:: دوره 2، شماره 6 - ( 3-1382 ) ::
جلد 2 شماره 6 صفحات 21-26 برگشت به فهرست نسخه ها
ترکیب شیمیایی اسانس و روغن سیاه‌دانه
فراز مجاب *1، بهمن نیک‌آور2، کتایون جاوید‌نیا3، محمدعلی رودگر‌آملی
1- استاديارگروه فارماكوگنوزي 1- استادیارگروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران ، sfmojab@yahoo.com
2- استاديارگروه فارماكوگنوزي 1- استادیارگروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
3- دانشيارگروه شيمي دارويي 2- دانشیارگروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
چکیده:   (1983 مشاهده)
ترکیب شیمیایی اسانس وروغن استخراج‌شده از دانه‌های گیاه سیاه‌دانه با نام علمی (Nigella sativa L.) از خانواده آلاله (Ranunculaceae) به‌وسیله دستگاه‌های کروماتوگرافی گازی تجزیه‌ای و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف نگار جرمی تعیین شد. در روغن واسانس حاصل به ترتیب 8 (شامل 5/99 درصد کل اجزای روغن) و 32 ترکیب (شامل 7/86 درصد کل اجزای اسانس) شناسایی شدند. مواد عمده روغن، اسیدهای لینولئیک (6/55 درصد)، اولئیک (4/23 درصد) و پالمیتیک (5/12 درصد) بودند. اجزای عمده اسانس سیاه‌دانه‌ عبارتند از: ترانس- آنتول (3/38 درصد)، پارا- سیمن (8/14 درصد)، لیمونن (3/4 درصد) وکارون (0/4 درصد).
واژه‌های کلیدی: اسانس، روغن، سیاه‌دانه، Nigella sativa، Ranunculaceae
متن کامل [PDF 132 kb]   (2217 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماكوگنوزي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۲۳



XML   English Abstract   Print


دوره 2، شماره 6 - ( 3-1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها