Shapoury R, Sattari M, Mohammad Hassan Z. Study effect of garlic choloroformic extract (Allicin) on physiology and morphology of brucella. J. Med. Plants 2004; 3 (10) :15-22
URL:
http://jmp.ir/article-1-742-fa.html
شاپوری رضا، ستاری مرتضی، محمدحسن زهیر. بررسی اثر عصاره کلروفرمی سیر (
Allium Sativum L.) بر مورفولوژی و فیزیولوژی بروسلا. فصلنامه گياهان دارویی. 1383; 3 (10) :15-22
URL: http://jmp.ir/article-1-742-fa.html
1- کارشناس ارشد، گروه باکتریشناسی دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس
2- استادیار، گروه باکتریشناسی دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس ، sattarym@yahoo.com
3- دانشیار، گروه ایمنیشناسی دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس
چکیده: (5808 مشاهده)
بروسلا تحت تاثیر عواملی مانند پنیسیلین، گلیسین و برخی از هورمونها میتواند به ال ـ فرم تبدیل شود. اشکال ال باکتری ممکن است در طول بیماری و یا بروسلوز نهفته ایجاد شوند و در عودهای مجدد بیماری و انتقال آن دخیل باشند. سیر (Allium Sativum L.) گیاهی دارویی است که آلیسین مهمترین ماده ضدمیکروبی آن میباشد. در این بررسی پس از استخراج عصاره کلروفرمی سیر و تعیین میزان کمّی آلیسین، حداقل غلظت بازدارنده از رشد (MIC) و باکتریکشی (MBC) بر روی بروسلا ملیتنسیس Rev1 و بروسلا آبورتوس S19 تعیین شد. اثر عصاره بر مورفولوژی بروسلا در غلظتهای کمتر از بازدارنده، اثر زمان و دما در تاثیر غلظتهای مختلف عصاره بر روی بروسلا و اثر ضدمیکروبی عصاره در حضور سوکروز بر روی باکتری مورد مطالعه قرار گرفت و نشان داد که اثر ضدمیکروبی آلیسین بر روی بروسلا تحت تاثیر دما قرار نمیگیرد و اثر کشندگی خود را در همان دو ساعت اول بر روی باکتری نشان میدهد. همچنین اشکال ال باکتری در غلظتهای کمتر از بازدارنده عصاره جدا نشدند.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1382/1/18 | پذیرش: 1383/2/13 | انتشار: 1383/3/29