3- تمرین مقاومتی با مصرف زنجبیل و 4- دارونما قرار گرفتند. آزمودنی‌های گروه 1 و 3 روزانه یک گرم کپسول زنجبیل (زینتوما) را به مدت 10 هفته دریافت کردند. آزمودنی‌های دو گروه 2 و 3 هم یک پروتکل مقاومتی پیشرونده را که شامل 8 حرکت ورزش مقاومتی بود به مدت 10 هفته اجرا نمودند. قبل از شروع برنامه تمرینی و بعد از 10 هفته نمونه‌های خونی از ورید پیش آرنجی جمع‌آوری شد. غلظت مالون دی‌آلدئید به روش اسپکتوفتومتری و تست اسید تیوباربیتیوریک و مقاومت به انسولین با روش HOMA محاسبه شد. نتایج: بعد از 10 هفته از مداخلات، کاهش معنی‌داری در غلظت مالون دی‌آلدیئد در تمامی گروه‌ها به جزء گروه دارونما مشاهده شد (05/0>‌p). به علاوه، شاخص مقاومت به انسولین در دو گروه تمرینات مقاومتی با دارونما و تمرینات مقاومتی با زنجبیل کاهش معنی‌دار یافت (05/0>‌p). در حالی که این شاخص در دو گروه دارونما و زنجبیل بدون تغییر باقی ماند (05/0<p). نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به دست آمده پیشنهاد می‌شود مصرف طولانی مدت زنجبیل و تمرینات مقاومتی می‌تواند شیوه درمانی مؤثری برای تغییرات مطلوب در پراکسیداسیون لیپیدی و مقاومت به انسولین در مردان چاق باشد. SP - 179 EP - 188 AU - Atashak, S AU - Azarbayjani, MA AU - Piri, M AU - Jafari, A AD - Department of Physical Education and Sport Sciences, Mahabad Branch, Islamic Azad University KW - Lipid peroxidation KW - Insulin resistance KW - Ginger KW - Resistance training UR - http://jmp.ir/article-1-174-fa.html ER -