سال 14، شماره 55 - ( English 1394 )                   سال 14 شماره 55 صفحات 28-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Milajerdi A, Bitarafan V, Mahmoudi M. A review on the effects of saffron extract and its constituents on factors related to neurologic, cardiovascular and gastrointestinal diseases. J. Med. Plants 2015; 14 (55) :9-28
URL: http://jmp.ir/article-1-695-fa.html
میلاجردی علیرضا، بی طرفان ویدا، محمودی مریم. مروری بر اثرات عصاره زعفران و اجزای آن بر فاکتورهای مرتبط با بیماری های سیستم عصبی، قلبی عروقی و گوارشی. فصلنامه گياهان دارویی. 1394; 14 (55) :9-28

URL: http://jmp.ir/article-1-695-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشگاه علوم پزشکی تهران ، m-mahmoudi@sina.tums.ac.ir
چکیده:   (1569 مشاهده)
زعفران ادویه ای است که اثرات پیشگیرانه و درمانی زیادی از آن دیده شده است. بنابر جستحوهای ما این مطالعه برای اولین بار اثر عصاره زعفران و اجزای آن رابر فاکتورهای مرتبط با بیماری های سیستم عصبی، قلبی عروقی و گوارشی مرور کرده است. به منظور بررسی مطالعات، از جستجو در پایگاه های Pub Med و science direct و برای مقالات فارسی از پایگاه SID استفاده شد. نتایج نشان می دهد، زعفران و اجزای آن می توانند در پیشگیری و درمان بیماری های مربوط به حافظه و بیماری های چشمی اثرات مفیدی داشته باشند. هرچند در مورد اثرات ضد درد، ضد التهاب و ضد تشنج زعفران مطالعات محدودی صورت گرفته، امّا نتایج آن ها امید بخش بوده است. اثر زعفران و اجزای آن بر اضطراب و بی خوابی تنها در مطالعات حیوانی بررسی شده و نتایج مفیدی دیده شده است. اثرات ضد افسردگی آن ها نیز در مطالعات بسیار مشهود است. از سوی دیگر اثرات زعفران و اجزای فعال آن در پیشگیری و درمان بیماری های قلبی عروقی در مطالعات دیده شده است. در مورد اثرات زعفران بر بیماری های گوارشی مطالعاتی محدود و تنها حیوانی صورت گرفته، و فواید بالقوه ای در پیشگیری و درمان دیده شده است. در مجموع به نظر می رسد زعفران و اجزای فعال آن در بیماری های مرتبط با سیستم عصبی، بیماری های قلبی عروقی و بیماری های گوارشی نقش پیشگیرانه و درمانی داشته باشند. این عملکردها را به خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد آپوپتوزی آن ها نسبت می دهند.
متن کامل [PDF 199 kb]   (1510 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1393/9/16 | پذیرش: 1394/5/14 | انتشار: 1394/8/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb