Sheikh N, Safari M, Araghchian M, Zeraati F. The Effect of Somac, Cinnamomun and Black Pepper on Albumin Glycation In-Vitro. J. Med. Plants 2003; 2 (7) :13-18
URL:
http://jmp.ir/article-1-768-fa.html
شیخ نسرین، صفری محمدرضا، عراقچیان ملیحه، زراعتی فاطمه. اثرات دارچین، سماق و فلفل بر روی واکنش گلیکهشدن آلبومین در in vitro. فصلنامه گياهان دارویی. 1382; 2 (7) :13-18
URL: http://jmp.ir/article-1-768-fa.html
1- استادیار گروه بیوشیمی و تغذیه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- کارشناس ارشد بیوشیمی، عضو هیأت علمی گروه بیوشیمی و تغذیه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان
3- داروساز، عضو هیأت علمی گروه فارماکولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان
4- استادیار گروه فارماکولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان
چکیده: (6424 مشاهده)
دیابت ملیتوس یکی از شایعترین بیماریها در جوامع بشری است که مقابله با عوارض ناشی از آن هزینه هنگفتی را به سیستم درمانی تحمیل مینماید. مهمترین و شاخصترین علامت کلینیکی آن افزایش قند خون میباشد که منجر به گلیکه شدن پروتیینهای مختلف بدن میگردد که این امر باعث تغییر ماهیت، ساختمان و عملکرد بیوشیمیایی آنها میشود. یکی از راههای احتمالی درمان دیابت ملیتوس، کاهش یا مهار این واکنش است. بهنظر میرسد که استفاده از افزودنیهای غذایی در این راه مفید و موثر باشد. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر برخی از افزودنیهای غذایی مثل دارچین، سماق و فلفل بر روی واکنش گلیکه شدن آلبومین در in vitro میباشد. بدین منظور در حضور غلظتهای مختلف هریک از این افزودنیها، واکنش گلیکه شدن آلبومین در in vitro انجام شد و با روش تیوباربیتوریک اسید مورد سنجش قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که افزودنیهای مورد مطالعه در غلظتهای سه گانه 1، 2/0 و 1/0 گرمبر دسیلیتر دارای اثر مهاری بر واکنش گلیکه شدن آلبومین میباشند و در این میان، سماق در غلظت g/dl1 دارای بیشترین مهار بود (80 درصد). ترتیب اثرات افزودنیهای فوق، به صورت زیر است: دارچین > فلفل > سماق نتایج این تحقیق نشان داد که افزودنیهای غذایی مورد مطالعه باعث کاهش واکنش گلیکاسیون آلبومین گردیدند.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكولوژی و سم شناسی دریافت: 1381/4/27 | پذیرش: 1382/6/10 | انتشار: 1382/6/29