@ARTICLE{MR, author = {Khalaj, H and MR, Labbafi H. A. and Hasan Abadi, T and Shaghaghi, J and Hajiaghaee, R and }, title = {A Review on the Botanical, Ecological, Agronomical and Pharmacological Properties of the Fennel (Foeniculum vulgare Mill.)}, volume = {18}, number = {69}, abstract ={گیاه رازیانه Foeniculum vulgare Mill. از مهم‌ترین و پرمصرف‌ترین گیاهان معطر و دارویی می‎باشد و از اقلام صادراتی ایران است. رازیانه دارای اسانس بوده و دانه‌ِی آن مهم‌ترین اندام تولیدکننده‌ی اسانس است و مهم‌ترین ترکیب آن را آنتول (50 تا 75 درصد) تشکیل می‎دهد. میزان و کیفیت اسانس رازیانه تحت تأثیر عواملی چون مراحل مختلف رشدی و عوامل محیطی (دما، خاک، محل رویش، شیب، ارتفاع از سطح دریا و زمان برداشت) می‎باشد. اسانس این گیاه در صنایع مختلف دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مواد مؤثره‌ی این گیاه در داروسازی برای مداوای سرفه، دل درد، نفخ، سوء هاضمه در کودکان و تحریک شیردهی در مادران شیرده استفاده می‎شود. }, URL = {http://jmp.ir/article-1-2355-fa.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-2355-fa.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, doi = {}, year = {2019} }