[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 11 - ( 6-1383 ) ::
جلد 3 شماره 11 صفحات 31-37 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس Diplotaenia cachrydifolia Boiss. در مراحل مختلف رشد
فاطمه سفیدکن* 1، مسعود علیها2، سعیده مشکی‌زاده3
1- دانشيار گروه شيمي گياهي 1- دانشیار گروه شیمی گیاهی، بخش تحقیقات گیاهان دارویی، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع ، frsef@yahoo.com
2- مربي پژوهش 2- مربی پژوهش، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع (ایستگاه هومند
3- كارشناس علوم گياهي 3- کارشناس علوم گیاهی، بخش تحقیقات گیاهان دارویی، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع
چکیده:   (2752 مشاهده)
در این تحقیق سرشاخه Diplotaenia cachrydifolia Boiss. در سه مرحله رشد (قبل از گل‌دهی، گل‌دهی کامل و بعد از گل‌دهی در اوایل تشکیل میوه) جمع‌آوری گردید و پس از خشک شدن در محیط آزمایشگاه مورد اسانس‌گیری قرار گرفت. سپس ترکیب‌های تشکیل‌دهنده اسانس‌ها با استفاده از کروماتوگرافی گازی تجزیه‌ای (Analytical GC) و گازکروماتوگرافی کوپل شده با طیف سنج جرمی (GC/MS)مورد شناسایی قرار گرفت. بازده اسانس D. cachrydifolia به میزان 93/0 درصد در مرحله قبل از گل‌دهی، 49/4 درصد در مرحله گل‌دهی کامل و 66/2 درصد پس از زمان گل‌دهی به‌دست آمد. تعداد 18 ترکیب در اسانس سرشاخه D. cachrydifolia در زمان قبل از گل‌دهی، شناسایی شد. ترکیب‌های عمده اسانس در این مرحله، لیمونن (04/28 درصد)، المیسین (35/15 درصد)، سیس ایزوالمیسین (12/15 درصد)، دیل آپیول (78/11 درصد) و سیس بتا اوسیمن (87/10 درصد) بودند. در مرحله گل‌دهی کامل نیز تعداد 18 ترکیب در اسانس شناسایی شد که عمده‌ترین آنها لیمونن (81/41 درصد)، المیسین (96/21 درصد) و سیس بتا اوسیمن (70/18 درصد) بودند. تعداد 22 ترکیب در اسانس D. cachrydifolia در مرحله بعد از گل‌دهی و شروع تشکیل میوه شناسایی شد که از بین آنها لیمونن (63/47 درصد)، المیسین (51/20 درصد)، سیس بتا اوسیمن (55/8 درصد) و 1و8-سینئول (71/5 درصد) اجزای اصلی اسانس هستند. از اختلافات عمده اسانس D. cachrydifolia در سه مرحله رشد، می‌توان به حذف کامل ترکیب سیس ایزوالمیسین در مرحله گل‌دهی و پس از آن و نیز حضور 1و8-سینئول فقط در زمان پس از گل‌دهی اشاره کرد.
واژه‌های کلیدی: Diplotaenia cachrydifolia، اسانس، لیمونن، المیسین، سیس ایزوالمیسین، سیس بتا اوسیمن، 1و8-سینئول
متن کامل [PDF 1362 kb]   (1130 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شيمي گياهي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۱۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sefidkon F, Alayha M, Mcshkizadeh S. Quantitative and qualitative variation of the essential oil of Diplotaenia cachrydifolia in different stage of plant growth. JMP. 2004; 3 (11) :31-37
URL: http://jmp.ir/article-1-734-fa.html

سفیدکن فاطمه، علیها مسعود، مشکی‌زاده سعیده. بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس Diplotaenia cachrydifolia Boiss. در مراحل مختلف رشد. فصلنامه گياهان دارويي. 1383; 3 (11) :31-37

URL: http://jmp.ir/article-1-734-fa.html



دوره 3، شماره 11 - ( 6-1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3709