TY - JOUR JF - jmpir JO - J. Med. Plants VL - 16 IS - 64 PY - 2017 Y1 - 2017/11/01 TI - Investigation of Antibacterial Activity of Pimpinella affinis Leaves Against E. coli and S. aureus and Separation of Active Fractions TT - بررسی اثر ضدباکتری عصاره‌های برگ جعفری کوهی انبوه علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی و تفکیک جزءهای مؤثر N2 - مقدمه: جعفری کوهی انبوه (Pimpinella affinis) از خانواده چتریان و یکی از سبزی‌های مصرفی مناطق شمالی ایران است. هدف: پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر ضدباکتری عصاره‌های برگ جعفری کوهی انبوه علیه دو سویه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا‌کلی و جداسازی اجزای موثرآن انجام شد. روش بررسی: حداقل غلظت بازداری (MIC) عصاره‌های هگزانی، اتیل‌استاتی و متانولی به دست آمده از برگ جعفری کوهی انبوه علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی (تهیه شده از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران) به روش براث میکرودایلوشن بررسی شد. با توجه به نتایج حاصل، عصاره اتیل‌استاتی جهت جداسازی اجزای فعال آن انتخاب و سپس با استفاده از روش‌های کروماتوگرافی ستونی و لایه نازک (TLC) به 29 جزء تفکیک شد. اثر ضد باکتریایی اجزای به دست آمده نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: عصاره اتیل‌استاتی (با mg/ml 1/0=MIC علیه استافیلوکوکوس اورئوس و mg/ml 2/0=MIC علیه اشرشیاکلی) نسبت به دو عصاره دیگر نتایج بهتری را نشان داد. از میان 29 جزء به دست آمده از عصاره اتیل‌استاتی، جزءهای ۵F-3F، 8F و 9F علیه استافیلوکوکوس اورئوس (با μg/ml 5/0=MIC و 0/05>P) دارای بالاترین قدرت مهارکنندگی بودند. حداقل غلظت بازداری کلرامفنیکل به عنوان استاندارد علیه استافیلوکوکوس اورئوس برابر با μg/ml 1/0=MIC (0/01>P) می‌باشد. تمامی نتایج گزارش شده دارای p-value کمتر از 0/05 می‌باشند و دارای سطح معنی‌داری مناسبی هستند. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که اثر مهارکنندگی هر سه عصاره هگزانی، اتیل‌استاتی و متانولی بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر از اشرشیا‌کلی است. همچنین جزء‌بندی عصاره اتیل‌استاتی منجر به بدست آوردن جزءهایی (۵F-3F، 8F و 9F) تا 200 برابر فعال‌تر از خود عصاره اتیل‌استاتی شد. SP - 109 EP - 115 AU - Sarrafi, Yaghoub AU - Tavahodi, Hadis AU - Dehghan, Hossein AD - Department of Organic Chemistry, Faculty of Chemistry, University of Mazandaran, Babolsar 47416, Iran KW - Pimpinella affinis KW - Escherichia coli KW - Staphylococcus aureus KW - Chromatography UR - http://jmp.ir/article-1-1446-fa.html ER -