سال 3، شماره 11 - ( 6-1383 )                   سال 3 شماره 11 صفحات 37-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sefidkon F, Alayha M, Mcshkizadeh S. Quantitative and qualitative variation of the essential oil of Diplotaenia cachrydifolia in different stage of plant growth. J. Med. Plants 2004; 3 (11) :31-37
URL: http://jmp.ir/article-1-734-fa.html
سفیدکن فاطمه، علیها مسعود، مشکی‌زاده سعیده. بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس Diplotaenia cachrydifolia Boiss. در مراحل مختلف رشد. فصلنامه گياهان دارویی. 1383; 3 (11) :31-37

URL: http://jmp.ir/article-1-734-fa.html


1- دانشیار گروه شیمی گیاهی، بخش تحقیقات گیاهان دارویی، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع ، frsef@yahoo.com
2- مربی پژوهش، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع (ایستگاه هومند
3- کارشناس علوم گیاهی، بخش تحقیقات گیاهان دارویی، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع
چکیده:   (6151 مشاهده)
در این تحقیق سرشاخه Diplotaenia cachrydifolia Boiss. در سه مرحله رشد (قبل از گل‌دهی، گل‌دهی کامل و بعد از گل‌دهی در اوایل تشکیل میوه) جمع‌آوری گردید و پس از خشک شدن در محیط آزمایشگاه مورد اسانس‌گیری قرار گرفت. سپس ترکیب‌های تشکیل‌دهنده اسانس‌ها با استفاده از کروماتوگرافی گازی تجزیه‌ای (Analytical GC) و گازکروماتوگرافی کوپل شده با طیف سنج جرمی (GC/MS)مورد شناسایی قرار گرفت. بازده اسانس D. cachrydifolia به میزان 93/0 درصد در مرحله قبل از گل‌دهی، 49/4 درصد در مرحله گل‌دهی کامل و 66/2 درصد پس از زمان گل‌دهی به‌دست آمد. تعداد 18 ترکیب در اسانس سرشاخه D. cachrydifolia در زمان قبل از گل‌دهی، شناسایی شد. ترکیب‌های عمده اسانس در این مرحله، لیمونن (04/28 درصد)، المیسین (35/15 درصد)، سیس ایزوالمیسین (12/15 درصد)، دیل آپیول (78/11 درصد) و سیس بتا اوسیمن (87/10 درصد) بودند. در مرحله گل‌دهی کامل نیز تعداد 18 ترکیب در اسانس شناسایی شد که عمده‌ترین آنها لیمونن (81/41 درصد)، المیسین (96/21 درصد) و سیس بتا اوسیمن (70/18 درصد) بودند. تعداد 22 ترکیب در اسانس D. cachrydifolia در مرحله بعد از گل‌دهی و شروع تشکیل میوه شناسایی شد که از بین آنها لیمونن (63/47 درصد)، المیسین (51/20 درصد)، سیس بتا اوسیمن (55/8 درصد) و 1و8-سینئول (71/5 درصد) اجزای اصلی اسانس هستند. از اختلافات عمده اسانس D. cachrydifolia در سه مرحله رشد، می‌توان به حذف کامل ترکیب سیس ایزوالمیسین در مرحله گل‌دهی و پس از آن و نیز حضور 1و8-سینئول فقط در زمان پس از گل‌دهی اشاره کرد.
متن کامل [PDF 1362 kb]   (4377 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1381/12/20 | پذیرش: 1383/2/11 | انتشار: 1383/6/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb