[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 10 - ( 3-1383 ) ::
جلد 2 شماره 10 صفحات 63-60 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss.) بر روی احتمال رشد استافیلوکوک طلایی در محیط آبگوشت قلب و مغز
افشین آخوندزاده‌بستی1، ودود رضویلر2، علی میثاقی3، بهراد رادمهر4، رضا عباسی‌فر5، داراب یزدانی6، شاهین آخوندزاده* 7
1- 1- استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی تهران
2- 2- استاد گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی تهران
3- 3- استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی تهران
4- 4- دستیار دکترای بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی تهران
5- 5- دستیار دکترای بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی تهران
6- 6- مربی پژوهش، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، تهران
7- 7- دانشیار گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران (مرکز تحقیقات روانپزشکی) و محقق پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، تهران ، s.akhond@neda.net
چکیده:   (2497 مشاهده)
توجه و علاقه فزاینده به جایگزینی نگهدارنده‌های شیمیایی (ضدمیکربی و ضداکسیداسیون) با انواع طبیعی، موجب مطالعات زیادی در مورد منابع گیاهی و جستجوی انواع عصاره‌ها و اسانس‌های گیاهی شده است، تا بتوان جایگزینی مناسب و طبیعی برای نگهدارنده‌های شیمیایی پیدا نمود. در این مطالعه، لگاریتم درصد احتمال رشد استافیلوکوک طلایی در محیط آبگوشت قلب و مغز متاثر از غلظت‌های مختلف (صفر، 03/0 و 06/0 درصد) اسانس آویشن شیرازی در طی 22 روز نگهداری در سه درجه حرارت (15، 25 و 35 درجه سانتی‌گراد) مورد بررسی قرار گرفت. لگاریتم درصد احتمال رشد استافیلوکوک طلایی به‌طور معنی‌داری (05/0p <، آنالیز واریانس) تحت تاثیر غلظت‌های مختلف اسانس قرار گرفت. به‌طوری‌که در غلظت صفر درصد اسانس در درجات حرارت 15، 25 و35 درجه سانتی‌گراد به ترتیب 55/1، 24/1 و 89/0 بود. در حالی‌که در غلظت 03/0 درصد به ترتیب 21/4- ، 24/0 و 45/0- و در غلظت 06/0 درصد به ترتیب 45/4-، 45/0- و 45/0- بود. بر طبق نتایج به‌دست آمده، لگاریتم درصد احتمال رشد استافیلوکوک طلایی با افزایش غلظت اسانس کاهش پیدا کرد.
واژه‌های کلیدی: اسانس آویشن شیرازی، استافیلوکوک طلایی، لگاریتم درصد احتمال رشد
متن کامل [PDF 247 kb]   (689 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشكي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۱۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Basti A, Razavilar V, Misaghi A, Radmehr B, Abbasifar R, Yazdani D et al . Effect of Zataria multiflora Boiss. essential oil on probability of growth initiation of Staphylococcus aureus in a brain heart infusion broth. JMP. 2004; 2 (10) :63-60
URL: http://jmp.ir/article-1-748-fa.html

آخوندزاده‌بستی افشین، رضویلر ودود، میثاقی علی، رادمهر بهراد، عباسی‌فر رضا، یزدانی داراب و همکاران.. اثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss.) بر روی احتمال رشد استافیلوکوک طلایی در محیط آبگوشت قلب و مغز. فصلنامه گياهان دارويي. 1383; 2 (10) :63-60

URL: http://jmp.ir/article-1-748-fa.html



دوره 2، شماره 10 - ( 3-1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3790