Basti A, Razavilar V, Misaghi A, Abbasifar R, Radmehr B, Khalighi Sigaroodi F. Effect of
Zataria multiflora Boiss. essential oil on probability of growth initiation of
Salmonella typhimurium in a brain heart infusion broth. J. Med. Plants 2004; 3 (9) :85-92
URL:
http://jmp.ir/article-1-758-fa.html
آخوندزاده بستی افشین، رضویلر ودود، میثاقی علی، عباسی فر رضا، رادمهر بهراد، خلیقیسیگارودی فرحناز. اثر اسانس آویشن شیرازی بر روی احتمال رشد سالمونلا تیفی موریم در محیط آبگوشت قلب و مغز. فصلنامه گياهان دارویی. 1382; 3 (9) :85-92
URL: http://jmp.ir/article-1-758-fa.html
1- استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی تهران ، aakhond@ut.ac.ir
2- استاد گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی تهران
3- استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی تهران
4- دستیار دکترای بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی تهران
5- مربی پژوهش، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
چکیده: (5928 مشاهده)
توجه و علاقه فزاینده به جایگزینی نگهدارندههای شیمیایی (ضدمیکربی و ضداکسیداسیون) با انواع طبیعی، موجب مطالعات زیادی در مورد منابع گیاهی و جستجوی انواع عصارهها و اسانسهای گیاهی شده است، تا بتوان جایگزینی مناسب و طبیعی برای نگهدارندههای شیمیایی پیدا نمود. در این مطالعه، لگاریتم درصد احتمال رشد سالمونلا تیفی موریم در محیط آبگوشت قلب و مغز متأثر از غلظتهای مختلف (صفر، 03/0 و 06/0 درصد) اسانس آویشن شیرازی در طی 21 روز نگهداری در سه درجه حرارت (35، 25 و15 درجه سانتیگراد) مورد بررسی قرار گرفت. لگاریتم درصد احتمال رشد سالمونلا تیفی موریم بهطور معنیداری (05/0p <، آنالیز واریانس) تحت تاثیر غلظتهای مختلف اسانس قرار گرفت. بهطوریکه در غلظت صفر درصد اسانس در درجات حرارت 35، 25 و15 درجه سانتیگراد به ترتیب 07/1، 07/1 و41/0 بود. در حالیکه در غلظت 03/0 درصد به ترتیب 93/2- ، 24/3- و 24/3- و در غلظت 06/0 درصد به ترتیب 23/4-، 23/4- و 23/4- بود. بر طبق نتایج بهدست آمده، درصد احتمال رشد سالمونلاتیفیموریم با افزایش غلظت اسانس کاهش پیدا کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1381/3/20 | پذیرش: 1382/10/13 | انتشار: 1382/12/19