سال 3، شماره 10 - ( 3-1383 )                   سال 3 شماره 10 صفحات 22-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کارشناس ارشد، گروه باکتری‌شناسی دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس
2- استادیار، گروه باکتری‌شناسی دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس ، sattarym@yahoo.com
3- دانشیار، گروه ایمنی‌شناسی دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس
چکیده:   (5549 مشاهده)
بروسلا تحت تاثیر عواملی مانند پنی‌سیلین،‌ گلیسین و برخی از هورمون‌ها می‌تواند به ال ـ فرم تبدیل شود. اشکال ال باکتری ممکن است در طول بیماری و یا بروسلوز نهفته ایجاد شوند و در عودهای مجدد بیماری و انتقال آن دخیل باشند. سیر (Allium Sativum L.) گیاهی دارویی است که آلیسین مهمترین ماده ضدمیکروبی آن می‌باشد. در این بررسی پس از استخراج عصاره کلروفرمی سیر و تعیین میزان کمّی آلیسین، حداقل غلظت بازدارنده از رشد (MIC) و باکتری‌کشی (MBC) بر روی بروسلا ملی‌تنسیس Rev1 و بروسلا آبورتوس S19 تعیین شد. اثر عصاره بر مورفولوژی بروسلا در غلظت‌های کمتر از بازدارنده، اثر زمان و دما در تاثیر غلظت‌های مختلف عصاره بر روی بروسلا و اثر ضدمیکروبی عصاره در حضور سوکروز بر روی باکتری مورد مطالعه قرار گرفت و نشان داد که اثر ضدمیکروبی آلیسین بر روی بروسلا تحت تاثیر دما قرار نمی‌گیرد و اثر کشندگی خود را در همان دو ساعت اول بر روی باکتری نشان می‌دهد. همچنین اشکال ال باکتری در غلظت‌های کمتر از بازدارنده عصاره جدا نشدند.
واژه‌های کلیدی: بروسلا، ال ـ فرم، آلیسین، ‌ضدمیکروبی
متن کامل [PDF 155 kb]   (2890 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1382/1/18 | پذیرش: 1383/2/13 | انتشار: 1383/3/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.