سال 3، شماره 12 - ( 9-1383 )                   سال 3 شماره 12 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کارشناس گیاهشناسی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ، Mitra_Taghizadeh@yahoo.com
2- استادیار فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشجوی دکترای گیاهشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه تهران
4- کارشناس میکروبیولوژی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم گیاهی،‌ دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات
چکیده:   (9297 مشاهده)
گیاه آب‌بشقابی با نام علمی Centella asiatica (L.) Urban. از خانواده چتریان (Apiaceae) می‌باشد. از هزاران سال پیش در کشورهای آسیای شرقی، هندوستان، چین، اندونزی، سری‌لانکا و جنوب آفریقا به‌طور سنتی به‌کار می‌رود. این گیاه بومی نواحی گرمسیری دو نیمکره به خصوص سری‌لانکا و جنوب آفریقا، جنوب شرقی آسیا، هند و قسمت‌هایی از چین و جنوب غربی دریای ایسلند، ماداگاسکار، جنوب و جنوب شرقی آمریکا، مکزیک، ونزوئلا و کلمبیا است. در نواحی مرطوب هندوستان، پاکستان، سری‌لانکا تا ارتفاع 700 متری و در ایران این گیاه نم‌ روی و آسیب‌پذیر تنها در محدوده تالاب انزلی می‌روید. ترکیبات اصلی این گیاه اسید آسیاتیک، اسید مادکاسسیک و سایر مشتقات گلیکوزیدهای استری‌تری‌ترپنی، آسیاتیاکوزید و مادکاسوزید می‌باشد. این گیاه دارویی در انسان برای درمان بیماری‌های پوستی، نارسایی دریچه‌های وریدی اندام‌ها و عدم تخلیه مناسب خون، عفونت‌های مایکوباکتریایی و سلولیت به‌کار می‌رود. این مقاله سعی دارد تا اطلاعات جامعی در مورد این گیاه دارویی منحصربه فرد و فراموش شده در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد.
متن کامل [PDF 172 kb]   (8110 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1381/12/13 | پذیرش: 1383/8/17 | انتشار: 1383/9/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.