[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 46 - ( 3-1392 ) ::
جلد 2 شماره 46 صفحات 78-84 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه اثر اسانس آویشن شیرازی و اسید استیک بر تولید توکسین TDH باکتری ویبریوپاراهمولیتیکوس
نرجس چراغی1، افشین آخوندزاده‌بستی* 2، علی خنجری3، حسین اسماعیلی4، نگین نوری3، حمید محمدی نصرآبادی5، زهرا امانی6
1- دستیار تخصصی، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
2- استاد، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران ، aakhond@ut.ac.ir
3- استادیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
4- استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
5- دانشجوی دکترای جنگلداری، دانشگاه شهرکرد
6- دانشجوی دکترای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
چکیده:   (3230 مشاهده)
مقدمه: مصرف غذاهای دریایی آلوده به ویبریوپاراهمولیتیکوس می‌تواند سبب ایجاد گاستروآنتریت در انسان شود. توکسین همولیزین مستقیم مقاوم به حرارت از عوامل حدت ارگانیسم بوده و نقش مهمی در بیماریزایی دارد. هدف: هدف از مطالعه بررسی اثرات اسانس آویشن شیرازی و اسید استیک روی میزان تولید توکسین همولیزین مقاوم به حرارت توسط باکتری ویبریوپاراهمولیتیکوس در غلظت‌های تحت بازدارنده این ترکیبات بود. روش بررسی: تولید توکسین باکتری در 5 غلظت اسانس آویشن شیرازی (صفر، 005/0، 015/0، 03/0، 045/0 درصد)، 3 سطح pH (5/7، 5/6 و 5/5) حاصل از اسید استیک و سه درجه حرارت نگهداری (35، 25 و 8 درجه سانتی‌گراد) در محیط کشت آبگوشت قلب و مغز مورد بررسی قرار گرفت و پس از ایجاد کدورت در محیط، تعداد باکتری‌ها شمارش شد و توکسین توسط کیت KAP-Rpla اندازه‌گیری شد. نتایج: تیترتوکسین تولیدی در 5/7 pH= و دمای 35 درجه در حالت صفر اسانس آویشن شیرازی 1/256 بود، در حالی‌که این میزان در شرایط مشابه در حالت 015/0 درصد اسانس برابر با 1/32 بود. همچنین تیترتوکسین در دمای 25 درجه و 5/6 pH= برابر با 1/256 بود در صورتی‌که این میزان با شرایط یکسان در حالت 015/0 درصد اسانس آویشن شیرازی 1/8 بود. نتیجه‌گیری: اسانس آویشن شیرازی به همراه pH ها و دماهای مختلف نگهداری بر میزان تولید توکسین همولیزین مستقیم مقاوم به حرارت (TDH) توسط باکتری اثر کاهشی دارند. پیشنهاد می‌شود این مطالعه در مدل غذایی نیز مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت مثبت بودن اثرات آن بتوان از این ترکیبات به عنوان نگهدارنده مناسب جهت پیشگیری از بیماریزایی ویبریوپاراهمولیتیکوس استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: اسید استیک، اسانس آویشن شیرازی، ویبریوپاراهمولیتیکوس، TDH
متن کامل [PDF 210 kb]   (1025 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و مواد غذايي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Cheraghi N, Akhondzadeh Basti A, Khanjari A, Esmaeili H, Noori N, Mohamadi Nasrabadi H et al . Effects of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil and Acetic Acid on Thermostable Direct Haemolysin production of Vibrio parahaemolyticus. JMP. 2013; 2 (46) :78-84
URL: http://jmp.ir/article-1-92-fa.html

چراغی نرجس، آخوندزاده‌بستی افشین، خنجری علی، اسماعیلی حسین، نوری نگین، محمدی نصرآبادی حمید و همکاران.. مطالعه اثر اسانس آویشن شیرازی و اسید استیک بر تولید توکسین TDH باکتری ویبریوپاراهمولیتیکوس. فصلنامه گياهان دارويي. 1392; 2 (46) :78-84

URL: http://jmp.ir/article-1-92-fa.html



دوره 2، شماره 46 - ( 3-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3709