AU - Mashak, Z AU - Moradi, B AU - Moradi, B TI - The Combined Effect of Zataria multiflora Boiss. and Cinnamomum zeylanicum Nees. Essential Oil on the Growth of Bacillus cereus in a Food Model System PT - JOURNAL ARTICLE TA - jmpir JN - jmpir VO - 11 VI - 42 IP - 42 4099 - http://jmp.ir/article-1-161-fa.html 4100 - http://jmp.ir/article-1-161-fa.pdf SO - jmpir 42 AB  - مقدمه: Bacillus cereus باکتری غذازاد و اسپورداری است که اغلب در فرآورده‌های غذایی مانند گوشت، سبزیجات، سوپ، برنج، شیر و سایر فرآورده‌های لبنی می‌تواند تکثیر نماید. استفاده از اسانس‎های گیاهی از جمله اسانس آویشن شیرازی و دارچین به عنوان نگه‌دارنده‌های طبیعی برای غذا رشد بسیاری از باکتری‌های بیماری‌زا را مهار می‌کنند. هدف: هدف از این تحقیق ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس دارچین و آویشن شیرازی علیه باکتری Bacillus cereus در یک مدل غذایی است. روش بررسی: تأثیر غلظت‌های مختلف اسانس دارچین و اسانس آویش شیرازی بر باکتری Bacillus cereus در سوپ جو تجاری در دو دمای نگه‌داری 10 و 25 درجه سانتی‌گراد طی زمان‌های معینی از آزمایش مورد بررسی قر‌ار گرفت. نتایج: در دمای نگهداری 10 درجه سانتی‌گراد غلظت‌های µl 100 ml-145 اسانس آویشن شیرازی به همراه µl 100 ml-130 دارچین به طور معنی‌‎داری سبب مهار رشد باکتری Bacillus cereus شد (05/0> p). در دمای نگه‌داری 25 درجه سانتی‌گراد رشد باکتری در نمونه‌های حاوی تمامی غلظت‌های دارچین (صفر، 5، 15 و µl 100 ml-130) به همراه غلظت‌های‌ 30 و µl 100 ml-145 اسانس آویشن شیرازی نسبت به سایر غلظت‌های آویشن کمتر بود (05/0> p). نتیجه‌گیری: اسانس آویشن شیرازی به همراه دارچین در دمای نگهداری 10 درجه سانتی‌گراد و اسانس آویشن شیرازی به تنهایی در دمای 25 درجه سانتی‌گراد می‌تواند رشد باکتری Bacillus cereus را مهار کند. کاربرد این اسانس‌ها به همراه هم می‌تواند در غلظت‌های کمتری موجب مهار رشد باکتری Bacillus cereus شود، و بنابراین خصوصیات حسی قابل قبول غذا نیز حفظ شود.‌ CP - IRAN IN - Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, Islamic Azad Univercity, Karaj Branch, Karaj, Iran Tel & Fax: +98-26-34182543 LG - eng PB - jmpir PG - 62 PT - Research YR - 2012