Basti A, Razavilar V, Misaghi A, Radmehr B, Abbasifar R, Yazdani D et al . Effect of
Zataria multiflora Boiss. essential oil on probability of growth initiation of
Staphylococcus aureus in a brain heart infusion broth. J. Med. Plants 2004; 3 (10) :63-60
URL:
http://jmp.ir/article-1-748-fa.html
آخوندزادهبستی افشین، رضویلر ودود، میثاقی علی، رادمهر بهراد، عباسیفر رضا، یزدانی داراب و همکاران.. اثر اسانس آویشن شیرازی (
Zataria multiflora Boiss.) بر روی احتمال رشد استافیلوکوک طلایی در محیط آبگوشت قلب و مغز. فصلنامه گياهان دارویی. 1383; 3 (10) :63-60
URL: http://jmp.ir/article-1-748-fa.html
1- استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی تهران
2- استاد گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی تهران
3- دستیار دکترای بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی تهران
4- مربی پژوهش، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، تهران
5- دانشیار گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران (مرکز تحقیقات روانپزشکی) و محقق پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، تهران ، s.akhond@neda.net
چکیده: (5607 مشاهده)
توجه و علاقه فزاینده به جایگزینی نگهدارندههای شیمیایی (ضدمیکربی و ضداکسیداسیون) با انواع طبیعی، موجب مطالعات زیادی در مورد منابع گیاهی و جستجوی انواع عصارهها و اسانسهای گیاهی شده است، تا بتوان جایگزینی مناسب و طبیعی برای نگهدارندههای شیمیایی پیدا نمود. در این مطالعه، لگاریتم درصد احتمال رشد استافیلوکوک طلایی در محیط آبگوشت قلب و مغز متاثر از غلظتهای مختلف (صفر، 03/0 و 06/0 درصد) اسانس آویشن شیرازی در طی 22 روز نگهداری در سه درجه حرارت (15، 25 و 35 درجه سانتیگراد) مورد بررسی قرار گرفت. لگاریتم درصد احتمال رشد استافیلوکوک طلایی بهطور معنیداری (05/0p <، آنالیز واریانس) تحت تاثیر غلظتهای مختلف اسانس قرار گرفت. بهطوریکه در غلظت صفر درصد اسانس در درجات حرارت 15، 25 و35 درجه سانتیگراد به ترتیب 55/1، 24/1 و 89/0 بود. در حالیکه در غلظت 03/0 درصد به ترتیب 21/4- ، 24/0 و 45/0- و در غلظت 06/0 درصد به ترتیب 45/4-، 45/0- و 45/0- بود. بر طبق نتایج بهدست آمده، لگاریتم درصد احتمال رشد استافیلوکوک طلایی با افزایش غلظت اسانس کاهش پیدا کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكولوژی و سم شناسی دریافت: 1381/10/21 | پذیرش: 1383/2/19 | انتشار: 1383/3/29