[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 10 - ( 3-1383 ) ::
جلد 2 شماره 10 صفحات 15-22 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر عصاره کلروفرمی سیر (Allium Sativum L.) بر مورفولوژی و فیزیولوژی بروسلا
رضا شاپوری1، مرتضی ستاری* 2، زهیر محمدحسن3
1- كارشناس ارشد کارشناس ارشد، گروه باکتری‌شناسی دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس
2- استاديار استادیار، گروه باکتری‌شناسی دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس ، sattarym@yahoo.com
3- دانشيار دانشیار، گروه ایمنی‌شناسی دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس
چکیده:   (2504 مشاهده)
بروسلا تحت تاثیر عواملی مانند پنی‌سیلین،‌ گلیسین و برخی از هورمون‌ها می‌تواند به ال ـ فرم تبدیل شود. اشکال ال باکتری ممکن است در طول بیماری و یا بروسلوز نهفته ایجاد شوند و در عودهای مجدد بیماری و انتقال آن دخیل باشند. سیر (Allium Sativum L.) گیاهی دارویی است که آلیسین مهمترین ماده ضدمیکروبی آن می‌باشد. در این بررسی پس از استخراج عصاره کلروفرمی سیر و تعیین میزان کمّی آلیسین، حداقل غلظت بازدارنده از رشد (MIC) و باکتری‌کشی (MBC) بر روی بروسلا ملی‌تنسیس Rev1 و بروسلا آبورتوس S19 تعیین شد. اثر عصاره بر مورفولوژی بروسلا در غلظت‌های کمتر از بازدارنده، اثر زمان و دما در تاثیر غلظت‌های مختلف عصاره بر روی بروسلا و اثر ضدمیکروبی عصاره در حضور سوکروز بر روی باکتری مورد مطالعه قرار گرفت و نشان داد که اثر ضدمیکروبی آلیسین بر روی بروسلا تحت تاثیر دما قرار نمی‌گیرد و اثر کشندگی خود را در همان دو ساعت اول بر روی باکتری نشان می‌دهد. همچنین اشکال ال باکتری در غلظت‌های کمتر از بازدارنده عصاره جدا نشدند.
واژه‌های کلیدی: بروسلا، ال ـ فرم، آلیسین، ‌ضدمیکروبی
متن کامل [PDF 155 kb]   (985 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باكتري شناسي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۱۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shapoury R, Sattari M, Mohammad Hassan Z. Study effect of garlic choloroformic extract (Allicin) on physiology and morphology of brucella. JMP. 2004; 2 (10) :15-22
URL: http://jmp.ir/article-1-742-fa.html

شاپوری رضا، ستاری مرتضی، محمدحسن زهیر. بررسی اثر عصاره کلروفرمی سیر (Allium Sativum L.) بر مورفولوژی و فیزیولوژی بروسلا. فصلنامه گياهان دارويي. 1383; 2 (10) :15-22

URL: http://jmp.ir/article-1-742-fa.html



دوره 2، شماره 10 - ( 3-1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3708