@ARTICLE{Misaghi, author = {Azizkhani, M and Misaghi, A and Akhondzadeh Basti, A and Gandomi Nasrabadi, H and Hosseini, H and }, title = {Effect of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil on Growth and Enterotoxin E Production of Staphylocuccus aureus ATCC 29213}, volume = {11}, number = {44}, abstract ={مقدمه: گیاه آویشن شیرازی از گیاهان دارویی در طب سنتی ایرانی بوده و بررسی اثرات ضدمیکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر باکتری‌های بیماری‌زای مهم و عامل مسمومیت غذایی مانند استافیلوکوکوس اورئوس ضروری به نظر می‌رسد. ATCC استافیلوکوکوس اورئوس E هدف: هدف این مطالعه، بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رشد و تولید انتروتوکسین 29213 می باشد. اسانس آویشن شیرازی برای (MBC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MIC) روش بررسی: حداقل غلظت بازدارنده رشد استافیلوکوکوس اورئوس ، تأثیر غلظت های تحت بازدارنده اسانس بر رشد و تکثیر باکتری طی 72 ساعت کشت و تولید در مجاورت غلظ تهای تحت بازدارنده در دو دمای 25 و 35 درجه سانتی گراد تعیین شد. E انتروتوکسین 0 درصد به دست آمد . نتایج کشت در 25 و 35 درجه / 0 و 04 / اسانس آویشن شیرازی به ترتیب 03 MBC و MIC نتایج: 75 درصد در 25 درجه سانت یگراد و 35 درجه سانتی گراد در 72 ساعت رشد باکتری را، MIC سانتی گراد نشان می دهد که غلظت شده و E نسبت به گروه کنترل، 3 لوگ کاهش داده است. مجاورت باکتری با اسانس در هر دو دما باعث کاهش تولید انتروتوکسین گذارد. E 0 درصد اثر بازدارندگی معنی داری بر تولید انتروتوکسین / 0 درصد و 022 / افزایشغلظت اسانس به 015 نتیجه‌گیری: می توان از این اسانس در غلظت بازدارنده رشد جهت جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس و در غلظت های تحت بازدارنده جهت جلوگیری از تولید انتروتوکسین و یا کاهش تولید آن در صنایع غذایی استفاده نمود. }, URL = {http://jmp.ir/article-1-132-fa.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-132-fa.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, doi = {}, year = {2012} }