@ARTICLE{Mojab, author = {Mojab, F and Behfar, A and Kobarfard, F and Nickavar, B and Ja’fari, B and }, title = {Fatty Acid Composition of Echium amoenum Fisch et. Mey. Seeds (Boraginaceae)}, volume = {8}, number = {29}, abstract ={مقدمه: گل‌های گیاه گاوزبان از خانواده بوراژیناسه در طب سنتی ایران به عنوان مدر، مسکن، معرق و کاهنده فشار خون استفاده می‌شوند. در طب گیاهی اروپا از روغن دانه گاوزبان (نمونه اروپایی) به عنوان روغن حاوی اسید گاما- لینولنیک استفاده می‌شود. هدف: هدف از این پژوهش، شناسایی و تعیین درصد اسید‌های چرب موجود در روغن دانه‌های گیاه Echium amoenum است. روش بررسی: دانه‌های گیاه مورد بررسی، توسط اسباب سوکسله و با هگزان نرمال استخراج و بعد از تبخیر حلال، در محیط پتاس و در حضور 3BF، با 30 دقیقه رفلو کردن متانولیز شد. متیل استرها به وسیله GC-MS آنالیز شدند. نتایج: دانه‌های گیاه E. amoenum حاوی چهار اسید چرب از جمله یک اسید چرب اشباع و سه غیر اشباع بودند. نتیجه‌گیری: نسبت اسیدهای چرب غیراشباع بیشتر از نوع اشباع بود. اسید لینولنیک و اسید پالمیتیک به ترتیب بیشترین اسیدهای چرب غیراشباع و اشباع موجود در این روغن بودند. }, URL = {http://jmp.ir/article-1-387-fa.html}, eprint = {http://jmp.ir/article-1-387-fa.pdf}, journal = {Journal of Medicinal Plants}, doi = {}, year = {2009} }