TY - JOUR T1 - Development and Evaluation of Antioxidant Chitosan Film Incorporated with Grape Seed Extract TT - تهیه و ارزیابی‮ ‬خصوصیات فیلم آنتی‌اکسیدان کیتوزان حاوی عصاره دانه انگور JF - jmpir JO - jmpir VL - 11 IS - 42 UR - http://jmp.ir/article-1-159-fa.html Y1 - 2012 SP - 43 EP - 52 KW - Active packaging KW - Chitosan film KW - Grape seed extract KW - Antioxidant N2 - مقدمه: استفاده از‮ ‬فیلم‌‌‬های‮ ‬آنتی‌‌‬اکسیدان‮ روشی‮ مؤثر‮ در‮ ‬کنترل‮ ‬فساد‮ ‬شیمیایی‮ ‬در‮ ‬مواد‮ ‬غذایی‮ است‮.‬ هدف: ‬هدف‮ این‮ ‬مطالعه،‮ ‬تهیه‮ ‬فیلم‮ ‬آنتی‌‌‬اکسیدان‮ ‬کیتوزان‮ حاوی‮ ‬عصاره‮ ‬دانه‮ ‬انگور‮ ‬و‮ ‬ارزیابی‮ ‬خصوصیات‮ ‬آن‮ ‬در‮ ‬شرایط‮ ‬آزمایشگاهی‮ ‬است‮.‬ روش‮ ‬بررسی: فیلم کیتوزان به روش کاستینگ تهیه گردید‮ ‬و‮ ‬اثرات غلظت‌های 0، 5/0، 1 و 2 درصد‮ عصاره‮ ‬بر روی ویژگی‌های مکانیکی، رنگ [(L* (شفافیت، (قرمزی (a*)، زردی (b*)]، آنتی‌اکسیدان، درصد تورم و محتوای تام فنلی فیلم،‮ ارزیابی شد. نتایج: به طور کلی مقاومت در برابر پارگی‮ فیلم‮ ‬کیتوزان تحت‮ ‬تأثیر‮ ‬میزان‮ ‬عصاره‮ ‬بود‮ و در عصاره 2 درصد، بهترین میزان یعنی مشابه مقاومت در برابر پارگی‮ فیلم کیتوزان خالی را نشان داد. بالاترین میزان کشش در فیلم حاوی عصاره 5/0 درصد گزارش شد. ‌اضافه کردن عصاره ضمن تغییر شاخص‌های شفافیت، قرمزی و زردی‮ ‬رنگ، موجب تولید فیلم‌های رنگی شد.‌ قدرت آنتی‌اکسیدان‮ ‬فیلم‮ ‬کیتوزان‮ ‬حاوی‮ ‬عصاره‮ ‬به‮ ‬دلیل‮ غنی‮ ‬بودن‮ ‬عصاره‮ ‬از‮ ترکیبات‮ ‬فنلی،‮ ‬بسیار‮ ‬قابل‮ ‬توجه‮ ‬بود.‌ ‬این‮ ‬خصوصیت‮ ‬متأثر‮ ‬از‮ ‬میزان‮ ‬عصاره‮ ‬بوده‮ و در عصاره (37/85 درصد) 5/0، (39/16 درصد) 1 و 2 درصد (41/57 درصد) نسبت به گروه کنترل (12/34 درصد) ‬افزایش‮ معنی‌داری نشان‮ ‬داد. (05/0>p).‮ نتایج آزمون‮ محتوای تام فنلی و‮ ‬درصد‮ ‬تورم‮ ‬نشان‮ ‬از‮ ‬افزایش‮ میزان‮ ‬هر‮ ‬دو‮ ‬ویژگی‮ ‬در‮ ‬اثر‮ ‬اضافه‮ ‬شدن‮ عصاره‮ داشت‮.‬ نتیجه‮‌‬گیری‮:‌ خصوصیات فیلم کیتوزان کاملاً متأثر از میزان عصاره مورد استفاده داشت و در مجموع موجب بهبود خصوصیات آنتی‌اکسیدان‮ ‬و فنل کل فیلم‮ ‬کیتوزان شد.‮ چنین فیلم‌هایی بسیار مناسب برای استفاده در مواد غذایی هستند. M3 ER -